Newsflash: EFTERBLIVEN

Denna veckan är ju mina kids lediga från dagis och ska vara hos mormor. Det innebär att jag inte behöver gå upp tidigt för att hinna med lämning vid 09 på dagis. Igår och idag har jag varit ledig och tänkt passa på att sova länge. Länge = tills Phini väcker mig. Runt 09 väcker han mig och tycker att jag ska gå upp och jag förstår inte varför för det är inte frukost som lockar. Han vill bara ha upp fast vi inte ens pratar med varandra. Nåja. Jagsov till runt 09 i morse, gjorde frukost, kaffe och tog en cigg och fick svarat på alla 6 sms som väntade på mig i morse.

Nu har jag i alla fall fått köpt julklappar. 8st vardera till mina söner, 2 till pappa, 1 till mamma och 1 gemensam till dem. Madde får nått litet och Lotta fick de där tuggummin. Det finns fler av mina vänner jag vill köpa till men det får bli senare.
Inget till brorsan med familj eller min brorson, som nu är 1,5 år. Min brorsa och hans familj ska inte fira jul med oss i år och det blev ett sjuhelvetes liv i luckan för att jag skrev till honmom på msn och undrade varför och talade om att vi faktiskt vill att de kommer. En familjedispyt av det mest triviala och klassiska står emellan då min mamma inte riktigt gillar brorsans tjej. Svärmors-dilemmat. Så min brorsa vägrar ta dit sin familj om inte min mamma börjar tycka om hans tjej. Jag, i min tur och enfald, tycker att det är inget man kan tvínga fram – man kan väl inte tvinga sig att tycka om någon? Däremot kan man åtminstone lägga sånt åt sidan för en julafton och alla barnens skull, vilket min mamma gjort så många gånger förr. Hon har aldrig behandlat tjejen illa för det. Jag, som ju är en härlig kräfta, tycker att man firar julen med familjen och att det är barnens högtid. Och jag frågade min brorsa vad han tyckte vore roligare för sin son – att vara hemma med sina två föräldrar eller fira med farmor, farfar, faster och kusinerna med en tomte. Men han förstod inte vad jag menade (antar att det beror på att han är jävligt efterbliven och lika jävla tjockskallad som vår avlidna morfar, may god have mercy upon his soul) och vägrar ta hit sin familj. Och sen räckte det för mig. Nu har jag bitit min tunga sedan hans son föddes och enkom för barnets skull men nu orkar jag inte mer. Jag tyckte att det var jävligt kasst av honom att låta detta jidder mellan vår mamma och hans tjej stå ivägen för en fröjdefull jul och låta det gå ut över barnen.
Och sen kom det. Inte alls oväntat. Nu får jag inte lov att träffa Anton mer, min brorson. “Det kan du ta och skriva i din blogg, att du inte får träffa honom mer” sa han. Alright. Here goes – min bror förbjuder mig att träffa min brorson för att vi nu har jiddrat med varandra. Och DET, tycker jag, är det lägsta jävligaste möjliga man kan göra mot sina barn – att låta de få eftersmaken av någonting de inte har ett förbannat piss med att göra. Vad har Anton med vårt gräl att göra? Vad har han gjort för att ryckas ifrån en släkting som älskar honom? Min brorsa är så jävla efterbliven att han inte fattar att det han nyss gjorde när han förbjuder den kontakten – drabbar hans son. Inte så mycket mig, men sin egen son. För de flesta föräldrar vill gärna att ens barn växer upp med familj och släkt som äskar dem och ställer upp för dem, så många som möjligt i ett socialt närverk. Men min bror? Han är fan efterbliven. Han tillhör den kategori som kan radas upp och skjutas för han tjänar ingen jävla nytta till nån. Who gives. Det är jävligt säkllan jag biter ihop och håller käften om saker och ting men jag har gjort det för Antons skull, men nu när jag inte ens får lov att träffa honom längre så är det skitsamma och jag kan återgå till mitt likgiltiga hat mot min brorsa. Men en sak är säker – jag tänker i alla fall inte förbjuda honom att träffa mina kidz (hos mormor, när jag inte är där) för det är UNDER MIN VÄRDIGHET.  Såvida han är snäll mot dem, det vill säga, för det skulle inte förvåna mig om han är elak mot mina barn bara för att han är arg på mig – för det är sådan han är. Efterbliven. Men han inser nog att det vore det sista han gör i denna livstiden. Han kan inte ens DISKUTERA någonting utan att bli helt sanslöst tokig. För att jag har en åsikt ska jag inte få träffa Anton. Hur moget är det på en pappa-skala? Retard. Jag vet inte hur jag ska få er att förstå.. Ljuset är tänt men där är ingen hemma. Han har inte alla mackorna i picknick korgen, inte alla hönsen hemma.. Du förstår nog – retarded..

Merry fukkin Xmas.

Du gillar kanske också...

