Motgång VS Medgång

Gissa om jag tappade hakan när jag fick räkning från kommunen om barnomsorg och den visade en summa FEM gånger högre än min ordinare kostnad. Jesus, tror de att jag vunnit på lotto? Och naturligtvis, just my luck, när jag ringer dit för att reda ut detta är kvinnan som håller i detta på semester och jag får prata med en vikarie. Jag hatar vikarier, det vet sällan det de bör. Needless to say, jag fick inte ordnat detta idag.

Jag fick även brev från skatteverket angående våra namnbyten. Kvinnan jag haft kontakt med därifrån är enormt trevlig och hjälpsam och vi har haft mer än nödvändigt kontakt angående detta ärendet. När ansökan först kom de tillhanda ringde hon mig för att tala om att till barnens namnbyte krävs antingen deras pappas godkännande eller ett domstolsbeslut. Jag kontaktade tingsrätten som gav mig andra direktiner angående tillvägagångssätt än dte jag upplysts om utav Skatteverket. Jag tog mig mod att leta reda på barnens pappa och frågade honom om han kunde ge godkännande och signatur på ett papper varvid han faktiskt, mot förmodan sa ja. Jag skickade papper till honom och bifogade även ett frankerat kuvert. Några veckor senare när jag frågade igen hade han ångrat sig och ska absolut inte skriva på några papper. Allt han gör är dra ut på tiden, för namnbytet kommer ske.
Har jag någonsin gjort skäl för lösa trådar? Om jag säger att jag ska ändra någonting så GÖR jag det och i detta fallet – med eller utan hans hjälp. Och i dagsläget ser det ut som utan.
Så nu ska jag knåpa ihop ett brev åt tingsrätten och inte långt härefter KOMMER JAG att få ett domstolsbeslut. Mark my words.
Kvinnan på Skatteverket undrade nu hur hon skulle göra med min ansökan. Den blir ju godkänd (har jag gett mig fan på), men hon visste mitt ställningstagande sedan tidigare samtal, att jag vill byta samtidigt som mina barn och därmed (nu när hon måste avslå denna gången) skriver att jag tar tillbaka min ansökan. Hon vet att jag kommer få ett domsltolsbeslut, önskade mig lycka till och vi sa ett "vi hörs igen" innan vi la på luren.

I morse fick mina barn en äckligt onyttig födelsedagsfrukost. Det är en på miljonen att det får nutella på sin macka men i morse ville jag unna dem rejält. Laaiti åt som en gris, no shit, hey?
Phini sjöng för sin lillebror vid frukostbordet och Laaiti njöt av alla kramar och pussar han fick. Han tog med sig en 2 liters vaniljglass till dagis och strössel att bjuda sina kompisar på och Phini blev ledsen för att han inte fick gå på boetie’s avdelning idag. Jag nämnde det för fröknarna som kom med förslaget att Phini faktiskt kunde få lov att äta inne hos dem idag. Schysst! Så vid tolvtiden hämtas Phini från sin avdelning och får äta med boetie. Det bjuds ju på glass..!!

Jag hämtar Laaiti efter lunch idag för en one-on-one eftermiddag med födelsedagsbak och mormor hämtar Phini som vanligt för att ge mig och grisen lite kvalitétstid.

Så nu är det förberedelse som väntar. Ingridienser ska inhandlas efter att jag kommit på vad fan vi ska baka..? Så nu ska jag googla recept, eller nått.

Du gillar kanske också...

15 svar

 1. MittLivSomJag skriver:

  ha en toppen dag – födelsedag! *love*

 2. Jessica skriver:

  Grattis till Laati *rock*

 3. Kattis skriver:

  Får det ätas glass på ert dagis? Alla dagis jag kommit i kontakt med på det senaste (där mamma jobbade + där kusinen går) var det sockerförbud och på födelsedagar fick föräldrarna köpa mängder av frukt till fruktsallad..

  Men lyllos brorsan som fick komma över och käka glass! Ren lyx för honom ju :)

 4. missmaddis skriver:

  @Kattis: Jaadå! Glass ska det vara (åtminstone) när barnen fyller år ju!

 5. Therese Anerland skriver:

  Ha en toppen dag med Laaiti och jag hoppas att ni har bättre väder än vad vi har.. Regn,regn och återigen regn.

 6. Micke skriver:

  Grattis till dig lilla Laaiti *studs* *clap* *blomma*

 7. Sarah skriver:

  Sorgligt att han ändrar sig ang namnbytet. Bara för att spela *devil* skulle jag tro *orka*

  Hoppar du o Laaiti får en helmysig dag.

 8. Sarah skriver:

  Hoppas menar jag förstås

 9. Emma skriver:

  Hoppas också att er dag blir mysig. Jag kommer nog ha lätt för att komma ihåg hans födelsedag för min mormor fyller samtidigt… Om än några extra år..

  Typiskt att det är vikarier, jag håller med. Det är Murphy´s lag. *bash*

 10. Eivor skriver:

  *yay* grattis till Laaiti på hans födelsedag *yay*

  Hoppas ni får en mysig dag.

 11. Marianne skriver:

  För några månader, skickade kommunen ut en lapp om att man skulle ändra sina inkomstuppgifter och skicka in. Gjordes inte detta i tid, innebar det att man blev debitetrar för högsta beloppet.

  Kan det vara orsaken till din höga avgift?

  Ha en bra dag!

 12. missmaddis skriver:

  @Marianne: Jo det kan stämma.
  för det första behöver jag inte ändra mina inkomstuppgifter då det inte har förändrats. För det andra försöte jag åtminstone gå in och uppdatera mina uppgifter på sidan jag skickades till men inga uppgifter kunde ändras och registreras. Men det kan så vara fallet.

 13. Anna skriver:

  Åhhh vilken tur Laaiti Har med vädret idag när det är hans dag och allt.. GRATTIS till honom *blomma* och önskar er alla en toppen dag!!!!!!!! *kjerlek*

 14. MaddeMad skriver:

  Ha ha ha ha *tihi*
  Jag gjorde EXAKT samma sak!
  Öppnade räkningen & fick en chock!!!
  2 sekunder senare ringer jag upp & får samma svar.
  Har semester denna vecka, återkommer på måndag. *devil* Tyvärr finns ingen du kan prata med när det gäller fakturan.
  OM det stämmer som Marianne säger så har jag gjort SAMMA sak som du Maddi……. Vi sitter i samma båt! *bash*

  Så på måndag gäller det!

  Ha en underbar kväll med födelsepågen & den store pågen :)
  Kramar *hart*

 15. maria malmgren skriver:

  detlåter som en riktig mysig dag :) dem har tur som har dig som mamma *blomma*

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com