ante omnis mea familia

När jag är hennes mammi slår mitt hjärta lite extra.

Nu har E, min bonusdotter varit hemma i två veckor. En vecka till innan byte. Deras växelvis boende ser ut så, att över sportlovet var E hos BM i tre veckor – BMs vecka, lov, sen BMs vecka igen. Nu vid påsklovet är det så för oss. Vår vecka, lov, vår vecka igen. Jag vet inte hur man kan tycka att det är växelvis men ja, så är det. Det kanske ska vara så vid växelvis boende? Jag klagar definitivt inte att ha henne hemma! Tycker snarare att det är jobbigt när hon är borta så länge, eftersom det ibland kan bli två steg bak i vår relation.

Nu är det slutet av andra veckan, av tre. Och i slutet av första veckan så hade vi klarat av den där backen vi av någon anledning måste bestiga efter umgänge. Just nu är vår relation på topp och alldeles fantastisk. Det brukar ta en vecka. Just nu är det en sån fin stämning i hela hemmet och ingen trivs mer än jag. Jo, och barnet i fråga.

Vi hade en tjejkväll förra helgen. Det innebär att alla tjejerna i familjen (jag och döttrarna) tar med godis och läsk och bäddar ner oss i min säng och kollar film och myser. Det var så sjukt mysigt att ha bägge tjejerna där, på varsin sida. E kurade ner bredvid mig och höll om mig och jag höll om henne tills hon somnade i min famn. Det har hon inte gjort sen hon var liten. Jag saknar det.

Imorse när jag och Magnus kom ner så hade tjejerna gjort kaffe (!!!!) Och massa teckningar till oss. Det var oväntat och underbart! Jag blev genuint glad för deras små kärlekslappar.

När E var liten så kallade hon mig för mamma nån gång. Det kändes olustigt så som situationen såg ut och jag ville inte förvirra henne så jag förklarade att hon redan har en mamma men om hon vill kan hon kalla mig mammi. Som mamma men ändå inte. Så hon kallar mig för mammi, men bara när hon själv är bekväm med det såklart. Det är en stor skillnad på att få vara hennes mammi och ”pappas fru”.
Hade frågan kommit på tal idag hade jag låtit henne kalla mig mamma.

Och att få se att både hon och Kaeli anammat sånt som jag gjort till dem – ex när jag skrivit små texter på deras bananer till skolan med ex ”du är värdefull” och ”du är viktig”, värmer mitt hjärta extra. Att få teckningar från mina tjejer med ”till mammi, du är viktig” och ”till mamma du är värdefull” gör mig både stolt och lycklig. Jag har ju fostrat dem!

Just nu känns allt så enormt bra här hemma oavsett alla omständigheter. Jag tänker passa på att njuta så länge det varar, nu mår hela min familj känns KOMPLETT igen utan konstiga och olustiga vibbar, bara mys och kärlek!

Så med det sagt; glad påsk!

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 tankar om “När jag är hennes mammi slår mitt hjärta lite extra.”

%d bloggare gillar detta: