ante omnis mea familia

Önskeinlägg; Hemmagjord potatissallad

Varken jag eller mina barn gillar köpt potatissallad. Jag tycker verkligen det är äckligt och jag kan inte äta det. 

En gång när vi var och besökte Magnus föräldrar i Småland så bjöd hans mamma på hemmagjord potatissallad som jag faktiskt tyckte om! Eftersom jag visste att jag inte gillade potatissallad så var jag oförberedd på att jag skulle gilla den alls men jag smakade och blev glatt förvånad. Jag frågade henne hur hon gjort den (jag kunde ju tagit anteckningar men så lågt tänkte inte jag) för att kunna göra egen hemma. 

Väl hemma tog jag det jag mindes (tror nästan jag har det mesta rätt) och lyckades ganska väl! Jag har alltså hittat en potatissallad som både jag OCH de kräsna ungarna älskar! 

Och ni som följer bloggen sen innan vet att jag & mått – är en osämjad historia. Så var lite realistiska. Vi är en stor familj så vi gör ganska mycket. 


Potatissallad! 

Detta kan du behöva;
• Potatis (fast)
• 1-2 Röda äpplen (ex royal gala)
• 1-2 Morot/morötter
• Salladslök
• Hackad persilja (kan uteslutas)
• 1-2 stora burkar Creme Fraiche
• Salt & peppar

– Skala & skär potatis i lagom stora kuber – den storlek som passar er och den mängd som räcker till er. Koka – inte för mjuka, man vill ha lite konstisens. När de är klara så brukar jag lägga de i kallt vatten så de svalnar.
– Skala & riv ett eller två rött/röda äpple (Royal Gala använder jag).
– Skala & riv en morot.
– Hacka en näve eller två salladslök.
– Släng i lite hackad persilja.
– Häll i 1-2 (stora) burkar Creme Fraiche.
– Salt & peppar.
– Blanda allt & vänd i potatisen försiktigt.

Done!

Och när ni testat detta så släng en kommentar här & berätta vad ni tycker! 

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 tankar om “Önskeinlägg; Hemmagjord potatissallad”

%d bloggare gillar detta: