ante omnis mea familia

Phea-Leeza, vilket jävla namn!?

<KENOX S630  / Samsung S630> Katten har nu fått ett namn. Men ibland glömmer vi bort vad hon heter och kallar bara på “katten” och det går väl lika bra. Katten heter Phea-Leeza. Uttalas Fia-Lisa men jag tycker det är kul att leka med bokstäver, ord och namn. Phea-Leeza är perfekt. P efter Phini och L efter Laaiti., Alla mina kvinnliga kunder på jobb kallar jag för det eftersom jag alltid glömmer vad de heter och det är av någon anledning det första kvinnliga namn som alltid dyker upp i mitt huvud.

Vi kallar henne Leeza (Lisa). Leeza har hittat några favoritställen här hemma. Oftast hittar vi henne i fönsterkarmen i mitt sovrum, bakom gardinen. Där trivs hon. Hon kommer fram då & då och söger hej, annars håller hon mest för sig själv. Hon är mer kelig än vad hon är busig och om kvällarna blir hon pratglad. Nästan precis som jag. Hon kommer och går som hon vill. Precis som jag.

Idag har varit en lugn hemmadag. Jag har inte gjort så mycket förutom det sedvanliga diska, plocka undan, städa lite, tvätta, hänga tvätt, vika tvätt osv. Pratat med Alma i telefon några gånger och planerat lite inför i morgon då jag reser en sväng till Helsingborg.

Mina pojkar är överenergiska och Phini har kommit in i nån jävla trotsålder (IGEN!!) och oftast har jag god lust att boxa honom rakt i ansiktet. Uppkäftig och trotsig. Han ska inte. Han vill inte. Han lyssnar inte och ignorerar mig och tror att han bestämmer. Som idag när vi skulle äta middag… Han kom ut i köket och sa att han ville äta i vardagsrummet. Jag sa nej. Han sa att han visst skulle göra det och tog sin tallrik. Jag sa till honom att sätta ner sin tallrik och sätta sig ner. Antingen äter han i köket med oss eller så äter han inget alls. Han fick värsta utbrottet och uppförde sig som en idiot och började skrika att jag var dum och stygg och han vill inte ha mig som mamma, han ska byta mamma. Han slutade inte skrika och jag sa åt honom att gå in på sitt rum, om han inte ska äta. Han lugnade ner sig efter ett tag och fick komma ut i köket igen. Tack och lov att det inte är såhär varenda minut. Varannan räcker gott och väl för mitt obefintliga tålamod.

Tur att de är så förbannat söta och charmiga annars är risken stor att jag faktiskt hade dropkickat ungjävlarna.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 tankar om “Phea-Leeza, vilket jävla namn!?”

%d bloggare gillar detta: