Outhärdlig migrän

Oh fy fan i helvetes satans mög vad jag har ont i huvudet. Det var länge sedan jag fick en sådan här migränattack – år sedan. Det är riktigt illa ikväll.
Det börjar med att ljuset känns lite jobbigt och barnens höga röster blir outhärdliga. Från att bli lätt irriterad till rasande inom loppet av några minuter och tappa besinnigen helt för att smärtan inte ger med sig. Jag minns min pappas raseri när jag var liten. Jag förstod det inte då men idag gör jag då jag fått exakt samma migrän.
Ingenting hjälper.
Jag minns när jag var liten och min pappa tog min små fingrar och satte de vid sina tinningar där jag kunde känna hur det pulserade "Känner du så ont jag har" sa pappa. "Jaaaaa" pep jag förstående, jag kunde ju KÄNNA det.
I vuxen ålder vet jag att man har en puls just där och att det egentligen inte var själva smärtan jag kände fast att det pulserar mer vid migrän just där, vid tinningen.

Jag har ju fått migränen efter pappa. Pappa fick migränen efter farmor. Och vissa gånger har jag undrat om inte Phini fått migrän efter mig.

Ur missmaddis.blogg.se
Jag kom hem på torsdagskväll till en liten sjuk pojke som hade helt däckat i sin säng för andra gången den eftermiddagen i hög feber och huvudvärk. Min gissning är att han (tyvärr, redan) börjar känna av migränen som vi har i rak led i släkten (Laaiti har fått ärva mina öroninflammationer). Jag vet inte vem farmor fick sin migrän av men hon förde den vidare till min pappa. Jag minns mitt första hemska anfall i elva årsåldern och värken har jagat mig sedan dess utan någon medicinering som hjälper tillräckligt.

Och naturligtvis har jag den oturen att min kropp motarbetar mig. Jag blir immun mot tabletter jag tagit mer än 3-5 ggr. Med andra ord börjar smärtstillande alternativ ta slut. Alvedon, Panodil, Ipren, Ibumetin, Treo – allt det där käkar jag som lördagsgodis.
Tramadol, Nobligan, Naproxen, Citodon – ungefär samma effekt som Läkerol.

Så vad gör jag åt denna förbannade satans migränen.. Jag kan inte sova, knappt ha några lampor tända än mindre höra mina barn prata.

Du gillar kanske också...

19 svar

 1. Malin skriver:

  har du provat den dära skitdyra tablette eeze eller nåt sånt.vet inte om den funkar, vet bara att den finns haha

  nu ska jag plöja igenom ett X antal bloggar som jag inte har hunnit med ser jag så jag har att göra =)

 2. Karin skriver:

  Stackars dig. Jag lider med dig! Hade själv migrän som barn och tonåring men har tack och lov vuxit ifrån det. Har bara något enstaka anfall vart tredje år eller så och det är jag glad för. Sådan huvudvärk är det värsta man kan råka ut för! Hoppas det släpper snart. *blomma*

 3. Martina skriver:

  Üsch låter inte alls kul! Rejäl huvudvärk och även magvärk e inte trevligt.. När jag har huvudvärk tycker jag det är rätt skönt att ha något kallt på huvude, kanske hjälper vem vet?

  Finns det inte någon tablett som heter eox lr ngt sånt med?

 4. Martina skriver:

  Eller såg i en kommentar.. Kanske var eeze jag tänkte på *tihi*

 5. Ankan skriver:

  Ja fy huvudvärk har jag haft ofta ,ett släktdrag ser jag *trosta* Men det blir bättre på gamla dar.Nu finns det visst ett nässpray,undrar om det kan vara det som de andre skriver om.Gå in på apoteket och fråga.Det dyker upp mer o mer.Försök att stressa ner.Du har väl också haft jobbiga saker att tänka på.

 6. Sarah skriver:

  *trosta* stackars stackars dig.
  Önskar jag hade haft något bra tips, men migrän
  är ju en sjuhelvetes sjukdom där inte mkt hjälper öht,
  å jag har inget bra råd alls att ge. *vetej*
  Men jag tycker himla synd om dig *blomma*

 7. Malvi skriver:

  Jag har fått en tablett som heter Tradolan utskriven till mig för min huvudvärk. Hjälper hyfsat så om din läkare går med på det så kanske det är ett alternativ? Värt att fråga är det iaf! Hoppas huvudvärken släpper för dig snart iaf!

 8. MittLivSomJag skriver:

  Eeze finns på apoteket som spray.. finns nässpray inom ett annat märke för migrän med. testa! *trosta*

 9. Jessica skriver:

  Migrän är ett helvete, är lite chockad att du klarar sitta vid datorn, jag hade dött av ljudet från smattrande tangentbord. Har glömt vad tabletterna jag tar ehter faktiskt, ska kolla upp det sen. Hoppas huvudet är bättre

 10. Louise skriver:

  Usch.. fy fan.. Jag vet också hur det är.. Men jag har en jäkligt effektiv nässpray mot min migrän.. Zomig heter den.. Den är receptbelagd, så det är inte den de gör reklam för! Prova den.. Den hjälper mig.. *hart* *kjerlek*

 11. Jenny skriver:

  För att överhuvudtaget överleva mina attacker så tar jag en treo och två panodil. Enl. läkarens ordination. Tar inte bort det, men dämpar topparna. Kan inte ta nåt starkar för då däckar jag.

 12. Marie skriver:

  Jag får Imigran mot min migrän… Har valt injektioner eftersom de hjälper snabbast då jag har något som heter Horton’s. Det är snuskigt dyrt, men när jag börjar få mina anfall finns inget annat som kan stoppa det och innan de visste vad det var hade jag konstanta anfall över en 6 månaders period, VARJE DAG! och var tvungen att avsluta studier och jobb för jag klarade inget. Imigran finns både som tabletter och injektioner och de hjälper…

 13. Emma skriver:

  *trosta* Jag vet bara att när jag hade riktigt ont i ryggen en gång så fick jag… En Citodon och två Panodil, av min pappa. Och sen mådde jag jäklig prima. Har du provat Voltaren? Vet inte precis om det hjälper mot smärta med de vi har hemma fick Jim till skänks av en viss herr Mattsson – och om inte smärtan är det som ska hjälpas hos hockeyplayers, då vet inte jag redigt…

 14. Anna skriver:

  Fy va jobbigt… Det ända som kan hjälpa mig lite när jag får så där ont är att lägga mig i ett helt mörkt och tyst rum. Men det kan ju va svårt när man har barn hemma *trosta*

 15. Tale skriver:

  Oh, that sounds horrible. Headaches are the worst pain possible – maybe except from toothache. I hope it’s gone to day. *trosta* And I really hope Phini has not inherit that part of you!

 16. Jessica skriver:

  Somadril heter tabletten jag tar. Den är eg inte ens till för migrän men det är den bästa mot min iaf

 17. Filippa skriver:

  *trosta*
  Eeze tar bort de värsta topparna, när jag har migrän. Finns receptfritt på apoteket.

 18. MaddeMad skriver:

  Usch va hemskt!

 19. Therese Anerland skriver:

  Den enda jag vet som funkar på mig är eeze.
  Hoppas att det blir bättre. *trosta*

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.