Nuuuuuuuuså kanske det är MIN tur!?

Ååååh!!
Håll tummarna extra hårt nu, mina vänner.. För nu verkar det som om solen ska skina lite på  mig!
Jag ringde hyresvärden idag för att förhöra mig om att mailet kommit fram – mailet med bilder från installationsmissen när jag hade bucklor och så lite varstans. För sakens (läs protokollets) skull ville jag ha det dokumenterat ifallomatt. Så att inte jag får för det någon dag. I mailet förhörde jag mig även om min köplats i bostadskön. Jag har ännu inte fått något svar varpå jag ringde idag.
Jag frågade hur jag ligger i till när det kommer till lägenheten och hon berättade att som det ser ut just nu står jag först i kön till lägenheten jag sökt. Men lägenheten ligger ute till kl 24:00 och fram tills dess ligger jag osäkert,. så att säga. Om någon annan intresseanmäler lägenheten och har fler dagar i bostadskön än mig så får ju de lägenheten. Så håll tummarna att jag ‘behåller min plats i kön’ Skrattar

Innerdörrarna är nu färdigmålade i min lägenhet och jättefina! Så mycket fräschare med vita innerdörrar (för att inte nämna modernare). Hallen och sovrum ska målas om så att jag lämnar lägenheten (jag har redan nästan bestämt att jag får den andra ) i så fint skick jag kan. Så jag börjar redan lägga upp en plan. Sysav för att tömma allt mög i god tid. Börja grovstädning i god tid för att underlätta min flyttstädning osv, samla ihop vänner som kan hjälpa vid både flytt och städning.

Så håll tummarna! Håll tummarna så att jag kan få den andra lägenheten – några kvadratmeter större, med en stor inglasad balkong/uterum (såpass stor att det egentligen blir ett extra rum) och en trädgård! Lägenheten är i dagsläget i uruselt skick och måste totalrenoveras, säger den nuvarande hyresgästen som jag känner och har pratat med. Men det är inte mitt huvudbry, känns det som. Den kommer säkert vara fin när vi flyttar in och jag kommer engagera mig i den lägenheten eftersom jag planerar att bo där LÄÄÄNGE! Jag kommer inreda den med det där lilla extra och fylla den med så mycket kärlek! Och fina möbler..! Insynsskydd/Vindskydd är prio ett så vi slipper se äcklogubben bredvid med sitt snuskiga jävla bukhäng, förpestandes allas atmosfär. Därefter får vi införskaffa en grill när vädret viskar om vacker väder. Sen måste jag köpa mer möbler för att fylla uterummet. En stor matta, från kant till kant, likadan som den jag har, (svart balkongmatta) och vid ingången från lilla trätrappan ska jag faktiskt lägga en sådandär genomskinlig skrivbordsstolsunderlägg (Haha?) från Ikea. Tycker det var smart att ha vid entrédörrar. Lätt att städa också.  Någon soffa, några fåtöljer, ett bord.. och MASSA levande ljus. Om ni har några snygga möbler, attiraljer, byrås, hyllor etc  ståendes så hör av er Blinkar

Ja ni ser.. jag planerar för fullt. Man kanske inte ska ta ut glädjen i förskott men vafan, jag har goda vibbar om denna!
Jag får svar i morgon, skulle jag tippa på!

Och utöver allt detta så är det jobb, jobb, jobb för mig. När jag inte jobbar på jobb så jobbar jag hemma. Dygnet har inte timmar så det räcker för jag hinner aldrig tvätta upp allt i tvättkorgen. Mitt största bekymmer, är det. Och jag är trött, trött, trött, trött.

På fredag ska Phini till ögonläkaren. Besöket kommer ta uppemot 1,5h så man kan undra vad en ögonläkare ska göra? Det stod något om att de kommer droppa något i ögonen så att man kan  bland annat bli ljuskänslig och bör inte köra – och jag undrar om de ska göra en ögonbottenfotografering, och om de ska det så undrar jag varför. Jag trodde bara de skulle kolla synen..?
Nån av er som har erfarenhet av barn (utan diabetes eller andra sjukdomar) och ögonbottenfotografering?

Du gillar kanske också...

8 svar

 1. Ann-Sofie skriver:

  Ååh, vad spännande! Håller tummarna för dig/er! :)

  Två av mina ungar har varit på synundersökning på sjukhuset där dom fått droppar, men jag vet faktiskt inte varför man gör så..? Jag har trott att det handlar om att mina kids skelar men det kanske är ngt helt annat, hehe. Du får fråga och meddela efteråt varför ;)

  Det jag vet iaf är att man först får träffa en sköterksa som lägger dropparna, det kan tydligen svida lite och som du skrev blir dom ljuskänsliga. Sen efter ca en timme får man träffa läkaren som gör en synundersökning.

  Hoppas det går bra! Kram

 2. Petra skriver:

  När jag var liten och gjorde synundersökning i skolan så märkte dom att det var nått som inte stämde, men dom hade inte kunskap och utrustning att kolla vidare. Fick då åka till ögonläkare och fick droppar. Sen undersökte dom närmare och kom fram till att jag var översynt..

  Så som jag fattat det så är det att så att dom ger såna droppar när dom vill kolla närmare på något.. :D

  O som ovanstående skrev så får man vänta en timma mellan det att man får dropparna tills dess att undersökningen görs.. O ljuskänslig kan man också bli som sagt.. Ta ed solglasögon! :D

 3. wousch skriver:

  Jag gjorde en synundersökning med droppar förra året för att ögat skulle slappna av riktigt. Då får de bättre resultat vid undersökningen, speciellt vid misstänkt skelning. Behöver ju inte vara det dock.

  Jag håller tummarna för lägenheten!!!

 4. Tess skriver:

  Detta låter spännande ang lägenheten :-)) Håller tummarna och verkligen hoppas för din och barnen skull.
  Hoppas nu att Stp-hus verkligen förde in sin missar i ditt protokoll för lägenheten så att du inte får för det sedan.
  ;-)

 5. Jonna skriver:

  Härligt att du fick lägenheten, enl. uppdatering på facebook. Gillar att du planerar, det betyder att verkligen längtat efter detta. Så glad för er skull.
  Det här med ögondropparna, jag har också fått det när jag var yngre. Man får droppar i ögonen som gör att det blir både suddigt och svider i för mycket ljus (Så du bör nog förvarna skolan om han ska tillbaka dit efteråt, jag kunde inte se något i böckerna alls). Han kommer få det i början, sen ber dom er gå och ta en fika eller liknande för att det ska verka en längre stund. Sen kommer de göra undersökningen :)

  Hoppas allt går bra!

  KRAM!

 6. Mrs Andie skriver:

  Det är klart att lägenheten är din, it´s the secret :heart: Och jag hoppas på många fina inredningsinlägg från dig iochmeddet att ni flyttar. :-D

 7. Ebba skriver:

  Håller tummarna för att lägenheten blir din! ( och för att äckliga granngubben mystiskt går upp i rök)

 8. mimmi skriver:

  Känner igen mig på allt det där roliga planerandet! Det är det som ger extra krydda på tillvaron, eller hur?

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com