Moder Natur på antidepp.

Mina barn vaknade okristligt tidigt i morse trots att de inte somnade mycket tidigare än vanligt i gårkväll. De stojjade och lekte i mitt sovrum och jag reagerade först när  jag hörde min skrivare började gå igång. Jag som nyss fått sätta i nya patroner för att barnen har för vana att scanna A4 bilder och skriva ut.
Av ren princip totalvägrade jag som en trotsig tonåring att stiga upp. "Nej!! Mamma går inte upp förrän klockan ringer 7.20!!" Laaiti la sig bredvid mig och kurade in sina tår mellan låren på mig som han brukar göra fär att värma tårna och klappade mig på kinden "Mamma, jag älskar dig". Phini satte sig tillrätta vid TV’n i vardagsrummet och satte igång filmen som redan låg i DVDn och därför kunde jag ligga kvar i sängen och dra mig. Jag blev bara piggare och piggare av mitt abrupta uppvaknande men av ren princip låg jag kvar tills klockan ringde.

Jag gick ut i köket och såg morgonsolen stråla genom fönstret och jag hörde hur fåglarna kvittrade. Jag drog ett djupt andetag och njöt av vårkänslan som strömmade genom mig samtidigt som jag av rutin klickade igång kaffekokaren och gick fram till fönstret. What tha.. SNÖ?! Vad nu? SNÖ?! DET SKULLE JU VARA VÅR NU!
Jag känner mig grundlurad och snuvad på konfekten. Jag som börjat planera att plocka undan vinterkläderna inom snar framtid – vågar jag det?

Det råder ingen tvekan om saken, vi har megaproblem med klimatet. Moder Natur är förvirrad. Hon kanske har en mental svacka, ska vi skriva ut antidepressiva åt henne?

Barnen blev överlyckliga såklart. Jag hann inte mer än att öppna porten förrän de sklulle ut och springa på våra småtäcka gräsplättar här utanför. "MAMMA, VI HAR SNÖ!" No shit, tänkte jag och gav mina barn ett leende "Ja, kul va?"
På väg till dagis började Phini sjunga "Ja, se det snöar, det var väl roligt hurrah!" och inte långt därefter började Laaiti sjunga med. Det kändes motsträvande att lyssna på barnen, ungefär som en inaktuell nyhet som blivit återaktuell. En av mammorna på dagis suckade och berättade att hennes dotter sjöng julsånger på väg till dagis. Vi mammor längtar efter våren. Barnen tycks nöjda oavsett vad och tar det som det kommer.

Nu när barnen spenderar så mycket tid med sin mormor & morfar är det nästan på gränsen att jag lyckas få dem med mig hem. De vill hellre till mormor. Det känns surt som fan att de hellre är där än hemma med mig men ganska  naturligt, de är ju alltid där, jag måste jobba. Det är oundvikligt. Så för att jag ska lyckas få mina barn att följa med mig får jag oftast ha något extrakul att se fram emot. Igår var det bakning som de tycker så mycket om. Vi  bakade stora moccarutor i muffinsformat med kaffeglasyr. Jag rinde mormor & morfar och bjöd över dem på fika på kvällen varpå Phini undrade varför. Han frågar varför om allt. "För att det är snällt att bjuda. Man ska dela med sig" svarade jag. Mina barn har aldrig varit snåla med att dela med sig av sina godsaker heller. Bra att lära från första början tycker jag.
Men nu sitter jag och undrar vad nästa "muta" ska bli eller kan man köra på bakning idag igen? För på något sätt måste jag övertala mina barn att mamma är alltid bäst.

Du gillar kanske också...

9 svar

 1. Jessica skriver:

  Jag tror modernatur behöver sig en kar :P …. Det e nog därför hon e så tjurig

 2. Tale skriver:

  I guess Mother Nature wishes for and need the very same thing as all us other mothers; good children! Not annoying brats that runs around trashing everything around them, are testing all bounds, being selfish and refuse to care about the needs of those they are sharing their mother with!

