ante omnis mea familia

Moder Naturs mediciner

Rosenrot. En liten magisk växt. En liten medicin som moder natur har gett oss men som vi inte tar tillvara på eftersom många av oss inte ens känner till den. De flesta har säkert hört talas om den, men vet ni vad det är och vad den kan vara bra för? Som jag skrev tidigare så sitter jag mest och förkovrar mig så fort jag får möjlighet. Jag vill lära mig mer om naturen som apotek – vilka växter och örter som finns och vad de har för hälsoeffekter. Jag inser att jag ju faktiskt kunde en del – till och med mer än vad jag visste, när jag läser och känner igen det. Att rosenrot existerar såklart, att johannesört ska hjälpa mot depression, att kamomill är antiinflammatoriskt och att kaffe är uppiggande.

Så jag tänker skriva lite om det jag tänker om saken, här i bloggen. Jag tänker testa lite olika medicinala växter, aromatiska, eteriska oljor, rökelser och koner, och sen recensera det. Jag hoppas på, att vi kan alla lära oss något utav detta. Och kanske kan ni, som jag, få veta mer om andra alternativ än alla piller som läkemedelsindustrin gärna rekommenderar. Ni måste väl ändå hålla med om att det känns som det bättre alternativet?
Jag har som mål i framtiden att ha ett eget litet ”apotek” hemma, och jag har redan börjat samla på mig. Jag har köpt hem en del i pulverform att kunna använda både i mat och lattes, smoothies och shots. Jag vill prova mig fram tills jag hittar ett recept som funkar för mig utan att få det att vända sig i magen på mig. Det är ju värt det, när man vet hur bra det är för kroppen. Och min kropp är så skadad och behöver verkligen all hjälp den kan få – och den hjälpen jag får av läkarvården har inte gjort mig tillräckligt gott. När man lever som jag, med kronisk smärta, så landar man alltid på en och samma plats – desperation. Frustration. Inget tycks hjälpa. Mediciner, arbetsterapeut, sjukgymnast, meditation, psykoterapi, mer mediciner. Man går runt och runt och runt. Och man är villig att testa det mesta för att slippa ha ont dygnet runt, för att slippa vara konstant trött. Och nu hamnade jag här. Så nu kör vi, mina vänner. Nu ska vi hitta andra alternativ och jag ska prova mig fram och dela med mig till er.

Det jag har köpt hem hittills är bland annat Matcha, Chaga, Vetegräs, Ashwaganda, Rosenrot, Gurkmeja, Blodrot, Djävulsklo. Jag köpte även två latte mixar – Ginger latte (ingefära) och Turmeric latte (gurkmeja). En del av er kanske hörde om den nya trenden för en tid sen när alla hälsonissar började dricka guldmjölk? Det är en varm mjölkdrink med gurkmeja i centrum och några kompisar med sig som ex kardemumma, svartpeppar (ökar curcumins (gurkmejans aktiva ingrediens) biotillgänglighet med 2000 (!!) procent), kokosolja etc. En riktig hälsodryck som är antiinflammatorisk.

Jag har även köpt hem tomma kapslar och en kapselmaskin för att fylla dem. Vissa av dessa pulver går inte att maskera smaken på, och somliga är riktigt vidriga. Så jag har fyllt upp djävulsrot och gurkmeja i kapslar som jag tänker ta dagligen i några veckor och se om det gör skillnad. Det kan inte bli värre, tänker jag.

Håll utkik i bloggen, kommer mer om dessa magiska växter!

Har någon av er testat naturläkemedel?

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Moder Naturs mediciner”

%d bloggare gillar detta: