ante omnis mea familia

ÄNTLIGEN en bra milstolpe!

Åååååh ÄNTLIGEN verkar det som om nattmatning är passé! Min älskade dotter har nu sovit 3 nätter på raken UTAN nattmatning. Igår kväll somnade hon runt 20. För att vakna vid 22 och få en flaska välling som hon tacksamt tog emot (trots en portion gröt lite innan 20) och sen somnade hon igen. Och sov HELA natten, utan att ens vakna efter napp, tills klockan var 08:40 i morse. Förstår ni hur UNDERBART det är?!
Natten mellan lördag/söndag sov hon och pojkarna hos mormor och morfar (som har en säng ståendes där till henne) och hade även då sovit hela natten – till min förtjusning. Sist hon sov där vaknade hon en gång i timmen. Men iofs, det var första gången hon sov borta så det får man nästan räkna med. Denna gången (andra gången) sov hon bättre. Såklart, det är hos mormor och morfar så det går kanske snabbare att vänja sig vid eftersom vi är där ofta. Sen är hon ju friskare nu än första gången. Men åter till ämnet – jag blir glad när det funkar att de sover borta. För det innebär att mina föräldrar kanske inte tycker det är lika jobbigt, vilket i sin tur innebär att de kan ta barnen fler gånger så att jag kan få tid att ladda mina batterier.  Det är ALDRIG utan lite ångest och/eller dåligt samvete jag lämnar bort mina barn. Men när det går så bra som nu i helgen lättar det på mitt samvete.

I lördags när barnen sov hos mormor och morfar toig jag ett bad. Utan barn. Ljuvligt. Sen hällde jag upp en drink (kahlua/espresso/mjölk) och dansade omkring naken i lägenheten. Jag sa ju att jag skulle göra det! Sagt & gjort. Jag smorjde in mig, klädde på mig och gick hem till Björn där vi spelade Rockband (som jag fetsuger på), lyssnade på Blues och sen satt vi och snackade fram till 03 på natten. Precis som förra gången jag var barnledig hela natten, fast då snackade jag med Nina hela natten. Två väldigt olika människor men bägge väldigt intelligenta och bra att prata med.
Björn och jag kan prata om allt och diskutera det mesta, även om man ALDRIG vinner en diskussionen med Björn. Jag har förlikat mig med tanken eftersom jag vet att han inte diskuterar och argumenterar om saker han inte kan något om.
Nåja, vi snackade halva natten sen gick jag hem och gjorde Cup ‘o noodles som jag satt naken i soffan och åt klockan 04 på morgonen. Det är fan  livet det!
En perfekt barnfri kväll/natt!

I morgon börjar skola & dagis. WOOHOOO! See ya later, suckers, fan vad skönt att slippa er, kids. Men fan vad drygt att börja gå upp 06:45 igen, jag som trivdes med nyvunna sova-hela-natten-fram-till-nästan-09-bebis.

Och för er som inte har tillgång till min bilddagbok där jag laddar upp bilder på barnen dagligen och kan följa deras utveckling/uppväxt, bjussar jag på en bild tagen idag, på min “all hips & ass” rödhåriga tjej!

 

  !

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “ÄNTLIGEN en bra milstolpe!”