När krisen knackar på

Jag undrar hur vanligt det egentligen är att människor bunkar upp med mat, hushålls- och hygienartiklar etc. Hur många människor brukar handla hem massa konserver, pasta och ris i fall om att vi plötsligt vaknar upp till en eventuell zombieapokalyps?

Jag har aldrig bunkrat upp för. Det närmaste jag kom att försöka bunkra upp blev en 3-kilos påse med pasta vilket för övrigt har blivit vår standard att köpa varannan vecka eller så. Vi är en stor familj så det går åt snabbt. Jag undrar om jag ens hade hunnit bunkra upp något alls innan det hade försvunnit ändå. Ibland känns det som om ju mer man har hemma, desto fortare försvinner det.

Jag tycker att det vore en bra idé att faktiskt slå slag i saken och bunkra upp. Jag vet dock inte riktigt vad man kan bunkra upp och vad man ska göra med det. När jag läser olika listor på nätet med förslag på varor som man bör bunkra upp med så inser jag att det kan bli en utmaning att laga en måltid med det, även om det skulle krisa. På listorna förekommer ofta samma saker som exempelvis pasta, ris, pulvermos, krossade tomater, linser och bönor. Det kanske är jag som har en begränsad kreativitet men utan det har jag svårt att se hur man får till en komplett måltid. Ofta behöver man något mer men det ingår inte i listan över grejor att ha hemma ”when shit hits the fan”.

Vi har i alla fall ordnat en extra frys som vi tänkte ställa i källaren där vi kan fylla på sådant som går att frysa in (bröd, kött osv) även om jag inser att fryst mat som exempelvis kött inte håller hur länge som helst även om det är fryst men som sagt – vi är en stor familj (8 Pers varannan vecka, 7 Pers varannan vecka).

Så hur många av er brukar bunkra upp och med vad i så fall?

Jag sitter och ska förbereda en inköpslista på vad jag ska köpa och skulle vilja be er alla att dela med er av era tips och tankar.

Vad tycker ni är ett måste att ha hemma – inte bara mat utan även annat, och vart blir det bäst ekonomiskt fördelaktigt att handla storpack?

Lämna helst din kommentar här på bloggen så att jag har alltid samlat – så att även alla ni andra kan ta del utav tipsen!

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. Kattis skriver:

  De där listorna handlar ju om när det är kris – då har man kanske inte lyxen att göra det man själv tycker är en komplett måltid, eller det man själv är van vid. En extra frys är ju super men om vi blir utan elförsörjning gör den inte nytta jättelänge. Men under frysboxen är kall är det ju toppen.

  Hur som helst är jag inte typen som bunkrar. Eller till viss del är jag kanske… Jag äter mycket bönor och har alltid massor av såna konserver hemma. Krossade tomater. Jag ÄLSKAR pulvermos (jag vet att det inte är svårt att göra eget, jag är uppväxt på hemgjort och gör det själv också oftast men det är något särskilt med pulvret ❤️) så det har jag hemma… Antar att jag skulle klara mig en stund o alla fall, haha. Men inte lika länge som er med er frys!

 2. Ellen skriver:

  Vi har: Tandkräm, våtservetter, olika sorters värktabletter, halstabletter, nässpray, allergimediciner och diverse omläggningsmatrial.
  Det finns mensskydd, handtvål och lite sådant.

  Vi har torrvaror så som pasta, nudlar, ris, pulvermos, konserverad potatis. Flingor och havregryn.
  Vi har konserver med makrill, tonfisk, burkskinka.

  Jag räknar inte med kompletta fina måltider, jag räknar med mat som ger hög energi. Vi bunkrar för 14 dagar upp till en månad.

  Vi har även dunkar med vatten (bytes regelbundet), värmeljus, ficklampor, batteridriven radio och laddade powerbanks samt vattenreningsprodukt.

 3. Elin Dahlberg skriver:

  Vi har ett utrymme under vår trappa där vi bunkrar upp med krossade tomater, pasta, nudlar, linser både röda, gula och beluga som för övrigt funkar bra att ha i köttfärssåsen 🙂 men även mycket olika sorters bönor, tonfisk, havregryn. Vi äter mycket vegetariskt redan så det är saker som går åt och fylls på med jämna mellanrum.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.