  I can’t come up with a good bribe for you to use. But baking is nice and a good thing for boys to learn, so why not! And keep in mind that those how have studied this things mean its normally a healthy sign when children doesn’t want to go home with their parents and when they are acting worse at home than everywhere else. It shows that they trust their parents and know they love them no matter what and will always be there for them. If home and Mummy will always be there there is really no rush going home, is there?? Much better to enjoy the fun where you are as long as possible. Don’t mind that Mummy is waiting and want you to spend time with you also, she will be there tomorrow also! ;-)

 3. Tale skriver:

  those who… think I need a lesson or twenty in English spelling :-(

 4. Anna skriver:

  Du kunde ju ha skickat hit den där snön i stället.. Jag vart skit glad igår när min sambo va på G hem från Malmö och säger att i staffanstorp och Dalby har dom hur mycket snö som helst. Så jag trodde att vi också hade de.. Tänkte att våran hund som inte har fått se snö skulle få göra det.Men när vi kommer ut så regnar det bara.. *suck* Jag tar ju hellre snö än regn i alla fall.. :)

 5. Sarah skriver:

  Tror inte du behöver övertala barnen med att du är världens bästa mamma för dom, för det är jag ganska övertygad om att dom tycker ändå, även om mormor verkar vara en favvis också, men det är ju bara nyttigt.
  Fast känner du att du behöver muta dom iaf i dag, släng i hop lite kanelsnäckor,det är en klassiker som alltid funkar.
  Mest nyfiken blev jag dock på moccarutor i muffinsformat med kaffeglasyr, recept och ngn bild kanske???

 6. Thomas skriver:

  Usch nä inte snö vill ha vår.Låter gott med moccarutor.Vi får gå till doktorn med modernatur.Är det bättre i dag missmaddi? Hoppas så

 7. Hanna skriver:

  I gårkväll när det böjade här blev jag först irriterad, skulle ut med hundar, sen när jag väl var inne blev jag glad för det såg så mysigt ut i kvällsmörkret
  och nu idag rycker jag bara på axlarna åt det. haha

  hmm, bakning hade fungerat på mig iaf xD

 8. MaddeMad skriver:

  Moder Natur är besviken, arg & väldigt frustrerad över hur människorna behandlar jorden.
  Visst man källsorterar, man slängerinte skräp på marken, man låter inte vattnet rinna i onödan, man cyklar istället för att använda bilen, man använder lågenergi lampor osv. MEN det är en pottsyver om man jämför vilken stor skada den största boven drar- FLYGPLAN!
  Ett vanligt flygplan har minst 80 st sittplatser. 1 sittplats motsvarar 200 bilars förbrukning på 1års tid. 80’200= 1600 bilar på ett år som ETT flygplan orsakar EN flygsträcka!
  Det ÄR sjukt att man inte har kommit på en annan bränsle…
  De största turistattraktionerna är i Asien där det är en massa, massa timmars flyresa.
  Asien som är ett fattigt land lider p.g.a detta.
  Vattnet har stigit & sköljt ner massa bostäder så att invånarna har fått evakuera från sina hem.
  De är fattiga & de skjul de bor i skyddar inte.
  Så medan de får flytta till något sämre ön deras skjul till hem så kör flygen över deras huvud. Ett plan fullt med förväntansfulla turister som ska dit för lyx & värme medans invånarna får fly…
  Sedan kan man även prata om Antarktis. Isen som smälter.
  Isbjörnarna, valrossarna & sälarna m.m. som dör…
  Moder Jord är rent ut sagt förbannad!
  Men än har vi inte riktigt lyssnat!
  Vi har haft stormar,orkaner, Tsunamin & Antarktis så man undrar vad mer som ska hända innan ”The bigshoots” agerar?

 9. MaddeMad skriver:

  OCH att vi inte har haft nån snö….

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com