När hat möter kärlek (jag är fri från hat)

Idag har varit en dag i tankars tecken. Jag har varit något disträ på jobb och haft mina tankar på annat håll men ändå lyckas vara proffesionell på jobb.

Idag har varit en dag i det förgågnas tecken som lämnade mig stundtals förvirrad, förvånad men jag fick mina egna förändringar verifierade av mig själv genom hur jag kände, mådde och reagerade och det var en befriande känsla att veta att man har släppt så mycket som gjort ont inom mig.

No HateJag har haft mycket ilska och hat honom mig förr. Mina naturliga reaktioner i vissa sammanhang har bedyrat en frustrerande ilska utan dess like där jag slagits vilt omkring mig, nästan dragit av mitt eget hår, skrikit, gråtit och med en känsla av uppgivenhet. I samma sammanhang idag kände jag ett välbefinnande inom mig. Jag har släppt det nu. Jag kunde dra ett djupt andetag och de enda känslorna inom mig är av godhet. Jag kan andas fritt igen. Mina ådror tycks inte producera mer hat – enkom kärlek. Jag har lyckats vända på mina tankar. Du minns när jag förlät mina mobbare, mina förövare och alla som mördat mig på det ena än det andra sättet? Befrielse. Jag är fri. Jag har förlåtit, lagt det bakom mig och gått vidare. Och hatet jag kände för dem en gång i tiden är förbytt mot kärleken jag känner inför den erfarenheten de har mig gett.

Jag har hatat tillräckligt. Jag har varit arg alldeles för länge. Jag trodde inte att det skulle gå så lätt, så.. av sig själv, att sluta. Att lägga ner sin stridsyxa kom naturligt för mig, när jag väl hade blivit medveten om mitt eget hat och förakten jag spenderat tid och energi på att ge. Men jag blev ändå förvånad över min egen reaktion idag, att det kom  av sig själv, som om det vore det mest naturliga att inte bli upprörd, att inte bli arg. Det finns inte inuti mig mer. Jag hatar inte mer.

Och när man möter hat med kärlek – vad får man igen?
För övrigt är missmaddis secrets uppdaterad. Igen.

Du gillar kanske också...

10 svar

 1. MaddeMad skriver:

  Jag klappar händerna förtjust & säger ”Välkommen år 2008 till Maddi! Hon är redo :)”

 2. MaddeMad skriver:

  Tänk all den energi du nu har över till dina barn, familj, vänner & karriär istället för att lägga den på bitterhet & hat. Kanon! :)

 3. LillaStoraJag skriver:

  Hur var det nu man fick tillgång till dina andra bloggar?

 4. Incka skriver:

  Hur gör man för att kunna förlåta o lägga undan hatet? Jag vill lära mig, tror jag

 5. Jessica skriver:

  Det är starkt, för vissa människor är verkligen värda ens hat innerligt

 6. Ninna skriver:

  ja ska man förbli lycklig så måste man lägg allt hat bakom sig. starkt jobbat!

 7. Tale skriver:

  You have gotten further than the most of us. I must say that I envy you. Not that my life by any means are full of hate, but I would like to have your capability to forgive! If you have a wonder-recipe how to do it, please let me know!

 8. Nelin skriver:

  Vilka härliga insikter, och så starkt. Att lyckas gå vidare, jag är (som så ofta) imponerad av dig!
  …och hur snällt ska man be för att få tillgång till hemligheterna?

 9. Nendriel aka Mats skriver:

  låter underbart för dig vännen,själv lyckas jag gå vidare men vill inte glömma min ilska för henne……………..

 10. Anna skriver:

  Så skönt att du kan va så lugn nu. Super grattis till dig… :) Kram på dig….

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com