Operation i höger hand–check!

Operationen gick bra. Det var faktiskt inte så hemskt som jag trodde att det skulle vara. Pappa hade ju skrämt upp mig men när vi talades vid efteråt kom vi fram till att det verkar inte ens som om vi fått samma spruta och pappas snitt är längre och sitter “fel” .
Malin var med mig och var ett fenomenalt stöd. Hon höll mig i handen! Hon fick följa med in i operationsrummet med. Det bad jag specifikt om.

Jag fick sprutan – rakt in i handen. Sticket var inte så farligt, men det spände en hel del när medlet sprutades in. Och jag fick en massiv bula där bedövningen la sig. Sen gick vi in i operationsrummet och jag fick ligga på en brits. Sköterskan tvättade handen med sprit och satte en blodtrycksmanschett på armen som sattes på innan operationen, för att stoppa blodet. Sen snittade läkaren och operationen var i full gång. Jag hade inte ont där de skar.

Malin är ju väldigt intresserad och nyfiken och läkaren frågade henne under operationen “Du som är så intresserad, vill du se nerven?” och hon var inte sen med att luta sig fram och titta. “Oj wow..! Det ser ut som ett McDonald’s sugrör!” utbrast hon. Jag har väl alltid fått för mig att nerver ska vara mikroskopiska..? Uppenbarligen inte. Jag kunde höra när han skrapade.. ! Krrsh, krrsh! Läkaren berättade att egentligen ska nerverna vara ofärgade, bleka. Men min nerv var missfärgad och det kan tyda på att nerven är skadad och det kan man inte göra något åt.
Fan. Jag skulle opererat mig för många år sen och inte gå med detta.. Varför har jag varit så jävla envis.. Synden straffar sig själv heter det ju.

Operationen gick väldigt fort. Stygnen ska tas om 2 veckor. Sen ska jag operera den andra handen i slutet av juni, tyckte läkaren.

Nu har jag äntligen gjort detta OCKSÅ. Nu är jag en bra bit på vägen, att bli bra. På riktigt alltså. Jag har börjat ta itu med kroppens problem och laga allt som är trasigt. Och Magnus har ju gjort entré i mitt liv och läker alla sår i hjärta och själ. Detta kan bli riktigt bra. RIKTIGT bra.

Du gillar kanske också...

5 svar

 1. Malin skriver:

  :heart:

 2. Kicki skriver:

  Skönt när saker verkar falla på plats :yes:

 3. Alma skriver:

  Helloj. Skönt att saker och ting går bra. Hoppas du mår snart bättre och att det läker som det ska.

 4. Caroline skriver:

  Skönt att de gick bra:-)

 5. Liz G skriver:

  Härligt att höra att det gick bra och inte var så läskigt som du befarade! Själv har jag gjort en ögonlocksplastik. Var sövd första gången men sedan behövdes en korrigering och den gjordes i lokalbedövning. HU…. Mycket värre!

Lämna en kommentar!