ante omnis mea familia

Ovälkommen

Jag måste medge, att det känns aningen besynnerligt och olustigt att vi idag inte är “välkommen” hem till mina föräldrar. Det är absolut inte mina föräldrar som vare sig sagt så eller känner så. Men..
När pappa sa igår att “..när vi får besök i morgon” så fattade jag ju direkt vem det var som ska hälsa på dem. För vi är alltid öppna annars. Oftast heter det “Wille kommer hit och klipper mig” när mammas frisör kommer. Eller “Sandra kommer och hälsar på” eller “Pelvi kommer och dricker kaffe”. Det är aldrig att det heter “Jag bakade den sockerkakan tills vi får gäster i morgon” – därför förstod jag direkt att det ju är brorsan som kommer. Brorsan, hans sambo och dennes faster (?) och barnen kommer och äter middag i morgon hemma hos mina föräldrar och de har specifikt sagt att “Madde och ungarna får inte komma”. Och brorsan är ju så jävla ful att han hade låtit bli att komma dit om han trott att jag ska vara där med mina barn – och därför hade mina föräldrar missat en av de få chanser de har att få träffa de andra två barnbarnen. Så jag håller mig undan. Och det känns lustigt för att hemma hos mina föräldrar är ju vårt andra hem. Vi kan och brukar komma och gå lite som vi vill. Jag har egen nyckel hem till dem. Särskilt på helgerna brukar vi vara där.

Och barnen hade lite problem att förstå, när jag förklarade för dem igår kväll. “I morgon kan vi inte gå hem till mormor och morfar”. De frågade ju varför såklart. “För att M** och I** kommer dit och de vill inte att vi ska vara där” och pojkarna spärrade upp ögonen förvånat “Men vi vill träffa A** och J**! Vi har aldrig fått träffa J**” var deras första reaktion på att de inte får träffa sina kusiner. Och jag känner lite likadant. A** har jag inte träffat på förbannat länge och J** har jag aldrig fått träffa alls. Han fyller 1 år nu. Men eftersom min brorsa är ett skoskav så förstår inte han att han berövar sina egna barn kärleken från familj – dvs faster och kusiner. För även om han vill skita på mig och jag vill högaktningsfullt skita på honom så ska väl inte barnen komma i kläm? Jag har aldrig hållit mina barn borta från mina föräldrars hem de gånger brorsan varit där. Varför ska de “lida” för att jag tycker att min brorsa är ett riksarsle?

Och det är så enkelt ur barnens synvinkel “M** och I** är dumma i huvudet” tyckte mina söner eftersom de inte får lov att träffa sina kusiner. Och jag kan inget annat än att hålla med. Vad fan har mina barn gjort dem? Varför får de inte lov att träffa sina kusiner? Varför får inte jag lov att träffa mina brorsöner? Är de rädda att jag ska göra dem illa  – har de inte förstått by-now, att det ENDA jag är ute efter är deras absoluta välmående? 

Jag förstår mig inte på vissa människor. Och jag tycker synd om mina föräldrar som garanterat hade trivts som firren i vattnet, att få ha ALLA sina barnbarn där samtidigt eftersom det ALDRIG har hänt – men de sitter i sådan kläm. Kommer M** dit så vill inte han ha mig där och om jag skulle vara där så kommer inte han och därmed berövar våra föräldrar den vistelsen av deras barn – så ful & låg är brorsan.

Jag däremot, har inga problem att agera vuxen och vistas under samma tak som människor jag kan tycka är idioter och föra mig som en vuxen människa – för mina barns skull, för mina föräldrars skull. På min bekostnad i vissa lägen – men vad gör man inte som en mogen förälder/människa.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 tankar om “Ovälkommen”