Om val vi gör i livet

Det har varit några överväldigande senaste dagar för mig, känslomässigt och mentalt. Inte negativt att jag mår dåligt men en del förutsagd fakta har kommit till min kännedom och verifikation.

När hat möter kärlek, skrev jag häromdagen. Men om kärlek mötte en förklädd kärlek som ger sken av förakt då? Vad då? Det är egentligen inte förvirrande eller överraskande, bara verifierande. Vissa saker kan man inte undkomma, men jag kan själv bestämma vad jag gör åt mina tankar om det hela, mina känslor och mina aktioner.

Jag förvånas över mig själv – jag som trodde mig känna mig själv. Jag trodde min reaktion skulle vara en annan vilket så fallet hade varit för ett år sedan men jag kan inte förmå mig eller ens tänka tanken att reagera annorlunda än vad jag gjorde. Sympati och empati. När allt mitt hat har bytts ut mot kärlek.

Jag har sagt förr, att jag inte är långsint. Jag är inte arg för länge. Jag analyserar saker och ting och bryter ner en situation eller händelse i småbitar och försöker se det logiskt och det inom loppet av minuter i regel. Jag är en förlåtande person och har förlåtit människor som jag trodde mig vilja se döda. Vissa saker än andra tog mig längre tid att bearbeta och komma över. Andra saker kommer jag aldrig kunna komma över men lär mig att leva med det utan bitterhet. Jag har mist mycket i mitt liv och av mig själv men har även funnit så mycket annat och lärt mig så mycket annat – om mig själv. Det kan inte ersätta det jag mist men det gör livet njutningsbart och värt att leva. Jag har, som ni redan vet, återfunnit min själ, det som gjorde Maddi till Maddi, innan jag blev Maddi mamman.

Ibland tvingas man göra val utan att vara medveten om det. Ibland händer något varvid man gör någonting som kommer förändra ens liv och det är först när man tror att det är för sent, som man ångrar sitt val och vill ha det ogjort. Trots att det inte kändes som ett val just då. Ibland är människor inte logiska. Ibland handlar vi efter känslor och i känslosvall beslutar vi någonting för att det känns överväldigande och outhärdligt just den sekunden varvid valet blir ogenomtänkt. Det enda man kan göraär att acceptera valet man gjort och ligga i sängen man bäddat åt sig själv? Jag vill gärna tro att det finns fler alternativ än så. Man kan bädda om sin säng. Man kan besluta sig för att ta ett annat val igen. Och val – det kommer vi stöta på miljontals under livets gång när vi lägger vår asfalt på vår egen livets väg.

Ibland gör människor val som visar sig vara det bästa för andra i ens omgivning men det sämsta möjliga för en själv, nästan inpå förintelse, fast att man var säker på att man gjorde det som var bäst för alla. Jag avundas inte de människorna. Jag kan inte förställa mig det eftersom jag sitter på andra sidan om den tanken – jag blev gynnad av någon annans val.

Kontentan av det hela..
Vi har alltid val i livet. Om vi inte trivs med vårt liv, om vi är missnöjda eller olyckliga – Förändra det själv. Gör ett val. Vi är vår egen lyckas smed och det är upp till oss att ta det vi behöver för att vara lyckliga. Människor förtjänar att bli älskade och att ha någon att älska. Det gör oss till bättre och goda människor.

Ett av mina motton som jag lever efter står jag vid – Make a choice, make a difference.

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. GirlGoesMom skriver:

  Hrm.. jag misstänker en massa saker efter detta inlägg…

 2. Faster ANKA skriver:

  Hej gumman!
  Man behöver inte tindra mot världen varje dag.Det är viktigt att man släpper och går vidare,annars fortsätter man att vara offer i sitt egetliv.Du är en duktig mamma o en bra medmänniska så ta även hand om dej själv så gott det går.Kram från Faster ANKA

 3. MaddeMad skriver:

  År 2008 har mycket att erbjuda speciellt när man kan öppna upp sina sinnen & förnya sitt tänkande! =)

 4. Tale skriver:

  Hmm, I got a little curious now…

 5. Kristina skriver:

  Maddi,
  Tack för en, återigen, lysande blogg. Då man sitter o jobbar natt o nästan förgås av boredom så lyser din blogg upp min tillvaro likt en stjärnklar himmel! Stooor kram

 6. Jessica skriver:

  Du har rätt. Och det är det som gör det så svårt med. Eller lätt med för den delen. Vi kan förändra man ska bara lista ut hur

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com