ante omnis mea familia

Morgontystnad

05.30

Jag har tänt massa ljus och brasan knastrar mysigt. På spisen kokade några ägg och jag lyssnar på radion. Min 5-åring har vaknat några gånger och gnytt men så fort han får sitt favoritgosedjur så ler han stort och somnar om. Han brukar sova gott vid denna tiden men det är nästan som om han känner av att jag inte är där. Han sover ju i vår säng. Han vaknar varje natt och kryper ner hos oss för att tanka trygghet och kärlek. Det är mysigt.

Maken är trött. Han gjorde sig iordning för att köra till jobb under tiden jag gjorde mackor till honom. Han har inte heller mått särskilt bra på sistone. Vi är alla lite småsjuka hos oss förkylda, febriga av och till, huvudvärk. Så jag tänkte, det minsta jag kan göra för honom innan han sätter sig i bilen innan klockan ens hunnit slå 6, för att köra i över 1h till jobb, är att göra några äggmackor till honom och en termos kaffe. Det är såna små saker som kan betyda så mycket. Det är ytterligare ett sätt att visa kärlek. Och kärlek har vi gott om.

Såna här morgnar är mysiga. Man vaknar aptidigt, barnen sover. Tända ljus och lugnt överallt. För jag vet, att om 1h är det annorlunda. Då är det ljust ute, barnen vakna, tecknat på Tv:n, jag yr omkring som en höna och letar efter någons strumpa samtidigt som Meelo tar av sig blöjan och kastar den nånstans och fnittrar.

Så jag ska njuta lite nu, innan mina små demoner vaknar.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.