Pappablogg (Heja Abbe!) 9


Det är inte ovanligt att mammor bloggar om sina barn och deras utveckling.  Det är inte ovanligt alls. Det skulle inte förvåna mig om det låg tvåa på bloggkategorier, näst efter modebloggar.
Oftast är det mammor som visar engagemang tycker jag, och för den sakens skull menar jag inte att pappor inte engeragerar sig, men oftast, så är mammor lite mer extrema. Det är oftast mammorna som håller i babyböckerna och alla foton. Oftast är det mammorna som spenderar timmar med att prata om sina barn. Och oftast så bloggar mammorna om sina barn.
I min umgängeskrets är det alldeles för många ensamtående mammor där papporna valt att lämna familjen. Där papporna har gjort det mest nödvändigaste som att ge barnen mat och ta på de kläder och kanske till och med hämtat/lämnat på dagis. Inget mer utöver det.

Så när jag kommer över pappabloggar blir jag lite extra varm. Det ger mig, med dåliga erfarenheter om fadersenagemang, hopp om bra fäder. Tänk om alla pappor hade lagt ner lika mycket tid på sina barn. Det där lilla extra som inte egentligen är nödvändigt.

Idag kom jag över en pappablogg som jag fastnade på. Han bloggar om sin hjärtsjuka son och dokumenterar pojkens liv. Det får oss andra att sucka av lättnad när våra egna barn är friska men samtidigt att känna sympati för familjen. Man kan inget annat än att dras med i denna välskrivna blogg fylld av omsorg och omtanke.
Om du vill se vad jag menar, gå till bloggen: Heja Abbe!


Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

9 tankar om “Pappablogg (Heja Abbe!)