15 svar

 1. Andie skriver:

  Jag blir bara ledsen. :( Hur fan kan man använda sitt eget barn som ett vapen? För det är ju det han gör. Logiken i detta är ofattbar för mig. *bash*

 2. Anna skriver:

  Ljulet snurrar men hamstern är död.. *tihi* Eller något sånt verkar det som.. Jaja sånt folk finns ju överallt….

 3. Anna skriver:

  Hjulet ska det ju stå så klart!!!

 4. Emma skriver:

  Så som jag ser det så är det din bror som förlorar på det hela, och är han inte som du som du säger, efterbliven så borde någon slå en stekpanna i huvudet på honom så han inser vad fan han pysslar med. Jävla vrånga kukskalle!

 5. Marie skriver:

  Han fattar nog en dag men då kan det vara försent.
  Har liknande dispyter i min familj, dock har ingen förbjudit någon från att träffa varandra, men å andra sidan går ingen utanför normen och umgås med ex mormor för att mamma/pappa är ovän med henne. ungefär sådär i stora drag.

 6. Therese Anerland skriver:

  Din brorsa är ju den som förlorar på det inte du.
  Tråkigt att det ska behöva bli så.

 7. ninna skriver:

  känner igen detta, dock ska det tilläggas att hur illa man än tycker om varandra så ska det inte behöva gå ut över barnen.
  Barnen ska inte behöva lida för att föräldrarna inte klarar av att hålla sams med övriga. Nä fruktansvärt omoget att tänka så.
  bara för att man inte kommer överens eller tycker likadant så får man faktiskt bita ihop ändå för barnens skull..

 8. Flisan skriver:

  Eftersom alla mega MissmaddisIDOLER bara sitter här och håller med fast ni bara har hört den ena sidan av historien. Självklart är det så att Mr Bror tycker något helt annat. Hämnas gör varje människa kille som tjej på det sättet som man tror svider mest hos den andra… sen om detta sättet är smart eller inte kan man ju diskutera.

 9. Tess skriver:

  Hej! *hej*

  Jag träffar en kille *hart* sedan 6 månader tillbaka som är ett sk Maskrosbarn och jag har så mycket frågaor ang detta begrepp men han är inte alltid så intresserad av att svara, vilket jag har full förståelse för. Min fråga till dig är om du kanske är intresserad av att hjälpa mig med de frågor jag har? *blush* Jag känner ingen som har växt upp under de omständigheter han har gjort och ibland har jag så svårt att förstå hur han känner och tänker… *alien*

  Hör gärna av dig till mig!

  MVH Tess :)

 10. Pezze skriver:

  :I määhää..
  vilken idiot te brorsan du har..
  stackars ungen, ungen verkar ju sitta omedveten i klämd mellan brorsan o er!!!
  hoppas verkligen detta lyckas komma in i hans skalle till slut o tar sunt förnuft till fånga en dag!! *whap*

 11. Jessica skriver:

  Stark reaktion. Jag kan lite förstå honom med julafton då det inte känns varken kul eller välkomnande att komma till någon som inte gillar ens val av livspartner. Visst kan man sätta det åt sidan men det finns där hela tiden och grämer en.
  Fast att förbjuda dig träffa sonen är ju helt dumt och helt fel. Det drabbar som du själv säger barnet. Hoppas han inte gör likadant mot dina föräldrar så sonen inte får träffa sin farmor och farfar

 12. Emma skriver:

  Det ska inte behöva gå ut över barnen som det nästan alltid gör när någon i familjen bråkar. Ett tag fick inte jag, min syster, mamma och pappa träffa min brorson men som tur var slutade dom sura efter en månad och jag får träffa min numera 2 brorsöner. Synd att ni inte kan fira jul ihopa för då om något ska man väl vara med familjen och inte tänka på allt grol och lägga det bakom sig för en dag.

 13. Linda skriver:

  Jag håller faktiskt med ”Flisan” lite, och kan på ett sätt förstå att han använder det som svider mest. Även om jag själv tycker att det inte är ett rättfärdigat beteende. Gillar inte när oskyldiga barn kommer i kläm.
  Min f.d var inte välkommen på min kusins dop, och då åkte jag aldrig dit heller. (Jag och min moster var väldigt nära) Jag hade aldrig bett någon att tycka om honom, men acceptera att jag valt att vara med honom.

  *hmm*

 14. Emma skriver:

  Ja, myntet har ju två sidor men själva grejen känns ändå väldigt puckad… Lönt att tjura över en grej som inte ens är en grej…

 15. MaddeMad skriver:

  Hrm… d e tråkigt sånt hära..
  Tyvärr tror jag att din bror gör likadant som ni själva råkade utför när ni var barn p.g.a era släktningar :(
  Men misstag görs om till lärdom & på så sätt inser man sina fel & brister.
  Hoppas det ordnar sig…
  Era barn kan skapa ett band som är helt fantastiskt!
  Som Kevin & Minda har :D

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com