My son, my wild child

Den var en lång dag för mig igår men det gick faktiskt snabbt ändå. Jag jobbade med Cindy och då känns det som om tiden flyger förbi. Jag jobabde till 20 men fick stänga butiken fem minuter tidigare för att jag skulle hinna med bussen och det uppskattar jag. Jag hade inte mycket i studion igår och den kunden som tog mest tid var en av våra stammisar som skulle plocka bort en DA som inte velat läka, som hon haft problem med från dag 1. Hennes DA satt som berget. Det var svullet och ömt och hade vuxit fast ordentligt. Det tog mig 20 minuter att få loss den, utan bedövning. Jag ville inte bara brutalt snitta henne utan vi tog det lugnt och vi pausade närhelst hon sa tll (nästan iaf). Tuff tjej, ska ni veta. Efter mycket blod, svett och tårar (bokstavligt talat) hade jag skurit loss den från all vävnad och kunde plocka ut den och lämnade ett hål rakt in i halsgropen på henne. Tur att jag inte är rädd för att se blod och läskigheter. Dte var en köttig historia, tro mig. Jag skulle kunna bli kirurg efter detta, haha. Hon klarade det galant och jag fick höra en släng svordomar samtidigt som hon skrattade, haha. Bra jobbat, tjejen.

Dagens utvecklingsamtal på dagis gick bra. Idag var det Laaiti som diskuterades. Jag och hans fröken satte oss i ett rum efter att jag fått en latte med mig av fröken, från deras kaffemaskin. En sån maskin vill jag ha hemma! Hon plockade fram sitt kollegieblock och hade en A4 sida om Laaiti, som hon hade antecknat. Tack och lov var inte allt negativt, haha. Det mesta var positivt och det var kul att höra hur hon uppfattar min lillkille. Den första meningen var om hans charm. Visst är han charmig, det vinner han på enades vi om. Hon berättade vilket fenomenalt minne han har och hur duktig han är på att rimma och att lära sig. Han har väldigt lätt för att lära, vilket jag själv märkt med alla sångr han sjunger och kan utantill. Hon berättade om ögonen. De där blinkande hundvalpsögonen som Laaiti drar till med ibland – han är svår att motstå, haha. Jag märker att hon har ett gott öga till min pojk och vi skrattar lite åt hans bravader. Han är en rackarunge, säger fröken B, och hon gillar rackarungar. Han äter br apå dagis, och är duktig med att äta upp sina grönsaker men han är ngen sopp-kille. Det är med nöd och näppe hon får i honom soppa. Han har ett stort hjärta och tar gärna in fler barn i lekar och får med de andra barnen. Å den negativa sidan lyssnar han inte på vuxna. Det är inte så mycket olydnad som bristande uppmärksamhet. Han hör vad vi säger men skiter mest i det. Han är som jag, hah.

Allt i allt är jag nöjd med utvecklingsamtalet. Jag berättade om min oro då Laaiti vid nått tillfälle slagit sig själv och sagt saker som “Laaiti är DUM, Laaiti är STYGG” och fortsätter att boxa sig själv i huvudet. Genast börjar psykologitermer flyga genom mitt huvud och jag har tappat hakan och undrat om jag inte ger mitt barn tillräckligt med kärlek eller uppmärksamhet? Eller upprepar han det han hör mest här hemma? Men nä, jag har aldrig tagit ordet “stygg” i min mun och jag brukar inte säga till min son att han är dum. När jag berättade detta brast fröken ut i ett högljutt skratt.. “Ååååååh han är så smart, vad jag älskar den killen!!” och jag satt som ett frågetecken. Hon känner ju pojken.. och hon vet hur han funkar för att få just de reaktionerna han vill ha, av mig. Han är ju en välanpassad, älskad pojke. Han älskar närhet och kan nte få nog av det och uppmärksamhet, som alla andra ungar vill ha. Svårt att förklara såhär, men ja.. min oro stillades. Det är inget fel på min “wild child”.

De hade “förskolans dag” på dagis igår med hoppborg och just min fröken B ansvarade för ansiktsmålningen. Så mina barn var fina när mormor hämtade dem och Phini blev så förbannad på mormor när det skulle tvättas av att han både mordhotade mormor och tjöt sen att han ville dö. Vaddå dramatisk..? Haha, älskade skitunge. Phini blev en tiger och Laaiti fick en spindel på kinden, som var något utsmetad när mormor tog foto.

mormor 038 (Small) mormor 039 (Small)

Och nu är detta mötet avbockat i min kalender. Mamma hämtar nyckeln och betalar depositionsavgiften idag och jag jobbar till 18 och är hemma runt 19. Fan att jag inte har mer tid, det är så mycket som ska fixas. När jag kommer hem hämtar jag nyckeln till lokalen, går ner med alla påsar (jag får gå i omgångar), dukar borden inför i morgon och dekorerar lokalen. Sen ska jag hem och fixa godispåsarna och förbereda tårtan inför i morgon. I morgon bitti ska vi alla göra oss iordning och sen får pojkarna vara hos mormor en stund medan jag ställer iordning det sista. Tårtan får jag dekorera under tiden alla barnen sitter och äter korv, för denna oblaten kan smälta på grädden om den ligger för länge. Det blir en tårta med chokladbottnar, ett lager med hasselnötsmousse, ett lager med choklad/crisp mousse, grädde på topp med oblaten och spritsad på sidorna. Kan bli gott, va? Och jag hoppas den blir fin med. Hipp hipp hurrah!

Nu ska jag fixa lite.

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. dizzy skriver:

  hej gumman! kul att det inte va bara negativt om lill killen! ja han är charmig,,, du ja vet ej om jag kan komma oskar jobbar nog sent idag! pusss puss

 2. Emma skriver:

  Ååååh vad smaskigt! Jag längtar till imorgon!!! :D

 3. Natalie skriver:

  Du skulle ju snott bilderna från min fejja! *devil*

 4. kicki skriver:

  Glöm inte lägga ut bilder på tårtan!! Hoppas kalaset blir superkul och lillkillen nöjd och glad *yay* !

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.