Not quite alright…

Jag överlevde denna dagen också. Jag blev inte så dåsig av tabletterna efter jag hade tagit dem men de tog en del av smärtan. Jag kan inte påstå att allt är hunky-dory men jag är mer rörlig i alla fall. Trötthet och slöhet kom senare mot kvällen. Jag vet inte varför jag får den effekten av Tramadol en sådär 4-5 timmar senare? De verkar som lugnande för mig och jag antar att det var till pojkarnas fördel när mamma inte brydde sig om att bli lika lätt irriterad som vanligt haha.

Jag gick hem en sväng till mina föräldrar för att ta och kolla mitt blodsocker som både min pappa och Emma m.fl har tyckt jag ska göra. Jag gick dit och testade och mitt blodsocker låg på 3.7 vilket enligt både pappa och Emma är lite för lågt. Jag testade min mamma och hennes vännna också, mest för att jämföra och de låg bägge två på runt 5, vilket ska vara mer normalt. Jag vet inte om mitt resultat beror på att jag inte hade ätit ordentligt idag, men å andra sidan hade jag bara ätit sött hela morgonen så det borde nog fan vara högre?! Jag vet inte, jag kan inget om sånt här.. Men det står mig klart att jag faktiskt MÅSTE ta itu med in hälsa. Jag har redan en lista på saker som måste kollas upp och repareras med denna kroppen jag inhyser.

Kolla händerna. Sedan jag var i tonåren har jag haft problem med mina händer. En läkare sa en gång till mig att nerven från tummen ner i mitten av handleden ligger i kläm och kan enkelt åtgärdas med laserkirugi. Innan han ens hade avslutat den meningen var jag på väg ut ur undersökningsrummet. Morbid var jag, men inte så morbid att någon annan får skära mina handleder. Sen dess har jag aldrig kollat det. Men i mitt yrke blir mina händer inte bättre och de dagar jag har piercat mycket (särskilt i Östersund) har jag enorma smärtor på kvällen och han knappt röra händerna.
Kolla järn & B12. Jag har ju haft brist i många år och kan inte tillgodose mig det jag behöver varvid jag fick intravenös järn 3 ggr i veckan för nått år sedan. B12 fick jag i spruta rakt in i rövmusklen, aj som fan.
Kolla upp cellförändrngarna igen. Jag får ta och gå på den där förbannade mikroskopiska undersökningen och få detta avklarat en gång för alla.. och hoppas på det bästa.
– Kolla blodsocker. Jag borde ta och kolla hur det egentligen ligger till. Det är ju inte utan att man börjar undra när pappa och farfar bägge har/hade diabetes. Mormor hade diabetes och mostrar har diabetes..
– Fixa tänder. Ve och fasa. Jag är livrädd för tandläkare och går inte dit förrän jag har så ont att självmord känns som det absolut bästa alternativet. Oftast har det då gått för långt. Jag har i skrivande stund en inflammation i käken (igen) men har hittills lyckats dämpa det till dräglg nivå och står ut med den inte alltför uppenbara svullnaden. Sedan min VBG 1999 har mina tänder tagit stryk och det är mycket tid och arbete och smärta för att ordna dem.
– Kolla oförklarlig blödning. Jag äter Cerazette och brukar inte blöda. Förrän förra veckan då jag plötsligt fick en väldigt.. anorlunda blödning. Det påminde om avslag, som vissa av er kvinnor kanske känner till. För mycket info, jag vet, sorry. Jag borde gått med detsamma med det, men…

Så jag ska nog ta och skriva ner en lista och lämna in min boning på reperation. Måndag morgon kanske kan ge mig tillfälle att ringa vårdcentralen och boka in en tid. Det är fan att man alltid ska dra sig..

Du gillar kanske också...

14 svar

 1. Emma skriver:

  Wey. Det där var ingen liten lista. Börjar likna min, som jag nog aldrig skriver ner utan bara har i huvudet. Vågar inte se det svart på vitt, huh. Hoppas allt ordnar sig!

 2. Therese.A skriver:

  Diabetes är ärfligt och du ligger för lågt för att vara normalt. Om du har ätit sött hela dagen borde ditt blodsocker vara mycket mycket högre.
  Det kan vara så pass att du måste bli behandlad med insulin.
  Dina andra brister kan hänga ihop med diabetesen.
  Min syster fick diagnosen för lite mer än en månad sen så nu läser jag allt som har med det att göra.

 3. zarah skriver:

  en normal blodsocker nivå ska vara från 5 till 7. har du tur kan du ha en mild variant så det kan räcka med tabletter eller ändrad kost men du måste definitivgt kolla upp det. har man otur kan man hamna i koma av det. lycka till

 4. kicki skriver:

  Jag trodde högt socker var indikation på diabetes????

 5. Jasas.se skriver:

  Ganska stora grejer du har i din ryggsäck nu.. :(

 6. Thina skriver:

  Du är som jag som inte går och undersöker allt..även om jag går till läkaren ibland för ryggen så orkar jag inte be henne kolla tusen andra saker…känner mig som värsta hypokondriken då..tar nån sak varje gång bara,,,

  Du fördelen med diclofenak är att det dämpar inflammationen även i munnen! *angel*
  Så har du tur slipper du ha så ont där…innan jag gick till tandläkaren i typ massa år…så märkte jag tydligt att voltarenen dämpade det onda..tog jag inte den så fick jag grym tandverk……alltid nåt bra med piller……

  Fast det bästa är säkert att gå till tandläkaren och fixa det….men jag går inte heller i första taget…när jag gick sist va självmorde eller gå dit dom enda valen…….men int ehar jag blivit klar inte…

  Gynekologen borde jag åxå gå till..va några år sen sist…..men har ingen i Malmö…hade en i stockholm som va bra, men eftersom han är mer förvirrad än mig så har han nog glömt att han skulle remitera mig till nån här….

  Ja det är ju bra att vi är två som är lika korkade på att hålla oss iordning i kroppen…….

 7. Glory skriver:

  Låter som om det verkligen är dags för en undersökning vännen.
  Du måste ta hand om dig ju! *blomma*

 8. Karin skriver:

  Hejsan! Är du intresserad av tävlingar? isåfall skulle jag vilja tipsa dig om tävlingen så pågår just nu på min blogg! *kjerlek*

 9. MittLivSomJag skriver:

  Áng blodsockret är det inte diabetes om du har LÅGT blodsocker…
  Snarare att du har en överproduktion av insulin som kan leda till diabetes typ två, då den typen beror på att man utvecklat en resistans mot insulin. (Händer ofta när man äter mycket socker/kolhydrater…

 10. MansonDust skriver:

  Weird. Mitt blodsocker ligger alltid på 3,7-3,9 & det är ”helt normalt & jättebra” enligt BM.. *huh*

 11. MansonDust skriver:

  Min bästa vän har diabetes & hennes blodsocker är kring 19 vissa dagar, ibland mer..

 12. faster anka skriver:

  okey då får vål jag skriva om diabetes din pappa o jag o dina danska släktingar har haft diabetes.Du får inga tabletter o ingen insulin om du har sååå lågt. skulle du ta det på 3-4 skulle du få åka i ambulans till lasarettet om du har diabetes ligger du på högt ungefär 12-20 då måste man sänka ner det.På morgonen skall du ligga på 4-6 och efter maten 6-8 så lite för lågt hade du …du skall dricka juice,mjölk eller äta en banan om det är för lågt. själv har jag fått börja med natt insulin och har 8-10 på morgonen och det är lite för högt .Äter tabletter 3 ggr på dag men får inte det jämt på dagen och sedan har det att göra vad man stoppar i sej och hur mkt man rör på sej.Jag skulle vilja ta insulin på dagen också.Prata med dem på vårdcentralen att du vill kolla ditt socker och att det finns i generna.Ta hand om dej och försök få tid hos sjukgymnast för din rygg. Kram Faster Anka *trosta*

 13. MittLivSomJag skriver:

  Mansondust: När man är gravid ska man ha lägre blodsocker än normalt :)

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com