ante omnis mea familia

Operationen avklarad.

I skrivande stund kan jag med handen på hjärtat säga att jag har mått bättre. Det gör ju ont att bli opererad. Hur läkaren kan påstå att det räcker med Alvedon är för mig löjligt. Han har nog inte gjort en ljumskbråckoperation själv.

I måndags var jag hos handkirurgen och det gick inte som jag hade hoppats. Det var ett meningslöst besök och jag är tacksam att jag har frikort och slapp betala 300:- för att höra “Jag skickar dig till en kollega”. Han sa att det var otur att jag kom till honom (samma kirurg som opererade mina karpaltunnelsyndrom) och han hade sagt nej om han vetat att remissen skulle skickas specifikt till honom. Han sa att mina symptom (värken) är fört diffusa att direkt koppla till en diagnos. Därför skickar han mig till en kollega. Han sa även att det inte verkar vara något som de kan göra någonting åt kirurgiskt.

Igår var det dags för operationen av mitt ljumskbråck. Jag fick tid 12:45 och var fastande. Kom dit ganska tidigt, Magnus körde mig. Jag var lite orolig att operationen skulle ställas in eftersom mitt bråck inte syntes just då. Alltså,. man har ju en “utbuktning” – en knuta, som man kan trycka in, som kommer fram igen. Just då (typiskt nog) kunde man inte se ett skit av det. Men först när jag nämnde att dr Mikael Ekelund (läkaren som opererade både min gastric bypass och min akuta brid i somras) hade sett den och ordnat med denna operationen så hörde jag ett “Ahaaa! Ja men dåså!” – det spelade tydligen stor roll. Han markerade snittet och använde en del av mitt bukplastikärr för att jag inte ska få för många ärr. Just nu – som jag ser ut, så skiter jag i vilket. Men han var snäll att sy invärtes och tejpa för att ge mig finare ärr. Tack!
Jag kom in runt 13.30 och var färdig runt 16:00. Kirurgen kom och sa att de hade haft lite svårt att hitta det eftersom hålet var så litet och sa även att han förstod att jag måste haft mycket bekymmer med det.

Sköterskorna hade problem att få tag i sjukresa för mig och tre andra men till slut lyckades de och skjutsen kom vid 18:50. Jag var hemma 19:45 efter att han släppt av en annan patient på vägen.

Skönt att få detta ur världen. Årets 6:e operation överlevd, nu har jag bara en kvar (hoppas jag).

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 tankar om “Operationen avklarad.”

%d bloggare gillar detta: