ante omnis mea familia

Nya glasögon som förhoppningsvis matchar WAIS-IV

Jag bestämde mig för att boka en tid tillbaka optikern i alla fall. Tog med mina gamla glasögon så de kunde kolla om de fortfarande är aktuella för mig. Jag gjorde syntestet och det var såklart mer omfattande än den snabbtest jag gjorde hos Synsam för en tid sen. Siffrorna Tömde inte heller helt överens även om det första testet gav mig ett hum om ett eventuellt behov.

Det jag fick veta nu, när jag gick till Specsavers för test, var att mina glasögon är inte aktuella alls längre. Tvärtom. Ni förstår, när jag var yngre så såg jag sämre på nära håll men numera ser jag tydligen sämre på långt håll. Och jag har mer brytningsfel. Det är tydligen detta som de kallar för ålderssynthet. Förstår ni vad jag säger? ÅLDERSSYNTHET. Ja precis som det låter, jag är gammal nu.

När man närmar sig runt 40-45 brukar synen börja svikta. Tydligen görs det ingen skillnad på mig heller. Så jag har gått från det ena till det andra. Optikern sa att jag behöver både glasögon för avstånd och läsglasögon. Läsglasögon, vafan! Han rekommenderar progressiva glasögon, det är både och, dvs de bägge glasen i ett.

Jag fick för mig att han försökte lura mig för att sälja dyrare glasögon (progressiva kostar mer) eftersom han i prisbroschyren skulle kryssa i de alternativen han rekommenderar för mig, kryssade i de dyraste alternativen. Så jag tog mina siffror och rådfrågade en annan optiker på nätet som jag mailade. De sa i stort sett samma sak. Jag beställde hem 4 bågar av dem att testa och bestämde mig ganska fort. Jag har även testat bågar av en annan optiker på nätet men där fastnade jag inte för något.

Dessa 4 bågar kom på posten idag, hemlånade utav https://www.favoptic.se.

Man kan tro att de är likadana, i alla fall 1 och 2, och 3 och 4, men där är skillnader! Jag har i alla fall beställt nummer 2.

Så enormt smidigt och bra pris! Bågarna kostar 595 inkl standardglas och inkl frakt osv allt inräknat. Enormt bra pris! 595 för kompletta glasögon. Man kan ju såklart välja tillägg om man vill (antireflexbehandling, tunnare glas, progressiva osv) och då kostar det extra.

För mig blev totalpriset 1985 kr. Jag valde progressiva Freeform, vilket är ett nytt och bättre sätt att slipa progressiva, som ska ge bättre synskärpa. Jag valde dessutom antireflex. Jag tycker det är ett bra pris!

Så om 1-2 veckor kommer mina nya glasögon. Detta kommer ta tid att vänja sig. Jag har ju hört och läst en del om progressiva, att de kan vara jobbiga att vänja sig vid. Nån av er som har erfarenheter?

Vi passade på att beställa glasögon till Magnus med. Han provade ett par av bågarna (unisex) och de var snygga på honom. Han har velat ha nya glasögon länge för de han har nu är helt repiga. Han använder förvisso linser till vardags vilket vi också beställde till honom.

Nya glasögon till oss bägge, välbehövligt och long overdue. För vem vet hur länge jag gått omkring med glasögon som inte ens var rätt styrka för mig? Inte för att jag använt dem så ofta men det blir ändring med det nu.

Och nej, detta inlägg är inte sponsrat haha.

Nu är det dags att lägga ner. Ny dag i morgon. Jag är helt slut i knoppen efter 2 timmar idag hos psykologen med WAIS-IV test. Ska bli spännade att få det resultatet! Är jag normalt funtad eller lågt begåvad?

Fortsättning följer..

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Nya glasögon som förhoppningsvis matchar WAIS-IV”

%d bloggare gillar detta: