ante omnis mea familia

Pepp & Påminn!

En och en halv dag. Så mycket har Meelo hunnit vara på dagis nu när denna terminen började, innan han blev sjuk. Han blir nog lättare sjuk än de andra barnen och oron för en simpel förkylning hos honom sitter i sen hans RS-virus osv. Nu var han förkyld förra veckan med snuvig näsa, lite småhes, lite småvarm och kräker lite titt som tätt.

Keeron verkar verkligen trivas i skolan (än så länge!). Han åker skolbuss med Kaeli på morgonen vilket bara tanken på, har gett mig ångest. Men Kaeli är ju så överdrivet mammig och överbeskyddande överlag men framförallt mot sina syskon så jag vet med all säkerhet att hon rår om sin lillebror. På eftermiddagarna slutar de olika tider och Keeron är varken redo eller vill/vågar åka själv så jag hämtar honom på eftermiddagarna. Hans lärare verkar fenomenala. Vi hade ett möte i våras – ett s.k överlämningsssamtal där jag hade med mig Keerons ansvariga pedagog från förskolan och jag kände verkligen att de lyssnade på mig. Även om han inte har en officiell diagnos (tanken är att han ska utredas) så har de förstått hans behov och vill tillgodose det. Helt fantastiskt med engagerade lärare.

Sen mötte busschauffören upp mig. Han hade förstått att Keeron inre vågar/vill åka själv. Så han ville göra vad han kan göra för att hjälpa. Han föreslog att han går upp till klassrummet och hämtar honom om det skulle hjälpa. Han föreslog att jag åker med bussen nån gång osv. Dagen efter kom chauffören fram till mig igen för att fråga om det kan finnas något han kan göra för att hjälpa till. Så himla engagerat! Kaeli åker med denna chauffören varje dag och säger att han är jättesnäll. Hon verkar ha rätt!

Med kattungarna Pherox och Zedo är det jättebra! Det gick ovanligt fort att tämja resa vilda små som jag nämnt tidigare. Det är däremot inte konstigt alls att de tytt sig till mig då jag är den som mest tagit hand om dem, matat dem, gosat med dem osv. Så de sover fortfarande i sängen hos oss varje natt, de kommer när jag kallar och när de hör mig komma hem så kommer de. Känns väldigt mysigt! De blir mer och mer busiga och ibland undrar jag om de kommer välta hela stället.

Vi har börjat bygga på klätterträdet. Några delar är klara men långt ifrån hela. Bilder finns på Instagram. Än så länge är jag sjukt nöjd!

Igår, lördag, var min första dag av min 4 veckors behandling med ricinolja i håret. Det är välkänt att ricinolja är bra för mycket och även håret men framförallt säga det att ricinolja i kombination med massage i hårbotten ska främja hårtillväxten. Jag har läst och sett bilder där folk berättar och jag blir såklart nyfiken. Detta ska jag testa! Problemet är att jag ofta glömmer dessa rutiner jag sätter upp. Så denna gången har jag satt påminnelse på mobilen. Jag ska köra 2 ggr/veckan. Lördagar och onsdagar. Ni får gärna hjälpa till att peppa mig (jag tröttnar fort på grejor!) och även påminna mig! Skicka ett sms, WhatsApp, Messenger, kommentar i bloggen, eller vad du vill – men pepp och påminn!

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Pepp & Påminn!”

%d bloggare gillar detta: