Morgonstund har guld i mun?

Varenda morgon är det samma visa med dessa små ungar. Jag serverar mina barn frukost och jag försöker variera den så gott det går. Allt mellan yoghurt, gröt, fil, flingor, bullar, ris-i-frutti, med mera. Man borde tycka att det borde äta nått av det?

Men varenda morgon är det efter en massa tjat jag ändå får kasta maten och i slutändan har jag kastat så mycket mat att jag faktiskt blir irriterad när jag tänker på det. Vi kunde fött ett mindre svältande land i Afrika med den maten.  Det går liksom inte att resonera med ungarna (no shit?). Ungarna är så inne i denna "just-nu" fas när de inte vill äta att de inte kan se det stora hela. Det är liksom så ungar funkar, det vet jag om, men jag tycker ändå det är störigt som fan.
Jag kan likväl gå ner till ICA och köpa ett bröd, en paket smör och en ost, betala i kassan och kasta maten i soptunnan utanför ICA. Vad är skillnaden om jag gör det direkt där istället för att gå hem & bre mackor morgonen efteråt och kasta det..? Och göra likadant morgonen därpå osv osv. Eller bara skita i att ens handla mat och bara sätta eld på mina pengar.

Så i morse blev jag lack. De hade inte ens rört sin frukost. Jag stängde av TV:n och satte mig i soffan mittemot. De åt inte. Jag hade en enorm diskussion med Phini som resulterade i att jag tog deras frukost ifrån dem och kastade i papperskorgen. Laaiti tjöt en stund sen pallade han inte mer. Phini  tjöt mer och blev ledsen. Inte för att jag tog något ifrån honom som han faktiskt vill ha, utan för att… ja vem vet hur ungen tänker?
"Nu blir det inte mer frukost här hemma! Jag är trött på att alltid kasta mat, Phini"
Jag passade på att kasta gammal bröd från skafferiet ganska lägligt "Nu kastar vi all mat istället!" och Phini blev ledsen.
Och det första han sa till fröken när vi kom till dagis var med gråt i halsen "Min mamma ska inte ge mig mer maaaaat!!" och jag är nog lite glad att jag var där för att förklara situationen och försvara mig inför fröknarna som faktiskt förstod mig och höll med.

På Laaitis avdelning berättade jag dilemmat för fröknarna. Fröken B som jag tycker så mycket om tyckte det vore en idé att jag lämnar de tidigare, klockan 8 när de äter frukost på dagis. För det är ju så och det vet jag om, att barn gör som andra barn gör. Pojkarna äter ju massa bra på dagis men fan inte hemma. Värt att tänka på.
Jag delade några rader med fröken om Laaiti och hon lyckades få Laaiti att hålla tungan INNE i munnen en hel dag igår. Laaiti tycker om att sträcka ut tungan. Det hade fungerat hela dagen igår men tills i morse hade han nog glömt det för när jag väckte honom i morse sträckte han ut tungan och sa "Håll kjeften!". Satans avföda! Och NEJ, tro’t eller ej, jag har INTE lärt mina pojkar det!

Jag har på sistone fått mail från tjejer som läser min blogg. En del av dem vill dela med sig av glada nyheter som de längtat efter och vänder sig till mig, som kan relatera.
Andra ber mig om råd i jobbiga situationer då de vet att jag har gått igenom en del. Men det är svårt att ge råd, alla är vi olika och agerar olika. Men jag känner mig så enormt hedrad att få lov ta del av människors inre och om jag kan vara någons stöd eller hjälp så vill jag gärna det och kunna "ge tillbaka" och faktiskt nyttja mina egna erfarenheter till någonting gott. För det är ju det jag sagt hela tiden, då var det inte förgäves, after all.

Inbjudan_Fanta_SE Oi och vet ni, jag fick mail från Buzzador! Det var ett tag sedan.
Denna gången blev jag erbjuden Fanta B’good! Vilka bra erbjudanden jag får. Och Fanta tar jag tacksamt emot och det kan nig bli lätt att buzza, inte sant?
Jag har lämnat in alla mina rapporter och väntar på att fler saker ska skickas till mig för vi vet ju att godast är gratis, inte sant..?

Du gillar kanske också...

12 svar

 1. Ellen skriver:

  *ler* Du har 2 häliga trotsar hemma ser jag, jag har en här…tösen har kommit ur sin o nu går sonen in i fasen istället…hemska små odjur (men man älskar dem likväl)

 2. SneakyPete skriver:

  Jag har inte hellre lärt honom att säga ”Håll kjeften!” igår sa han håll kjeften morfar då tog jag tag i hans tröja och sa till honom att aldrig säga så mer men det hjälper väl inte

 3. ninna skriver:

  hmm hur löser jag då mitt dilemma med min dotter som äter kanon hemma men vägrar äta på dagis? Hur tusan ska det gå den dagen jag börjar jobba igen o hon ska gå längre dagar än till 14? :(

 4. MansonDust skriver:

  Fick också erbjudande ang. Fantan :) Hoppas bara man kommer med, var länge sen jag fick något därifrån nu. *huh*

 5. Emelie skriver:

  *bash* ungefär så känns det ibland va?
  Du har en sån sjukt skön syn på att fostra dina barn.
  Hur du än gör och beskriver det, så låter det så jävla rätt till den situationen.
  Jag gillar dig! *blomma*

 6. Anna skriver:

  Ja men det är ju bra att han blev lite ledsen och kanske fattar att man ska äta hemma nu annars får man ingen mat alls.. ;) Men sen är det ju värt att kanske lämna dom tidigare så dom får i sig frukost på dagis för dom säger ju att frukosten är det viktigaste målet på dagen.. Jag har också fått lite erbjudande från Buzzador nu det är lite kul. min vovve ska få testa någon ny hundmat nu ska bli spännande.. :)

 7. Luckymum skriver:

  Fick från Buzzador för en tid sen men kom fan inte med,dom skickar sällan ut till en …skitsida=/eller är jag bara avis=)

  Tycker om ditt sätt att skriva om dina barn,för trots att man är mamma kan man tröttna o tänka både det ena o det andra om sina barn,men det är väldigt få som vågar skriva det! *cheer*

 8. Miss Attitude skriver:

  (: jag ska nog oxå gå med den där Buzzgrejsimojsen.. den verkar bra juh! :P

  Vad härligt att du fått stort namn och många fans, härligt att många även vänder sig till dig med sina bekymmer.
  Men som du säger, svårt att hjälpa till när alla funkar så olika.
  // DKQA

 9. Sandra skriver:

  Jag måste påpeka att jag beundrar din teknik när det gäller dina barn!

 10. Faster Anne skriver:

  Ja man kan undra var alla ovårdade ord kommer ifrån !
  Men fråga honom vad det betyder det han sa::::Det kan bli något helt annat änn det vi tror….Prova med att sätta på någon lugn bakgrundsmusik på morgonen vid väckning och frukost.Strunta i tv:n om det går.Fast jag rekommderar frukost på förskolan barn äter bra i grupp med fasta rutiner.Det är inte alltid lätt att äta direkt när de gått upp.Men du har ju bra rutiner själv.När det gäller tungan kan du be honom städa munnen .Gumman som städar huset först på övervåningen sedan på undervåningen,sedanpå taket och se om tungan når upp till näsan.Därefter längst ner på trappanändan ner där hakan slutar.Ha en skön vecka och sköt om dej och dina kottar.Kram faster.

 11. Miss Attitude skriver:

  Har du hemliga inlägg oxå :I
  Just när man blev nyfiken och ville läsa din härliga blogg så står det att man ska ha lösen för att komma in.. *huh* *vetej*
  Häftigt att man kan låsa vissa inlägg, det kanske jag ska lära mig.. hihi.
  Have a nice day! *trosta*

 12. Therese Anerland skriver:

  Tycker att du gjorde helt rätt i frukost.
  Varför ska dom ha det när dom inte äter den?
  Helt onödigt.

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com