Nej tack till bulle i ugnen

Idag var jag hos Melvin igen. Ja jag vet, jag träffar honom ganska ofta, man kan nästan tro att vi har en affär. Det ligger mycket arbete både bakom och framför oss men jag hoppas att det kommer gå bra nu när vi äntligen börjat och när jag har börjat ta itu med detta. Jag ska dit igen på fredag morgon. Det schyssta med Melvin är att han är som du. Han är som du och som jag – en alldeles vanlig människa. När man kommer dit är han avslappnad och frågar hur läget är, som kan vara skämtsamt uppkäftig. Han skämtar och är trevlig. Han är den typen av tandläkare som man kan hota utan att han tar illa vid sig. Idag pratade vi lite om mitt jobb och han sa att om han någonsin skulle få för sig att pierca sig så kommer han INTE till mig – Paybacktime?
Smart goja, den där Melvin.

muffins Jag bestämde mig för att det blir bak med barnen idag. Jag gick till ICA för att köpa ingredienser till… ja jag vet faktiskt inte vad vi ska baka. Så jag köpte stora formar och små formar. Jag köpte mjöl, blockchoklad, kokos, grädde. Hemma har jag redan bl.a  sirap, ägg, socker, florsocker, pärlsocker vaniljsocker, bakpulver och mjölk. Kan man göra något av det, tror ni? Jag tror jag har en påse sötmandlar med, i skafferiet. Jag kan inte bestämma mig för vad vi ska baka där barnen kan vara så delaktiga som möjligt och samtidigt kunna avnjuta ikväll. Kanelsnäckor och muffins i all ära men det börjar bli lite tjatigt med bulle i ugnen..

Sarah undrade om mina moccarutor i muffinsformat med kaffeglasyr. Tyvärr har jag inga bilder eftersom jag är kass som fan på att ladda batteri till min kamera. Nästa sats blir det bilder på, tills dess får ni nöja er med mitt recept.

Moccamuffin med kaffeglasyr.

Du behöver:
150 gr smör eller margarin
2 ägg
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl
Glasyr:
50 g smör eller margarin
3 msk starkt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
Garnering:
kokosflingor

Gör så här:
Smält smöret/margarinet och låt svalna. Man ska vispa ägg och socker pösigt men jag vetefan vad pösigt är, jag har aldrig lyckats. Men testa du. Jag vispar för hand för att jag inte äger en elvisp. Blanda i bakpulver, vaniljsocker och kakao.  Vispa snabbt ihop med elvispen, om du har en. Har du en shaker så testa gärna det, det låter kul! Häll sen i mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet.

Häll upp till 1/3 i muffinsformar. Gärna de där stora "amerikanska" formarna som ni ser på bilden. De är ju ballast. Grädda nederst i ugnen  i 225 grader i 10-15 minuter.

Gör glasyren: Smält smör eller margarin. Rör ihop med kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet. Provsmaka. God som fan, eller hur?

Bred glasyren över muffinsarna (säger man så i plural?) medan de fortfarande är varma. Strö över inte kokosflingor. Inte ännu i alla fall. Jag lät glasyren kallna lite. Det rinner gärna ner på sidorna om muffinsarna blivit toppiga så jag brer över glasyren igen med en tesked när det kallnat lite. Sen just precis innan det är stelt (ja, du måste sitta & glo på dem hela tiden) kan man strö på sitt kokos.

 

Testa gärna. Om du inte gilara dem – taskigt läge, skänk dem till frälsningsarmén.
Om  du däremot tycker om dem, ring mig och bju på fika.

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. Anna skriver:

  Åhhh fasiken va gott det där låter.. Man vart ju riktigt sugen på att baka.Men nä det kan jag inte göra för jag måste göra klart mitt skolarbete.. *hata skolan* Men du jag tänkte på det man kan ju baka kladdkaka sockerkaka eller kanske negerbollar/chockladbollar tillsammans med ungarna. Bara några tips.. :)

 2. MaddeMad skriver:

  Hrm nu fick jag en tanke!
  Jag kanske ska baka med Kevin i veckan.
  Kanske…. såna vad heter dom…
  Moccamuffins :D
  D lät skit gott vännen!

 3. Jessica skriver:

  Låter inte som något i min smak

 4. Martina skriver:

  Brownies är goda!
  Tigerkaka gjorde jag igår, mycket god.

  Paj?
  Lussebullar (Jo vet att det är lite sent men dem är så goda!)

 5. Marie skriver:

  Lät skitgott. Muffinsen tror jag det heter :p

 6. missmaddis skriver:

  Marie:
  Heter det inte muffins?
  En muffin, två muffins..?

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com