ante omnis mea familia

Omedveten marknadsföring av medmänniskor

Mattias hade en bra poäng i en kommentar han lämnade i bloggen (låst inlägg) och jag har diskuterat ämnet med en vän många gånger och funderat på det en hel del. Jag har väl egentligen aldrig tänkt på det på samma sätt tidigare och tänkte dela med mig av mina tankar.

Olika roller
Alla människor har olika roller. Vissa av oss har mer än en, de flesta faktiskt. Ta mig till exempel. Jag är dotter, mamma, ensamstående, bloggare, piercare, granne, kund, vän etc. Jag är ganska många saker ändå. Och i varje roll representerar jag andra, jag representerar alla andra döttrar, mödrar, ensamstående, bloggare, grannar, kunder, vänner etc. Och alla dessa roller är minst lika viktiga, oavsett vilken man har eller hur många – för att man representerar alla andra som har samma roll.

Att representera andra
Ex: Om jag som piercare gör ett förfärligt jobb och en kund har en väldigt otrevlig upplevelse hos mig så kommer hon bilda en uppfattning om hur det är att gå till en piercare och får en dålig uppfattning.  Jag representerar andra piercare med. Så om jag är elak och hårdhänt så kommer hon bli tveksam till att våga pierca sig igen. Oavsett om det är hos mig eller en annan piercare eftersom hon har dålig erfarenhet av en dålig PIERCARE. Och det kan andra piercare få lida för. Jag har själv upplevt det och haft kunder med dåliga erfarenheter som är mer rädda än vad de behöver vara, vilket i sin tur gör mitt jobb lite svårare och mer tidskrävande eftersom nån annan  dum jävla piercare sabbat, inte bara för sig själv utan alla andra piercare med.
Ex: Om man som ensamstående mamma på något sätt missköter sitt barn och inte ger barnen det de behöver och den tid de behöver så representerar man samtidigt andra ensamstående mammor. Och när det sen talas om den mamman blir det “ja hon är ju ensamstående” och vipps så har man placerat ensamstående mammor i det facket som missköter sina barn för att en jävla fitta gjorde det så ska vi andra få lida lite för det. För det fick de andra lära, att så gör ensamstående mammor.
Ex: Om jag går in i en Lindex butik och ska handla och ber ett biträde om hjälp och får en uppkäftig, nedvärderande attityd och dålig service så lär inte Lindex fortsättningsvis vara mitt förstahandsval av butik när jag ska handla för att den uppfattningen jag då har fått är att “Lindex har skitpersonal” – hon representerar företaget och då är det företaget som får lida.

Jag tror ni förstår poängen.

Hur påverkas vi av andras beteende?

Och det är så enormt synd, att människor egentligen är så självupptagna att de inte ser detta och i många fall, inte ens bryr sig. Att de uppför sig illa utan att förstå att andra människor påverkas NU och påverkas i FRAMTIDEN av denna enda människans beteende. Det drabbar ju inte bara den personen själv utan så många andra också. När EN ensamstående mamma fittar sig, så är det JAG som får skiten. Jag och många andra bra ensamstående morsor. När EN piercare fittar sig så drabbar det mig och andra piercare. För att vi också är piercare. När EN kvinna är otrogen så drabbar det mig, och andra kvinnor, för att vi är kvinnor.
Och när EN man, eller flera, beter sig som några riktiga jävla svin mot oss kvinnor, så är det ALLA män som får skit för det. När både Wayne och Martin varit så jävla respektlösa mot mig och trampat på mig och spottat på mig och våldfört sig på mitt hjärtas godhet så är det ALLA män som får skiten. För då tycker jag (efter vad jag lärt av erfarenhet) att män är några hjärtlösa jävla kräk och jag kommer ALDRIG ge fotmassage till honom när han slappnar av i ett varmt bad mer, jag kommer ALDRIG vara snäll och göra matlåda åt honom, jag kommer ALDRIG ge honom sovmorgon – för varje gång jag faktiskt har gjort det har jag inte fått någon jävla uppskattning eller tacksamhet utan istället blivit behandlad som skit värd. Så nästa man i mitt liv får SKÖRDA vad andra män sått.
Är det rättvist? Nej. Men så går det till. Män som exempelvis Wayne och Martin har satt en viss standard av hur en man är för mig.
Och när en kvinna betett sig som en slyna och horat runt när hon varit i förhållande är det JAG (och alla ni andra kvinnor) som får skiten. Då får vi stå till svars till varför kvinnor är horor och slynor och slampor. Är det rättvist? Nej. Men så går det till. Och när jag sen blir tillsammans med en av de männen som tidigare blivit bedragen är han sjukligt svartsjuk och misstänker jämt att jag är otrogen för det var hans ex, alltså är jag det med, för att jag är också kvinna. Så går det till.

Så tänk på det. Det du gör – drabbar andra. Både de du älskar och de du hatar. Inte bara NU idag utan även DÅ i framtiden. Och ni/vi är alla del av samma jävla system – vi är MÄNNISKOR. Vi representerar varandra. Och jag blir jävligt förbannad när jag tänker på hur jag uppfostrar min barn exempelvis. Jag vill lära de hur en bra kvinna är, jag är deras kvinnliga förebild. Jag vill att mina söner ska växa upp och ha respekt för kvinnor utan att nån jävla slyna ska komma och ändra den bilden hos mina söner när de är äldre. Och jag vill att de ska lära sig hur en bra man är – därför får jag välja mitt manliga umgänge med lite större omsorg nästa gång så att de inte får samma bild av män som jag har.

Dagens tanke. Åsikter?

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 tankar om “Omedveten marknadsföring av medmänniskor”