När det väsentliga inte prioriteras

Natten var jobbig för min lilla son. Det är med mycket frustration för både honom och mig varje natt när han vaknar och inget tycks lugna honom.
På kvällarna bossar han mycket med mig innan han till slut somnar. Han vill ha nallen, han ska inte ha nallen. Han ska ha dricka, han ska inte ha dricka. Han vill inte sova. Han hittar en massa undanflykter till varför det inte är helt bra. Och han kör med mig, ungen. Han är smart, min två-och-ett-halvt åring. Han vet att jag sällan om någonsin säger nej till pussar och kramar så han tar till fula trix när han  märker att jag börjar tappa tålamodet efter några timmar. ”Mamma, pussa mig!” vrålar han högt. Och som den mest naturliga instinkten ger jag min son en puss på kinden men det duger inte. ”Mamma, PUSSA PÅ MUNNEN” varpå jag ger min son en puss mitt på läpparna. ”Mamma, krama mig” och jag kramar min son och säger godnatt för tionde gången. Efter en stund springer han upp från sängen, letar upp mig och tar min hand för att jag ska leda honom tillbaka till sängen och natta om honom med samma rutin med pussarna och kramarna.
Så ser nästan varje kväll ut hemma hos oss.

LaaitiSen när han äntligen lyckats somna dröjer det någon timme tills han vaknar igen och panikskriker. Han har nog drömt någonting. Vissa nätter kan jag lugna honom och få honom att somna om igen men i natt som vissa andra nätter är han otröstlig. I natt vägrade han somna om inte jag gick och la mig och sov hos honom. Det var förvisso sent och jag var på väg att gå och lägga mig ändå. När jag kurade ner i min 160 cm breda säng la han sig halv om halv på mig och tog min arm och la den om sig. Vi pussades, kramades och vi pratade en stund. Jag viskade att jag älskar honom och att jag aldrig kommer lämna honom. Jag viskade ord om säkerhet och trygghet och att mamma kommer finnas här när han vaknar. Han blundande och ur månskenet kunde jag se hur han nickade som svar. Efter en stund, när jag trodde att han somnat in vände jag på mig och drog undan min hand varpå Laaiti gnydde och drog min arm omkring sig igen och så sov vi hela natten, kramandes. Jag vaknade till några gånger då jag försökt att vända på mig i sömnen och Laaiti reagerat och trott att jag var på väg att gå. Tänk hur liten en 160cms bred säng kan kännas när man sover i den med en 2½ årig osäker och rädd liten pojke.

I morse vaknade jag av att mamma stod i hallen 7.30 som vi hade bestämt igår. Jag hade ställt väckarn 6.40 men den behagade inte att väcka mig. Phini hade tid till BVC för sin 4års kontroll klockan 8.00 och mamma skulle se efter Laaiti. Vi gick upp och jag väckte barnen. Väl framme hos vår distriktssköterska blev det inte som planerat. Det blev inget hörseltest gjort, inget syntest och annat som var planerat blev inte av. Phini var blyg och tillbakadragen och mötte inte ens Carina med blicken. Han klädde inte ens av sig. Han är alltid sådan när han träffar någon han knappt känner och Carina sa att det oftast behövdes två besök och att det är vanligt. Vi fick en ny tid och hoppas att det går bättre då.

När jag skulle gå hem efter att jag lämnat barnen fick jag ett sms. Jag trodde det var från Dizzy som jag bjudit på festen men kan inte påstå att jag blev vidare förvånad när jag såg texten ”Sms mottaget från Dickhead” rulla på min skärm.

Dickhead
Dickhead 04-dec-07 09.04
I always knew you are a Slut. Now i got o proof. Thanks Pimple face. And this sms you can put no your Blog as well. Guy here, guy there. Fuck, you more popular than statoil and there pumps.

