Otacksamma snorunge, bah!

Och idag var/är det ju Laaiti’s tur att få en dag med bara mamma. Katastrof. Han vill inte och det berättade han redan i morse när det skulle kläs på. Han vill vara på dagis. Jag försökte övertala honom om hur mysigt vi ska ha det. Sen sa han att han vill vara hos mormor. Men inte hos mamma. Så jag lämnade Phini på dagis och snackade lite med fröknarna. Phini’s fröken sa att Phini börjar bli nervös.. det är skridskoåkning för stjärngruppen nästa vecka och Phini har ju inga skridskor längre för de har mamma fortfarande som gisslan. Fröknarna fnissar lite för de vet förmodligen redan att det är självklart att han ska få åka skridskor med sina kompisar. Men det vet inte han så han våndas lite nu. Och det ska han göra. Ett tag till i alla fall.

Helvetet bröt ut när jag och Laaiti skulle gå. JAG VILL INTEEEEEEE !!! JAG VILL VARA PÅ DAAAAAAGIS !!!! Men vad fan, unge. Rätt ska vara rätt… Phini fick mammadag igår och idag är det din tur. Vi ska mysa och that’s it. Like it or not, mama’s gonna LOVE you! Det tog tid och jag blev nästan arg så som han uppförde sig och drog i mig, satte sig på marken och vägrade följa med och sen trotsade han om allt. För sakens skull, liksom?  Jag skulle inte hålla DEN hande, vi skulle inte gå DEN vägen och jag kände det mest som om jag fått en ordentlig bitchslap. Men det står mig ganska klart att
1. Laaiti behöver inte mammadagarna lika mycket som storebror. Han är mer självständig och har mer av attityden “Who gives a fuck?”
2. Dagis är bättre än mamma. Kan vara att fröknarna är snällare, kan vara att det är godare mat, kan vara att polarna är där. Oavsett så trivs han och det är ju…. bra?
3. Han är definitivt ingen mama’s boy.

Ungjävel, jag vill ju bara älska dig, rå om dig och vara med dig. Så nej, jag kände inte för att göra någonting med honom idag eller åka iväg nånstans, tjuriga lilla unge. Det fick/får bli en mysdag hemma bara.

Du gillar kanske också...

19 svar

 1. Therese Anerland skriver:

  Tråkigt att du inte fick en lika mysig dag med honom som med Phini. :(

 2. Flisan skriver:

  Typisk påtvingad kärlek. Kärlek visar man genom att göra saker ihop. Gos… mys och pussar och kramar suger fett för ALLA killar….. 3 år och uppåt.
  Det är som sagt bara mammor som tror att killar gillar det.

 3. missmaddis skriver:

  Flisan: Phini är 5 år OCH kille och han *harrt* den stunden med mig.
  Förklara det, smartass

 4. Suss skriver:

  Men hörrö!
  Han var ju inställd på att INTE följa med moderskeppet eftersom det skulle bli mycket tråkigare än att vara på dagis, eller hur?
  Och nu sitter ni hemma utan att göra ngt roligt så då blir det ju precis som han förutspådde!

  Klä på ungen och slit med honom ut på äventyr så du bevisar att morsan faktiskt är ganska lattjo!

  Ibland iaf!

 5. Flisan skriver:

  Det om Phini förklarar jag gärna….
  Nästa gång du hämtar Laaiti ge han 2 alternativ.
  1. Gå hem o gosa i soffan. Bara pussas o kramas och disskutera livet.
  2. Ut på bus. Bygga trädkojja/snöigloo… bygga lådebil….elda upp alla tidningar som ni har i lägenheten….ringa på dörrar och springa och gömma er…Leka Stålmannen..gå på badet.. you name it..

  Ge mig resultatet sen..

 6. missmaddis skriver:

  Flisan – det är ju det som e grejen, att jag GÖR saker med dem och frågar de vad DE vill göra. Det är inte så att jag bestämmer att vi ska hem och mysa. Igår ville Phini shoppa så shoppa blev det. Men Laaiti vill inte vara med mig alls. *whap*

 7. Flisan skriver:

  Han hade ju valet…. Busa och leka med kompisar på dagis. De var säkert mitt i nått kul….eller hem o mysa med mamma. Jag tycker du ska vara stolt ist för besviken.
  Jag tror aldrig Laaiti tycker bus med Gammelmorsan :D är lika kul som att leka med polare.

 8. cathie skriver:

  Vilken fin sida :)

 9. missmaddis skriver:

  Mitt i nått kul? Jag lämnade honom inte ens på dagis..? och jag säger ju inte att vi ska ”hem och mysa”. Det är hans mammadag och jag frågade honom vad HAN vill göra.. men jo du har väl rätt i det, att vara med mig är inte lika kul som med polarna.. :S
  Om inget annat har jag i alla fall EN unge som uppskattar mig *lavlooo*

 10. Flisan skriver:

  ”Om inget annat har jag i alla fall EN unge som uppskattar mig”

  Det går över….Var så säker.

 11. Jessica skriver:

  Jag hade lämnat ungen på dagis

 12. Jessica skriver:

  BTW, vilket charmtroll till ny kommenterare du fått :P

 13. missmaddis skriver:

  Jessica, min gissning, och det är en ganska vild sådan, är att ”Flisan” egentligen är en bitter gammal gubbe i 82-års åldern utan ett meningsfullt arbete och vardagen fylld med tristess och min blogg är den enda excitement han någonsin får. Sen gömmer han sig bakom ett försvarslöst litet djur till alias för att ge lite extra krydda i livet genom att vara anonym. *devil*

 14. Ellen (tooba) skriver:

  *harrt* Kärlek är ett trotsande barn vet du la maddi ;-) *harrt*

 15. Sarah (i Sandviken) skriver:

  Åh…..aj såååå feel again it. Har ungen bestämt sig för en sak en morgon, så blir det så…..hela jävla dan!!! Pratar om min alltså….. Jag kände igen beteendet på pricken. Ja, vad kan man göra…man känner sej så liten, rutten, misslyckad – man vill ju bara deras väl. Kram *hart*

 16. faster anka skriver:

  Jag förstår att du blev lite ledsen *trosta* men den ena dagen är inte den andre lik.Laathi nöjer sig väll med den vanliga trampen,att gå till kompisarna och dagis.han känner sej trygg där och det är väl skönt för dej.Dina söner är olika *uhh* och behöver ju inte ha likabehandling har du fått lära dej nu…..Phini är lite äldre och har lärt sig att samarbeta mer.Se fram mot nästa gång i stället *harrt* Lycka till med dina små troll.
  KRAM *hart*

 17. Me skriver:

  Så bara för att man inte håller med så är man gammal och trist? *skakar på huvudet*

 18. missmaddis skriver:

  Me: Eller så är ”Flisan” en vän till mig som jag tycker om att jävlas med?

 19. Me skriver:

  det skulle kunna förklarar saken. Lät lite väl hårt där ett tag XD Jag tycker däremot man kan vara trist redan som ung *trosta*

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.