När barn inte kan språket

Kaeli har en ny klasskamrat. Hon är ju egentligen fortfarande ny i klassen då hon började i augusti men nu Kom det en tjej till klassen. Nya tjejen kan inte svenska. Hon kom till Sverige i januari och efter konstens alla regler måste hon ju gå i skola- vare sig hon kan språket eller ej. Och lets face it, man lär sig inte ett helt språk på några månader.

Min dotter vet att hon pratar albanska. Därför har hon suttit med Google translate för att lära sig lite albanska, som är flickans modersmål. Kaeli tycks förstå att det måste vara jobbigt för tjejen. Kaeli är alltid omtänksam och tar sig an de mindre, de svagare, de utsatta som om det vore det mest naturliga. När hon gick i förskolan i Staffanstorp kom det en ny tjej från Island som inte heller kunde språket. Kaeli tog henne unde4 sina vingård beskydd så barnets trygghet hamnade hos Kaeli vilket personalen kunde dra nytta utav. Kaeli fick skippa några aktiviteter eftersom den nya flickan behövde henne. Jag blir stolt.

Så nu har Kaeli installerat appen Google translate för att kunna kommunicera med nya flickan så hon inte känner sig ensam och utsatt och jag blir så stolt.

Det är såna saker som får mig att känna att jag lyckas. Nått måste jag göra rätt i min fostran.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Jeanette skriver:

    Wow! Fortsätt i samma sätt ?

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com