 

Jag förmodar att han nu gått igenom min blogg. Och det enda som han reagerar starkt på är mig och ’mina män’? Mig och vad JAG gör. Det är uppenbart att han läst mer än vad som behövs (inlägg om barnen) då han tydligen läst om mina hormonförändringar med som jag hade för ett tag sedan – Men barnen då? BARNEN DÅ?!
Han har inte ett dugg med att göra vad, när, hur och varför jag gör antingen det ena än det andra. Det enda han BORDE vara intresserad utav är pojkarna, eller hur? Har han inte kommit över mig ännu? Det verkar ju inte så – in fact, det är ganska uppenbart. Eller så är han fortfarande så förbannat sårad och arg på MIG och har inte lyckats komma över det. Get over it.
Likaså som det känns uppenbart att han har kommit över barnen eftersom de sällan är ett på listan eller de som prioriteras. Ni som läst den hemliga bloggen har fått ta del av bl.a mail och meddelanden som skickats förr mellan mig och Dickhead och har även där sett att han enbart fokuserat på mig, mig, mig och vad jag sagt/säger, gör/gjort. Det är enormt simpel psykologi – Men barnen då..?
När ska han sluta?  Förstår han inte ännu? Han är inte välkommen i barnens liv och han är definitivt inte välkommen i mitt liv.
Jag sänkte min gard för min sons skull och grävde ner allt som hänt honom och mig emellan för Laaiti’s skull när han grät efter sin pappa. Ingenting han har sagt eller gjort eller som har hänt emellan oss förr spelar någon som helst roll när mitt barn gråter.
Det bar egentligen inte emot (nu i efterhand) att skriva trevliga, anständiga mail till  mannen (märk: pojken) som jag tycker så illa om – för min son gjorde jag det för det är han värd. Jag ville att Dickhead skulle träffa Laaiti för att jag trodde det skulle vara bra för Laaiti – vad gjorde Dickhead då? Föreslog att han och jag skulle träffas och ta en kopp kaffe och prata först.  Han och jag behöver inte dricka kaffe, vi behöver inte ens prata. Det var hans son som grät efter honom, inte jag.
Om han läser detta vill jag att han ska veta följande:
Nej, jag tänker inte svara på dina sms.
Nej, du behöver inte fråga om du får komma hit och lämna presenter. – Vi vill inte ha dina negativa vibbar hemma hos oss.
Nej, du behöver inte kontakta oss överhuvudtaget – vi ämnar flytta till annan adress.
Mina barn har det bättre UTAN dig. A begger off the streets would be a better rolemodel than you. Du har försakat ALLA CHANSER du har fått och Du har gjort dina EGNA VAL – och ja jag håller med dig, du gjorde BRA VAL. Både ditt liv och vårt liv är bättre nu. Fokusera på din flickvän och dottern. Ta du hand om dem så tar jag hand om mina barn.
Vad mig anbelangar har mina barn ingen pappa.  – Know your place.

För alla er som undrade – den hemliga bloggen ligger kvar på samma adress som tidigare med samma inloggningsuppgifter.

Du gillar kanske också...

21 svar

 1. Teres/Bidosa skriver:

  han visar återigen att han inte e intresserad av sina barn… han visar att han dock fortfarnde e intresserad av dig! MAKALÖST!!!

 2. Therese skriver:

  håller med terese/bidosa..

  han är verkligen inte frisk..

 3. Anna skriver:

  men shit vilken kille.. Han ska väl skita i om det skulle va så att du ligger med hela Skåne.. Han har ett nytt liv med ny tjej och nytt barn.. Varför lägga ner tid på dig när han inte kan lägga ner tid på sina söner.. Jag är 110% säker på att skulle du vilja ha tillbaka honom (jag vet att det inte kommer att hända) så skulle du lätt få det.. Han är såååå patetisk…

 4. Ulrika skriver:

  Dickhead är onekligen ett passande namn på honom…

  Jisses :S

 5. Tale skriver:

  Han er ikke engang verd bokstavene du bruker til å skrive om ham! Og i alle fall ikke energien du bruker om du blir arg! Jeg synes det er kjempebra at du klarer å ikke svare på hans sms. Det er selvfølgelig irriterende at han leser din blogg og ikke forsvinner ut av ditt liv. Når man først har gjort en feil og blitt kjent med en person man hadde hatt bedre av å ikke kjent, er det fryktelig vanskelig å bli kvitt den personen igjen. Enda godt du i alle fall fikk to flotte gutter ut av tiden med ham. Da er det i alle fall ikke alt trøble for ingenting!

