ante omnis mea familia

På Arlanda med hemlängtan

Nu är klockan 18:40 och jag sitter på illy’s på Arlanda och fördriver tiden med att dricka latte. Jag har nu ”bara” ca 4 timmar kvar innan mitt nästa flyg, som tar mig hem. Denna gången var jag inte i Östersund lika länge eftersom jag ju missade ett plan och fick åka upp på fredagsmorgon men det blir faktiskt inte lättare. Det var nog lättare i början när jag började resa dit, upp i norr. Men jag antar att det var så nytt och spännande och jag kunde inget annat än att ta den utmaningen som låg framför mig. Men nu, när det varken finns någon spänning eller något nytt över det hela och jag faktiskt mer börjar känna mig van och hemmastadd i Jämtland, blir det bara drygt och jobbigt att vara utan barnen. Det är ett stort ansvar jag lägger på min mammas axlar och jag är henne evigt tacksam för att hon rår om mina barn som om de vore hennes egna.

Min lärling dök upp efter någon timme igår och hade med sig både latte och biskvi till mig. Jag gilla biskvier, särskilt de som man köper på centrat mittpunkten mitt i Östersund. De heter ”stora biskvier” men borde heta enorma för de ä nästan som två dagars måltider de där. Hon fick vara med och se industrials och vertikala kappor och allt gick hur bra som helst. Jag slog ut min kassa och gick ner till chefens mamma och vi småsnackade lite.

Idag var en dryg långtråkig dag. Min buss till flyet gick itne förrän 15.20 och jag hade hela dagen på mig att göra ingenting alls. Jag vaknde runt tio och gjorde mig iordning, städade hela studion och plockade ihop mina saker sen tog jag en rundtur i vinterstaden där snön fallit sedan igår och lagt ett vitt mjukt täcke under fötterna och det var inte lika kallt längre Jag hittade egentligen ingenting som jag inte kan hitta hemma och det kändes lönlöst att köpa saker från Åhléns eller H&M för det har vi hemma. Vaför kånka på grejor genom halva Sverige när jag kan köpa det hemma..? Däremot hittade jag en liten fin butik på någon gömd bakomgata där jag hittade roliga saker till Lotta och Madde. Sådana där saker som skriker deras namn. Om jag vore korkad hade jag berättat vad det var men de läser blogghelvetet.

Batteriet på min laptop har 2.5 timme på sig. Rökrummet på O’leary’s är UR FUNKTION och jag måste gå ut ur flygplatsen för att röka, sen passera säkerhetskontrollerna igen när jag ska in. Hur ska jag fördriva tiden utan att helt mista förståndet här..? Jag har börjat en ny bok som jag låna av Cindy som verkar vara bra. Den heter ”Sista Andetaget” och när man läser om mannen i boken kommer jag direkt att tänka på mitt ex. Lika ombytlig och psykotisk. Det lättar lite att veta att det finns fler kvinnor som levt med sådana män.

Det är en enormt boklust som fallit över mig och med mig i fallet har jag tagit med min mamma som lånar böckerna av mig och vi läser tillsammans och svär tillsammans när vi dras med i händelserna i boken.

Nu vill jag hem. Verkligen. Jag vill hålla om mina barn. Pussa på dem och tala om för dem att jag älskar dem.

Phini fyller år i morgon och jag har bestämt att ta honom ledigt från dagis för att rå om honom hemma. Bara han och jag, Kvalitétstid oss emellan. På morgonen ska han få presenterna jag köpt i Östersund (en spindelmannen leksaksfigur, två spindelmannen målarböcker och en spindelmannen pysselbok) och tillsammans ska vi handla alla ingridienser vi behöver för att baka kanelsnäckor och (enl pojkens önskemål) chokladbullar. JAg vet itne vilken typ v chockladbullar det ska vara ännu. Sist men inte minst ska vi göra en tårta. Han vill naturligtvis ha en spindelmannen tårta men där tar min kreativitet slut – jag orkar inte ens fundera ut hur jag ska göra en spindelmannen tårta. Undrar om han nöjer sig med att jag försöker göra ett nät över tårtan..?

Skittrist inlägg, jag vet. Men jag är uttråkad så ni får lida med mig. Taskigt läge.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 tankar om “På Arlanda med hemlängtan”

%d bloggare gillar detta: