Och nu tar vi en sväng magsjuka när vi ändå är igång!

Är vi på återhämtningsvägen nu? Jag trodde ju det. Men nej.
Kaeli har fortfarande feber och är löjligt snorig. Näsan rinner som en öppen kran och nu har hon börjarät hosta också.
Sen började hon kräka med. Hon har inte fått behålla mycket mat.
Sen började jag känna mig lite sjuk. Och ett, tu, tre så kräktes jag upp middagen (som var det första jag åt idag). Så jag förmodar att hon & jag har fått nån magsjuka. Det var nog det Phini öåg sjuk med förra helgen/början på veckan. Sen fick Kaeli det som i sin tur gav det till mig, såklart. Jag är ju så nära henne så det var givet.
Men Laaiti då? Nä, ingenting. Han är så aktiv & igång att jag misstänker att inga virus hinner ifatt honom. Men jag undrar om dagis vill ha dit honom när vi har magsjuka hemma?

Jag pratade i alla fall med Cindy och förklarade läget. Det är inte alltid lätt att ringa ”i god tid” när man har barn men nånstans får man ta ett beslut även om jag oftast gärna ringer jobb i sista minuten eftersom jag vill se om jag kan jobba eller inte, men nu.. Känns som om vi måste kurera oss ordentligt efter denna historien.
Phini magsjuk. Hög feber.
Kaeli ögoninflammation.
Kaeli hög feber & magsjuk.
Mamma Maddis är på gränsen till nervsammanbrott efter över en vecka utan ordentlig sammanhållande sömn & magsjuk.
Laaiti.. Lucky bastard.

Så utan att ljuga ska jag be att få berätta att de är #?%@&?!!# jobbigt när man är ensam med SJUKA barn.
Kaeli är väldigt gnällig vilket är långt ifrån hennes vanliga lyckliga jag och vill helst vara i famnen konstant. Till och med när hon sover. Och toppa det med en dos av två pojkar som slåss, spottas, skriker & springer.
Kan man åberopa tillfällig sinnesförvirring om man ”råkar” vräka dem? Eller det är olagligt? Det kan det inte vara, jag har inte skrivit på nått kontrakt att de får bo här och inte de heller.
Jag hotade (läs: skämtade) Phini att sälja honom. Det funkade inte. Han skrattade åt mig.
Så de åkte i säng kl 18 ikväll, två timmar innan deras vanliga nattning efter att jag bett snällt, förklarat och skrikit att de ska lugna sig och sluta bråka, utan verkan. Olydnadskonsekvens kallar jag det.
De blev naturligtvis inte glada och gnällde över den tidiga nattingen men förvånansvärt nog så somnade de inom loppet av en halvtimme…! Antar att de VAR trötta. Kaeli somnade också vid 18 men kommer vakna snart igen så jag fick hälla i mig en dubbel espresso så jag orkar en stund till.

Så kan det gå när man sagt så många gånger att ”vi blir aaaaaaaldrig sjuka”.
Nä, just det! Grattis!

Och ang mitt övervägande om ett hundköp: jag överväger fortfarande. Och jag gör som med allt annat innan jag bestämmer mig för en sak: läser. Pluggar. Hämtar info. Överväger. Analyserar.
Hittade en bra sida jag kikat på, då den biten var mest intressant för mig. Dels för att amstaff & staffordshire är mina två favoriter och för att det är viktigt för mig att relation till barn är fungerande.
http://staffinfo.se/index_rasinfo.htm
I vänstra menyn kan man läsa ”Hund & Barn”.
Jag tycker faktiskt att det jag läste är uppenbara saker. Men det kanske bara är jag..

Har ni fler sidor att rekommendera?

Du gillar kanske också...

7 svar

  1. Louise skriver:

    Kan berätta för dig (appropå Laaiti) att det finns vissa som har en immun gen mot just calicivirus (Kräksjukan) o eftersom att han har klarat sig så har han nog den genen :)

    Krya på er! <3

  2. Wousch skriver:

    Det låter som kräksjukan. Jag är själv immun mot det, medans mannen inte är det. Vet dock inte hur bebisen är, och vill helst inte veta detta året i alla fall!

    Krya på er allihop! :rose:

  3. Hanna skriver:

    På barnens dagis är reglen att har något i familjen magsjukan får ingen vara där.. Vet att borgård i Staffanstorp har reglen att är ett barn i familjen sjukt så ska syskonen vara hemma från dagis…

  4. Andie skriver:

    Hua, vad länge ni varit sjuka, krya på er!

  5. Kattis skriver:

    Även om han själv inte är sjuk kan han bära på sjukdomen, som jag fattat det? Och då ska han såklart inte till dagis! Där jag bor får man inte komma till dagis om nån hemma är magsjuk.

  6. carro skriver:

    Krya på er hela bunten!
    Pitbullforum.se är ett väldigt seriöst rasforum där medlemmarna besitter stor kunskap och erfarenhet av samtliga bullraser! Varit medlem sedan jag skaffade hund för 5 år sedan.

  7. Emma skriver:

    Nä jag har inget bra forumtips att ge dig, för varenda jävla sida jag har varit på både får och läser man en jävla massa skit om man säger emot strömmen.

    Har själv fem hundar hemma varav två är bruksschäfrar och resten arbetande huskys.

    Skulle jag skaffa hund om jag hade tre barn och inte hade hund redan? Ja mest troligt, men det hade blivit kämpigt, det vet jag. För jag har stundvis kämpigt med mina fem hundar. Har man feber så är det fan inte roligt att gå ut med hundarna, det är inte roligt att sitta med feberyrsel och försöka få till ett någorlunda bra lydnadspass. Att ge sig ut i skogen och spåra med magsjuka? Ja, man får se till att ha med sig papper för tränas måste hundarna. Att skaffa hundvakt är för dom flesta ett jäkla jobb, hunddagis finns inte vart jag bor. Däremot har jag en underbar mor som ställer upp som hundvakt i ur och skur.

    Jag skulle faktiskt avråda dig ifrån att skaffa hund nu, för du har ju skrivit om att det är kämpigt stundvis och jag råder dig till att skaffa hund när Kaeli är äldre. För SJÄLVKLART ska du ha hund, det är ingen tvekan om saken. Men vänta och gör ingenting förhastat, det är det jag kan råda dig.

    Och självklart som den hundidiot jag är vill jag fråga dig, VAD kommer du att göra med hunden? Vilken stimulans kommer du ge förutom promenader? Vad vill du ha för hund(mentalitet, utseende, energibehov)?

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.