ante omnis mea familia

“Nej, Martin kommer inte hit mer, Laaiti”

Det kan vara lätt för mig att vela fram och tillbaka med vissa saker i mitt liv, men när jag väl sagt något till mina barn är det sista spiken. Mina barn ska växa upp i trygghet och veta att det mamma säger, så är det och det mamma lovar, det hålls. Så när ett löfte ges till mina barn hålls det, i alla väder. jag säger inget till mina barn om jag inte är 110% säker på det. Och ikväll blev det ett sista ord till Laaiti för att han skulle förstå… Arma barn.

Laaiti, som ni vet, fastnade för Martin. Väldigt rejält. Martin var det närmsta en pappa han kommit. Han avgudade Martin och har saknat honom vansinnigt mycket och sagt nästan dagligen, ibland helt apropå: “Jag vill att Martin ska flytta hit igen” och det gör ont i mitt hjärta, för jag vet att det ALDRIG kommer hända. Och ikväll var det dags att slå slag i saken och förklara det för Laaiti och därmed slå sista spiken i kistan. Arma barn.

När jag skulle borsta hans tänder ikväll sa han som han brukar.
Laaiti: Mamma, jag vill att Martin ska flytta hit igen.
Jag: Laaiti, det vill inte jag. Martin kommer inte bo med oss mer.
Laaiti: Varför inte?
Jag: För att Martin har varit dum mot mamma.
Laaiti: Men Martin kan komma hit så kan jag säga till honom att vara snäll?
Jag: Nej Laaiti, det kommer inte hända. Martin har varit väldigt dum mot mamma och gjort mamma väldigt ledsen så han får inte komma hit mer. Mamma vill bara att familjen ska vara snäll mot varandra.
Laaiti svarade först inte, han bara föll i min famn och kramade om mig hårt.
Laaiti: Jag ska vara snäll mot dig mamma…

Varför göra det mer komplicerat? Varför ljuga för mina barn och kanske till och med ge de falska förhoppningar? Nej du.. Tyvärr råkade jag introducera en man i deras liv som visade sig vara exakt likadan som deras pappa som svek dem, precis som Martin gjorde. När han krossade mitt hjärta tog han barnens hjärta med sig och han har inte visat ånger eller på något sätt försökt förbättra situationen. Och att jag lät honom in i mitt hem, mitt liv och i mina barns hjärtan framförallt – kommer jag ALDRIG att förlåta mig själv för. För det mina barn har gemensamt med mig är att vi har så lätt för att älska och vi blir lika lätt hjärtekrossade. Först deras pappa, sen Martin – men över min döda kropp att jag tillåter det igen. 

Jag insåg idag att jag har TILLÅTIT honom att våldta min själ och mitt hjärta om och om och om igen. Jag har låtit honom sparka ner mig, hjälpa mig upp med lögner och sparka ner mig med lögner igen. Jag har tillåtit det. Ungefär som en misshandlad kvinna stannar hos sin man som slår henne halvt ihjäl. Varför? För att jag är en sådan enormt förlåtande person med passionerade drömmar och förhoppningar utan dess like och svältfödd på romans och kärlek. Men på vems bekostnad? Min egen. Bara min egen. Jag förtjänar bättre än en man som ljuger för mig konstant, om allt, som går bakom ryggen på mig och är otrogen på det värsta sätt en man kan vara.
Har ni missat nått? Du anar inte.. Men det kommer. När jag har hunnit samla allt, kommer det. Jag har en tickande bomb inom mig och sakta men säkert brister det snart. Och det som gjorde att jag nådde min gräns var ikväll när jag fick förklara för min son att Martin faktiskt gjort mig illa och att han inte kommer hit mer. Till den lilla pojken som älskar Martin så djupt och såg honom som en pappa. Jag ville helst se att jag sluppit det. Men det var Laaiti som fick den sista kärleken att dimmas bort ikväll när jag insåg att mina barn tar lida av detta. Min kärlek till mina barn är större.

Bra jobbat, kukhuvud. Jävligt bra jobbat. Nästa gång kan du ju ta lite mer ansvar för dina handlingar, så kan du ta den diskussionen med pojken som älskar dig och förklara varför du gjorde hans mamma så illa att han inte får träffa dig mer. Du kommer aldrig inse vad du miste när du gjorde detta valet (att ljuga och bedra och fortsätta ljuga). För Laaiti’s kärlek – är mer dyrbar än all guld och platina i världen. Och min med, och hela min familjs kärlek. And you fucked up. Igen och igen och igen och igen… Din förlust, men någon annans vinst..

För jag klarar mig igenom detta. Barnen också. jag ska uppfostra dem till starka människor och ge de all min styrka och moral och värdighet. Jag har så mycket i mitt liv redan, med eller utan Martin, faktiskt mest utan. Och män kommer och går. En vacker dag hittar jag en man som avgudar mig och alla mina tre barn och tar oss an sig och älskar oss. Och han kommer få den mest ultimata kärleken. Den dagen kommer. Jag tänker inte ge upp om kärlek eller min dröm – min tid kommer. För det enda positiva som kom ur mitt korta förhållande med Martin är att jag insåg att jag ÄR kapabel att älska en man, jag råkade bara älska FEL man. Så nu väntar jag en liten stund på den rätte, som jag är ämnad att leva med, med alla mina barn.

 

It ain’t over until the fat lady sings.
Well I just fucken sung my last note.

 

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 tankar om ““Nej, Martin kommer inte hit mer, Laaiti””

%d bloggare gillar detta: