Nyklippt bantning

Jag har spenderat lite tid på att tänka på allt vad vikt, motion och träning heter. Det är vida känt att jag får allergiska reaktioner av träning och motion. Jag får klåda, utslag och andnöd. Och brist på vett. Så det går inte, som ni förstår. Men vågen påminner mig om att någonting borde göras. Jag är väl medveten om min enormt svaga karaktär. Det gnager inom mig. Det är svårt att gå förbi hyllan med choklad och inte hitta en anledning till varför jag förtjänar att unna mig. Jag kan faktiskt hitta de mest bisarra anledningar och rättfärdigar mitt chokladberoende. ”Jag har ju faktiskt….” börjar det alltid med.

Som mitt liv ser ut med två små barn att ha hand om och mitt jobb så finns det varken tid eller möjlighet att gå på gym. Tiden finns inte – möjligheten är obefintlig. Den tiden jag faktiskt har till övers är när barnen sover och då är jag låst hemma.
Falått, min underbara Falått, jobbar i grannbyn. Hon cyklar dit varje dag nu under sommaren och då står hennes motionscykel oandvänd hemma hos henne. Så mitt i fyllan och villan sist vi festade så beklagade jag mig som bara jag kan. Det kom på tal att jag faktiskt kan få låna hem hennes motionscykel nu under sommaren och jag var inte sen att parkera den infon någonstans i den delen av hjärnan som fortfarande var någorlunda nykter.
Så nu väntar jag på att den ska forslas hem till mig, så att jag kan cykla om kvällarna när barnen nattats. Det är bättre än ingenting och slår dötiden jag brukar spendera framför datorn. Jag har i och för sig fått låna hem en laptop inför min Ö-sund resa så om jag är smart kan jag kanske cykla och blogga samtidigt? Vad tror ni om det?

Uttöver cyklingen (=motion) ska jag dra ner markant på mitt chokladintag. Jag ska jobba hårt med att INTE äta snask, choklad och onyttigheter. Jag behöver substitut. Tuggummi kanske. Jag har även funderat på något kosttillskott (=kost). Jag är kass på att äta som det är och om jag tar någon måltidsersättningsshake så får jag i mig mer än vad jag som oftast får.
Så nu har jag täckt det mest väsentliga, motionen och kosten. Nu gäller det bara att göra det. Sommaren är runt kröken och jag vill sola ben och mage utan att tillaga fläsk.

När jag var på ICA innan idag var jag faktiskt duktig. Jag stod med ett dubbelnougat i handen (som mina pojkar även fått smak för av någon anledning *tihi* ) men la ner det igen och tog sockerfria halskarameller istället. 10p.
Jag var inne på Hälsokostbutiken och köpte grönt thé och en Allévo måltodsersättning a là Macchiato som jag ska testa och se om det kan vara nått & ha.

Förutom det, gick jag in till vår lokala frisör idag. Om jag hade haft möjlighet hade jag hellre sett att min stylist fixat min frissa. Min stylist som flyttade till pojkvännen i Tyskland. Det var samma kille som fixade mina perfekt underbara frissor innan mina dreads som var maddi-certifierade. Han är grymt saknad…
Frisören som fixade mitt hår idag var en ung tjej på 21. Hon har jobbat i 2 år. ”Är du bra på att styla hår” kom jag in och frågade. ”Ehhh.. jaaa… vaddå?” Hon saknade lite ”spunk” då jag oftast föredrar självförtroende och kickass attityd. Jag hade hellre hört henne säga ”Såklart! Hur ska du ha det?!”
Mitt hår blev jämnare och kortare, men det växer ut igen, inte sant..

När jag kom hem från mina ärenden idag stod en kylväska utanför min ytterdörr. Från Buzzador. Nu var det dags igen! Denna gången fick jag ett paket med OSTAR. Extra starka ostar som jag promenderade hem till pappa med, som älskar starka ostar.
Det fanns även ett Grattis kort till Laaiti från Emma (emmixen)..! Det var, kan ni tro, en stor glädjande överraskning, det hade jag absolut inte förväntat mig. Så käraste, underbaraste Emma – å min sons vägnar och mina egna, ett hjärtligt TACK från oss.

Lotta ringde mig igår. Hon har fixat jobb till mig på begäran. Vi pratade härförleden om hennes extraknäck och jag blev nyfiken och intresserad och hörde med henne om hon inte kunde försöka fixa in mig och igår gjorde hon det. Nu väntar jag på info och allt som behövs. Detta ska bli kul, jag ser fram emot det!

Och med mitt gröna thé, min måltidsersättning, nya frissa och jobb på G tackar jag för idag.

*hej*

Du gillar kanske också...

18 svar

 1. MittLivSomJag skriver:

  Lycka till! Jag behöver med se över min kost.. men mer av hälsokäl B)

 2. Sarah skriver:

  Det låter bra, och kommer bli bra!
  Men jag vill se din nya friss…

 3. Ann-Sophie skriver:

  Varför känner jag igen det med dubbelnougaten *note*
  Stort lycka till med ditt sunda leverne!

 4. Emma skriver:

  Du fick mig att prova dubbelbougat idag. Jag är benägen att hålla med om att det är beroendeframkallande!
  Varför ska du ha nytt jobb? Du har väl redan ett??

 5. Emma skriver:

  Hihi, det var så lite så. Tycker bara det är roligt att göra andra glada. *hart* *love*

 6. Ellen skriver:

  Yeeeey 10 p till oss var idag då, jag valde jordgubbar framför mjukglass ;-) *clap*

 7. Nelin skriver:

  Lycka till!

 8. patruska skriver:

  meen vad är det för jobb då?? kort på nya frillan ?

 9. Andie skriver:

  Du får gärna återkommat till Macchiato ersättningen och säga vad du tycker är lite nyfiken på den men är för feg för att prova.

 10. Jessica skriver:

  Did anyone said cheese?? :D

 11. dizzy skriver:

  du fixar detta gumman med vikten allevo e gott,,, jag ska oxå börjar på fredag när vi fått in pengar, vi kan jobba med att hjälpa varandra!! tkram på dig gumman min *clap*

 12. Sarah skriver:

  Tänkte på det, du som är så choklad galen, varför inte Naturdiet/allevo, ja what so ever, med choklad?
  Har själv naturdietens, och den är faktiskt god (jag blev grymt förvånad)

  ”Dizzy” en liten fråga till dig, vilken av allevos är godast??

 13. ankan skriver:

  Hej o Hå ett nedärvt godisbehov/ är det ett EK-behov eller PO-behov?Sockerbehov på båda sidan månntro?
  Ät morötter på samma gång som godis.
  Jag köper 10 bitar smågodis så blir man lite gladare.
  Lycka till och ät lördagsgodis.

 14. Linda skriver:

  För det första vill jag bara säga att jag väntar mig en recension på macchiaton! :) Jag köpte ju Naturdiets ”caffe latte” som jag avgudar än idag när den är iskall – om man köper i ready-to-drink-förpackning. Avskyr pulvermixen man blandar själv som smakar riktigt fruktansvärt vidrigt – det är min tanke iaf. Har en helt full förpackning här som inte går åt alls *huh*
  Sen så har även jag av alla faktiskt börjat motionera, jag har börjat springa en gång om dagen. Iochmed att jag har hund är det nog grymt uppskattat av henne som bara fått nöja sig med vanliga promenader tidigare. Just nu är hon min motivation *clap*
  Jo så måste jag även berömma dig för din 10p-insats. Jag vet hur svårt det är, och jag har karaktär som en fiskpinne. Min självdisciplin är i botten och det som finns hemma, det äter jag. Det som finns inom räckhåll på affären, det äter jag. Så jag äter mig proppmätt på grekisk sallad nu innan jag promenerar på affären eftersom är jag inte lika hungrig innan jag går och handlar, tittar jag inte lika noga efter sådant som jag inte har på listan som jag för övrigt börjat skriva nu också för att inte komma bort mig någonstans :)
  Med ett BMI på 37 har jag börjat bra nu anser jag iallafall, får ser hur det går. *hah*

 15. Anna skriver:

  Men hallåå vart är bilden på den nya frissan?? Ville ju se hur det blev.. B) Hoppas det går bra för dig med vikten.. det är ju ett helvete det där… *bash* Men du om någon har ju viljan…. *clap*

 16. Hanna skriver:

  Ja vart fasen är din nya frilla nånstans? Letar efter bild men finner ingen, *deppar i 5 sekunder*.

  Du jag är ju också en som går ner i vikt. Och du är ju min största förebild nånsin! Så vi kan hålla varandra i ”internethanden” :P Haha!

 17. Therese Anerland skriver:

  Kost tillskott är ju bra. En måltidsersättning är ju också bra om du inte får i dig mat under dagen(pga för mycket annat).
  Håller med dom ovan var är bilden på nya frissan?!
  Väntar ju med spänning….. *huh*

 18. Bina skriver:

  Jag vet Maddi… Vår frisör är saknad :( … Han är den enda som vet hur mitt hår ”fungerar” och den enda som jag litar på när det gäller mitt hår! Som det är nu så är mitt hår så slitet som det bara kan bli, allt pga av at jag inte vill låta någon annan röra det *gråter*!

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com