Om om inte fanns

Jag önskar att man kunde resa tillbaka i tiden och se hur mitt liv hade sett ut om man hade ändrat vissa saker.

Vissa händelser. Saker sagt.

maddibaby Om jag inte hade blivit förgripen – av någon – någonsin. Hur hade jag varit som människa då? Hade jag varit mindre sympatisk, mindre förstående? Hade jag varit varmare?

Om jag aldrig hade blivit mobbad? Hade jag inte gått upp lika mycket i vikt och hade således kunna slippa magsäcksoperationen, bukplastiken och bröstimplantaten?  Hur hade min kropp sett ut i dess originella form utan ärr och bristningar och slapp hud? Hade jag aldrig gift mig med A då eftersom han mer var en “ingen annan vill ju ha mig” – grej.

Om jag faktiskt inte hade tagit lärlingsplatsen 2002 och ringt min läkare och sagt upp min sjukskrivning, vad hade jag gjort då? Hade jag utbildat mig? Vad hade jag jobbat med?

images Om jag aldrig hade träffat W – hade jag aldrig blivit mamma till dessa två pojkar? Hade jag blivit mamma överhuvudtaget?

Om jag aldrig hade fått uppleva den passion så intensivt som då, hur hade jag varit som person? Om jag HADE träffat W men vi aldrig fått barn, hade vi fortfarande varit tillsammans? Hade han levt? Om jag hade tagit tillbaka honom då? Hur hade det gått?

Om jag aldrig hade blivit så sviken av honom och alla andra.

Om jag aldrig hade träffat M – hade jag inte haft min dotter. Hur hade mitt liv sett ut idag då? Men om jag HADE träffat honom men aldrig gift mig med honom och aldrig berättat att jag blev gravid?

Hela livet består ju av vägskäl och val. Medvetna och omedvetna val – och de leder oss alla just hit. Här där vi är idag. Där du sitter, där jag sitter. Vi har ju alla “bäddat” och får ligga som vi bäddat. ALLA situationer är inte våra egna val men vi väljer vad vi gör därnäst med den situation vi alla hamnar i. Men vi har alla några OM i vårt liv.

Jag skulle ändra många saker i mitt liv. Men några skulle jag faktiskt låta vara kvar för de gav mig nyttiga läxor och nyttiga egenskaper.

Har du många “om” i ditt liv?
Mycket du ångrar och skulle vilja ha en endaste liten chans att göra om och göra rätt?

Du gillar kanske också...

9 svar

 1. Röe skriver:

  Märks du är gammal!!! Haha, det är ”gammal” tankar!!!
  Grattis till klimakteriet!

  Man ska inte ha ”om”, bara ha ”nästa gång” ;)

  100% Argo Nunay,
  B.a.m.F Röe.

 2. Dessan skriver:

  Utan allt det hade du inte vart den du är idag.

  Och jag tycker att du är jävligt bra som du är! :-D

 3. Chatrine skriver:

  Klart man har en del OM i ryggsäcken..
  Men de flesta ångrar jag inte sekund,
  för då hade inte mitt liv sett ut som det gör idag..
  På gott och ont..
  Men det är ju erfarenheterna och händelserna i livet,
  som skapar människan till den person som den är..
  Men om inte vi ”tagit skiten” – hade vi då velat att någon annan fått ta det istället?!?

 4. eightbits skriver:

  Jag ångrar nog en hel del tror jag. Det har nog gjort mig jävligt bitter, ha ha.

 5. Martina skriver:

  Jag har nog kommit till insikt om att det ända jag skulle vilja ändra är att min man jobbar så förfärligt mycket just nu.
  Älskar mina barn så förfärligt så jag skulle inte vilja ändra någonting i mitt liv (historiskt) som skulle kunna råka bli av den utgången att barnen inte skulle finnas…

  Kan liksom inte tänka mig ett liv utan mina pluttar, då tar jag hellre och sväljer att de delar av mitt liv som varit skit rent ut sagt, faktiskt har hänt och format mig.

 6. mimmi skriver:

  Jag hade ändrat en del, jo det hade jag! Det finns saker jag ångrar och kanske gjort annorlunda idag. Men jag är glad att man inte kan ändra på saker, för då hade jag inte varit den jag är idag. Och jag trivs med den jag är idag!

 7. Ninna skriver:

  Allt för många gånger har jag tänkt precis som du, alla dessa OM. Men när jag sedan tänker efter ännu mer o riktigt på djupet så ångrar jag nog inte något alls i mitt liv för allt jag varit med om som både är på gott o ont har gjort mig till den jag är idag och det är jag trots allt innerst inne väldigt stolt över. :)

 8. Selenea skriver:

  Nej, trots all skit jag varit med om ångrar jag ingenting. Allt som har hänt, alla de där små vägskälen som man inte märkte förrän efter de passerat, de ledde just hit där jag är idag och skulle man ta bort bara en endaste sak är risken stor att allt skulle blivit annorlunda. Håller med Martina om att inga ”om” är värda risken att inte få ha haft min dotter.

  Jag höll på att hamna i Kanada och när det tog slut med den killen var det världens undergång och allt det där. Men om det inte hade tagit slut hade jag nog aldrig fått några barn (IVF är inget man får hjälp med där) och jag hade inte varit här hemma när nu mamma har cancer. Jag hade aldrig träffat min nuvarande och jag hade aldrig fått vår dotter. Det finns kanske inte en mening med allt som händer, men det påverkar i alla fall vår väg. Även de där små vägskälen som kan verka så obetydliga…

 9. Mattias skriver:

  ”And everyone I met has made me what I am today
  And every choice I made has led me here today
  And every time I see your face
  I find my way”

  Oavsett hur jävla mycket skit och idiotiska saker jag gjort förr, jag har tre barn idag och skulle aldrig vilja ha det på något annat sätt.
  Om jag inte hade gjort dom valen jag gjorde, då kanske jag inte varigt här.
  Inte fått se mina barns första leende, inte varit där första skoldagen.
  Å andra sidan kanske jag inte hade haft några barn och därav inte vetat vad jag missat.

  Så jag ångrar inget :P

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com