När katten är borta, dansar mössen på bordet.

Ja jag vet!!!
Jag är sämst i hela världen på att luras. April april..?
Klart att bloggen inte ska upphöra!  Det vore att ta död på en del av mig och det där med självmord är UTE!

Nja, förutom det tragiska försöket till lurendrejeri har det varit lugnt på den fronten idag. Phini tyckte det var kul att luras om mest allt och det var lite skoj. Men han trodde inte på mig när jag sa att han ska få ett syskon till. Det gick han inte på (tack och lov) haha. Jag är sämst på att luras och ljuga. Lurade ni någon idag eller blev ni lurade?

Idag har det varit ganska lugnt. Laaiti var ledig från dagis men jag fick ändå kliva upp runt 06:45 för det tyckte min dotter. En snabb sväng att tanka bilen och handla lite var mitt projekt idag, sen ville mamma bjuda oss på stekt sill till middag. Massa gott.
Laaiti sover hos m & m inatt så det var lugnt hemma med Phini som fick honungsmelon och vindruvor till fredagsmys. Han älskar ju massa sånt och det vill jag hellre uppmuntra så framöver blir det vad som serveras till fredagsmyseri och lördagsgodis, med morötter och gurka och annat nyttigt som de faktiskt älskar. Glassen och chipsen plockas fram när de SOVER. En spån elak mamma är jag. Haha. Appropå en mammas synder, jag skrev ju det i en facebook status att jag hade plockat fram glassen en kväll när barnen somnat och fick kommentarer från andra mammor med vad de hade plockat fram när deras barn somnat. Antar att jag inte är den enda. Nån av er som brukar göra så?

Min dotter är fortfarande sjukt ledsen och gnällig och stundtals tröstlös. Jag ser inget men misstänker att det faktiskt är tänder. Det är i alla fall NÅGOT som spökar och det gör lite ont i mig att jag inte kan trösta henne. Hon brukar alltid vara överförtjust i mormor och morfar och sitter hellre hos morfar än hos mig i vanliga fall men idag var det tvärtom, hon sträckte ut sina så knubbiga armar mot mig och ville vara hos mig. Men gråter fortfarande så jag förstår liksom inte charmen..? Skulle jag sätta henne bredvid mig eller ner på golvet så kryper hon fram till mig och klättrar upp i famnen. Det är himla mysigt, när man ser hur hon VILL vara med mamma och bara mamma, men samtidigt sjukt jobbigt att jag ändå inget kan göra.
Och samtidigt mitt i allt detta sabbas alla sovrutiner, såklart. Fem-minuters-metoden i all ära – men inte när barnen är sjuka och/eller mår dåligt på nått sätt. Ikväll nattades hon i omgångar och senast runt 22 då jag satte henne i bärselen där hon till slut somnade. Stackars liten…

Nu är klockan 23. Och nu ska glassen fram, när barnen somnat [När katten är borta dansar mössen på bordet]
HAH!

Du gillar kanske också...

7 svar

 1. Linda J skriver:

  Hehehe. Jag brukar också plockar också fram nått gott ibland när barnen har somnat. Tror nog att de flesta mammor gör så.
  Slappna av ensam med något gott är ju bara så skönt. Eller hur!!!

 2. Kicki skriver:

  Kolla på aprilskamt.se!!!

 3. Nettan skriver:

  Ja här hemma plockar vi också fram först när sonen somnat! :D

 4. maja skriver:

  Ja, som godismonster har jag smygit mycket under åren :) Har ju varit så noga med att barnen bara ska äta godis på lördagen… he he. Trist när man blivit påkommen bara. Idag, med en son på 16 som lägger sig senare än vad jag gör är det svårare. Han behöver begränsa sitt sockerintag pga ADHD, och då vill jag ju inte äta godis framför honom. Försöker förresten sluta med godiset… Att det ska vara så himla svårt??! :(

  • missmaddis skriver:

   ”I en sammanställning av 23 olika studier såg man ingen effekt av socker på barns beteende eller tankemässiga förmåga, studier har inte heller kunnat belägga att socker skulle orsaka hyperaktivitet. Det har inte gått att bedöma vad som är hönan eller ägget. Det kan lika gärna vara så att rastlöshet och överaktivitet leder till att barnen äter mycket godis och dricker stor mängd läsk.”

   • maja skriver:

    Ja, det finns olika uppfattning där. Jag vet inte vad som är vad. För vår del handlar det om att min son blir hungrig och sugen på kvällen när medicinen går ur kroppen. Då vill jag inte att han äter godis, utan mat. Han mår helt klart sämre av för mycket socker. Inte överaktiv, men rastlös. Kanske uttryckte mig oklart.

 5. Sarah skriver:

  Det har kanske hänt, men det är inget jag gör medvetet eller ofta, för hon märker det likväl och jag tycker inte om att lura henne. Så, är vi godis sugna en vardag, så får hon också, hon är ju också en del av familjen.
  Däremot när jag har godis med på jobb, då är det lite svårt att bjuda på henne, men å andra sidan, är jag sällan hemma när de äter lördagsgodis för då är jag på jobb (eller sover inför jobbet)

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com