ante omnis mea familia

Phini blev opererad

… när han var bebis. Visste ni det?
Här är ett inlägg från 2004.

Min bebis blev opererad!!

2004-01-20 15:38

Nu är vi åter hemma efter dagars vistelse på Lunds Universitets sjukhus. Jag trodde att vår lilla pojk hade kolik, det visade sig vara fel. Jag pratade med BVC i förra veckan och berättade om kräkningarna. Att det är normalt att bebisar kräker, det vet jag, men inte så mycket som Phini för guds skull! På torsdagen gick vi ner till BVC för att väga honom, och såg att han gått NER i vikt! 100gr på en vecka.

Så vi åkte in till barn akuten, något kändes inte rätt. Läkaren undersökte & tog blod/urin prov, som inte visade ngt fel. Vi blev inlagda med misstanke om ”Pylla” (pylorusstenos). Sond sattes och dropp, lilla pojken var lite uttorkad p.g.a kräkningarna. På fredagen gjordes ett ultraljud på lillens magen och fick misstankarna bekräftade.
Phini’s nedre magmun var förträngd (svullen)- vilket innebär att maten inte kommer ut i tarmarna, utan upp igen i form av våldsamma kaskad kräkningar. Läkarna ville operera honom på måndagen, men jag envisades med att de skulle operera honom tidigare, han blev ju inge bättre på detta viset, skrikandes av hunger! Han blev blekare & blekare, mörk kring ögonen & fontanellen sjönk ihop p.g.a vätskebrist. Han hade inte ens enegi att gråta ordentligt :(

Men så blev det, att han opererades i lördags! Samma dag, nga timmar senare matades han med 5ml via sond vilket gick bra. Nga timmar senare var det 5 ml i munnen, som han tacksamt tog emot. Sen fick vi höja successivt tills vi var uppe i vår minimun 80ml.

Idag blev vi utskrivna! Nu är vi hemma och på återhämtningsväg. Lillen äter, men kräker inte!

Detta har varit det JOBBIGASTE jag någonsin varit med om, att se min lilla bebis skrika så förtvivlat i panik och smärta, att se honom med slangar och maskiner inkopplade, pipande ljud, att inte få lov att ge honom mat, att inte kunna ta upp honom i famnen för att slangarna sitter fast :(
Tack & lov att det är ÖVER!

Jag minns det som om det var igår. Jag var förtvivlad och fick en massiv panikångestattack på sjukhuset bara av att se honom med alla slangarna och maskinerna. Usch..

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 tankar om “Phini blev opererad”