ante omnis mea familia

Paranormal Activity hemma hos mig

fikaEfter att Kaeli vaknat efter sin tupplur och käkat lite plockade jag med mig de två små och gick till skolan för att hämta hem en efterlängtad Phini. Han berättade om allt skoj han hade haft på lägret på vägen hem och blev väldigt glad när han såg att han fått sin blogg och har premiär skrivit i den idag. Hans två meningar tog omkring en halvtimme. Man ska ju hitta tangenterna också. Söte unge. Han var hungrig när han kom  hem så jag gjorde en macka till honom och en skål med jordgubbar och vattenmelon och hans tacksamhet ljöd av ett “Mamma, vilken goood fika!!”

Vi gick ner till ICA för att handla inför morgondagen och det blev bestämt att vi följer samma spår som Malin & Henke och grilla burgare på Tosselilla i morgon. Det enda vi behövde köpa således, inför imorgon, var hamburgerbröd & dricka. Åh, som jag längtar. Jag hoppas verkligen att det inte regnar i morgon som nån påpekade att det var utlovat.
Vi hade en mysig middag tillsammans, jag och kidsen. Sen sa jag till Laaiti att han fick ta ett bad för han var så lortig och han ville bada med syrran. Hon duschade iofs i morse efter frukost men what the heck, hon gillar ju att bada. Så jag badade ungarna och gnuggade Kaeli med lotion innan vi satte oss i soffan och gosade allihop till Disney’s Aladdin. De har ju haft Tusen & en natt tema på skolan så ämnet var familjärt för Phini. Låter det mysigt? Det VAR det! Jävligt mysigt!

Vi förberedde kvällen genom att plocka fram ostbågar och popcorn och leta upp fjärrkontrollen som Kaeli brukar gå omkring med och “prata telefon” i. Jag kom på att jag trodde jag hade sett den senast på toaletten – ja jag VET, ett jävligt konstigt ställe att förvara en DVD fjärrkontroll, men wtf. Hon höll i den när jag skulle byta på henne så då fick hon ta med den och sen blev den liggande. I alla fall.. Jag gick till toa för att kika men kunde inte öppna dörren. Den var låst. Jag knackade på toadörren och ropade “Hallå, vem är på toa?” – säker på att pojkarna var i vardagsrummet?
Mycket riktigt, de kom ut i hallen och såg ut som frågetecken. “Mamma vem är på toa??!” undrade de. “Ja jag vet inte.. där är låst i alla fall.. och  man kan bara låsa inne ifrån” svarade jag. En konstig känsla det där. Med tanke på alla hyss och allt bus i lägenheten kändes detta lite som.. fuck coincidences. Skulle detta vara en sån grej som faktiskt bara kan hända? Nä alltså, jag tror knappast det. Det var liksom inte så att den hade råkat lägga sig lite fel, på gränsen, det där låset. Hela låset var vridet hela vägen märkte jag när jag lirkade upp låset med en kniv. “Mamma.. det är ett spöke.” sa Phini. Utan ett ljudligt bifall eller nekande tänkte jag för mig själv att han har ju nog rätt, min son.

Nu är Kaeli nerbäddad i spjälsängen och killarna har fullkomligt däckat i soffan som de flesta fredagar och lördagar. Jag tänkte trotsa min piercares skötselråd och ta ett varmt bad trots att jag kanske inte bör. Och hoppas att dörren inte smäller igen där jag ligger i badet och låses. Jävla Paranormal Activity hemma hos mig.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Paranormal Activity hemma hos mig”

%d bloggare gillar detta: