Nej till Fuck Off

Och idag tar vi stegen tillbaka till vardagslivet där barnen ska lämnas på dagis och jag ska göra mig iordning för jobb. Och i just mitt vardagsliv är det naturligtvis spännande, innehållsrikt och alldeles för jävligt emellanåt.

Jag fick det, i morse återbevisat att Laaiti inte vuxit ifrån sitt jävelskap med att röja upp och göra saker som han vet om att han inte får. Jag gick upp i morse runt 8 när klockan ringde och bägge mina barn sov fortfarande. Laaiti sov i min säng och det var himla mysigt att få pussa på hans varma mage på morgonen. Barn är som ljuvligast just då, när de sover.

LaaitiJag gick ut i köket och klickade igång min förberedda kaffekokare och tänkte att jag skulle lägga mig igen tills kaffet var klart. Barnen sov så sött ändå. Jag slöt mina ögon och lyssnade på det bubblande ljudet från köket och öppnade mina ögon igen runt 8:50. Laaiti tjöt från köket så jag gick upp och öppnade dörren som var stängd.. trots att jag hade lämnat den öppen. En av köksstolarna stod vid diskbänken och på diskbänken stod en skål som hade legat i disken. Doften som spred sig i mitt kök var inte den där underbara kaffearomen som jag avnjuter om morgnarna och jag fick nästan hålla andan för att slippa doften av inhemsk vitlök. I skålen på diskbänken såg jag en sörja av vatten, kanel, vitlökspulver, dragon och laktits flourtabletter med några Hemesetas suketter. Och med det kunde jag lätt konstantera att han inte har ärvt sin matlagningskonst från mig då det där liknande någonting hans pappa skulle kunna göra. Farmer makes a plan, som det heter.

Av flera olika anledningar kunde jag inte bli arg på skitungen. Det var ju, trots allt, jag som inte stängt dörren i morse (läs LÅST) och som somnat till. Det är kul och uppfinningsrikt att upptäcka nya vidder i världen och i mammas kök även om han vet att han inte får lov att röra mammas saker. Bad things can happen.

Och appropå Laaiti. Jag har ett problem. Ett stort problem. När jag berättar om detta problemet för vänner och bekanta så skrattar de. Visst kan det låta kul, men det är inte så roligt. Bakgrundshistorik: They started it!!
Phini hade en period för inte så länge sedan när han började säga ”Fuck off”. Det var inte svårt att förklara för honom varför  man inte säger så, till vem som helst, hur som helst och han tog till sig det jag sa och slutade. Laaiti, med kastrulllock till öron snappade naturligtvis upp orden ”fuck off” och börade säga det. Utan att förstå vad det betyder är det kul att säga så – hela tiden – till alla. I de värsta jävla sammanhang, till råga på allt. Han vet om att det inte är snällt att säga så och som om det personifierar min lilla demoniskt räddlösa son, så säger han det för jämnan. Som när Anton låg på soffan på julafton och fick sin blöja bytt.
Jag: Laaiti, ska du berätta för Anton att du älskar honom?
Laaiti: Fuck off!

Jag kan inte, vad jag än säger till honom, vad jag än gör, få honom att sluta. Laaiti är raka motsatsen till Phini. Laaiti är inte rädd för något. Han är inte uppmärksam, han hyser inte respekt för någon eller något. Han är smart dock. Han spelar på känslor. När jag höjt rösten ordentligt (under en längre period) kommer han fram till mig med huvudet böjt, de där förbannade hundvalpsögonen och säger at han vill ha en puss.. ”Jag älskar dig mamma”. Det är något av det svåraste att vara mamma, att neka sitt barn kärlek i just den stunden – JAG vill ju ALLTID kramas, pussas och ge kärleksförklaringar. Och som alltid med Laaiti, funkar ingen pedagogik i världen. Laaiti spottar på pedagogik. Han spottar på allt vad ”sitta ner och prata” innebär. Han spottar på förklaringar.

Så, tala om för mig – vad ska jag göra – för att få min son på 2½ år att sluta säga FUCK OFF?

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

16 tankar om “Nej till Fuck Off”

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com