ante omnis mea familia

Mord

I morse när jag vaknade och gick in på toaletten möttes jag utav en massaker. Offret i denna dramatiska historia kallde vi ampellilja. Hon är borta nu. Bredvid hennes nakna kropp låg mordvapnet – en vass sax.

Mördaren med sin oskyldiga blick erkände efter att hans kumpan tjallat. ”Mamma, det var inte jag, det var PHINI” tjöt Laaiti, som för en gångs skull faktiskt var oskyldig. Phini erkände med detsamma, som alltid. Han står åtminstone för vad han gjort – ännu något gott han ärvt från sin mamma.

”Var det snällt att döda mammas blomma, tycker du?” frågade jag min son. ”Nej” svarade han kallt.

Idag fick han med sig spindelmannendräkten till dagis. Jag kallar det kompromiss och Phini var nöjd.

Idag var det en sådan där ”ta med frukt”- dag till dagis. Det är vad fröknarna kallar det men egentligen är det en sådan där ”Sätt dit föräldrarna” – dag.
Fröknarna skiriver upp på planeringen i hallen vad som händer i veckan. Varje måndag fyller de i denna kalendern/planeringen. Fröknanrna har märkt hur KASSA föräldrarna är att kolla kalendern och har därför skrivit dit ”ta med frukt” på onsdagen för att se hur många barn som faktiskt kommer dit med frukt.

Förra veckan var det två barn. En flicka och faktiskt – MIN SON. Men jag erkänner det, det var faktiskt mina barns mormor och Phini själv som sa till mig. Annars hade jag inte vetat det. Men jag pratade med fröken om det och erkände hur KASS jag är som aldrig kollar kalendern. Det enda jag kollar är matsedeln så att jag inte lagar samma mat som de redan ätit på dagis. Men jag lovade att förbättra mig. I måndags tittade jag faktiskt på planeringen men det hade inte blivit uppdaterad sedan veckan innan. På tisdagen glömde jag kolla och idag när vi kom  till dagis är det den förbannade ”sätta dit föräldrarna” -dagen igen. Och min son hade ingen frukt med sig.

Jävla lömska fröknar vi har..! I LOVE IT!

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

15 tankar om “Mord”