 6. Maria skriver:

  Vilken idiot han är , Dickhead.
  Min dina barn lider det ingen nöd vad jag har förstått…dom har ju en toppen mamma som ser till deras bästa.

 7. MansonDust skriver:

  Haha, men han låter ju svartsjuk ! ^^, Varför bryr han sig om dina boytoys annars ? *Busted* & det är väldigt, VÄLDIGT konstigt att han inte ser allt du skriver om pojkarna utan bara ser det som DU gör. He’s a very sick little monster.

 8. Sara skriver:

  Jag tycker det är skrämmande. Han tycks vara fruktansvärt egocentrisk..
  Hemsk människa

 9. patruska skriver:

  blä blä blä. skitstövel

 10. Jana skriver:

  Som andra skriver i kommentarerna anser även jag att han har problem med dig – han kan inte ha kommit över dig så som han hakar upp sig på ditt liv och dina göromål. Han är uppenbarligen så besatt av dig att allting annat försvinner … även hans söner.

  Han är oerhört egoistisk, pinsam och obehaglig.

 11. Suss skriver:

  *fnissar* Säga vad man vill men du verkar vara en brud som är svår att glömma! Eller har han redan trötnat på den nya donnan? Pathetic boy….

 12. Nelin skriver:

  Hittade hit för ett par dagar sen, det är otroligt hur man kan påverkas så av en blogg, det är nog det som utmärke en bra blogg, att man lyckas engagera. så då måste jag ju säga att jag är väldigt imponerad över dig och hur du hanterar det på ett så bra och starkt sätt. Och hur kan en människa så brutalt tappa fokus? Det är som att han bara ser rakt igenom sina barn, blåstirrar på dig och har helt tappat bort sig. Jaja, lycka till, det förtjänar du!

 13. Jessica skriver:

  Alltså denna mannen är ju bara för mycket alltså

 14. Hanna skriver:

  Vissa människor vägrar helt enkelt att växa upp och inse när saker är över..

 15. MaddeMad skriver:

  Five hands up for sluts! *YEAH*
  Du är en singelmamma som har kravlat dig upp ur smutsen OCH gjort dig av med DET….
  Du har blivit snyggare, roligare, kaxigare, häftigare OCH bättre än du var när du var tills m HAN *pekar med rynkad näsa* Säg mig Maddi…Vad ska du göra? Killarna flockas som flugor runt dig. Helt klart att du ska ta dom bästa killarna du kan få. Bara de bästa till dig & pojkarna. WTF om du får dra över några grodor på vägen dit??? Det är dax att slampa sig *BIG smile* Så flirta runt, knulla runt, hångla runt FÖR…. annars så kan du missa den bäste…. ;)
  Stå på dig!
  Detta är DITT liv! Så länge du inte utnyttjar andra med att flytta hem till dom, leva på dom….som en parasit för… såna människor kan jag INTE med *öhe *(klöks) Fast det vet jag att du INTE är. En självständig, självförsörjande vårdnadshavare som du skulle inte sjunka så lågt som en parasit…..!
  Slampa på bara!

 16. MaddeMad skriver:

  Bara det bästa till Maddi, bara det bästa……

 17. MaddeMad skriver:

  Min fina underbara slampa! Hellre en slampa än en loser med stort L!
  Peace out!

 18. Karro skriver:

  Bara fortsätt krama och håll om din son när han vaknar på nätterna så kommer det att bli bättre.

  Dickhead, vilken jävla typ! Elak, nonchalant, egocentrisk, hänsynslös…

 19. Emelie skriver:

  Hej!
  Har precis hittat hit me vet redan efter två minuter att jag definitivt kommer att komma tillbaka! Undrar bara om man skulle kunna få ta del av adress och inloggningsuppgifter till den ”hemliga” bloggen också? Kram på dig!

 20. Ninna skriver:

  jösses Dickhead har verkligen STORA problem, hur vore det om han egagerde sig hälften så mkt i sina barn som han gör med ditt liv óch vad du gör. Varför bryr han sig ens när han redan har ny familj och dumpat sin andra..Nää fyy fasen – borde vara skottpengar på sådan som han

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.