Planering inför julen. Redan!

Är det bara jag, eller har ni också börjat att fundera lite på julen? Hösten är redan här och knackar på dörren och det dröjer inte länge förrän julen lurar runt hörnet.
I år har jag 3 barn att köpa julklappar till så jag borde fan börja handla i tid så att inte en månads inkomst går till presenter. Phini fyller ju år i början på december också så det brukar vara den dyraste månaden för mig. Ouch.
När börjar ni julhandla?

Och ju äldre barnen blir, desto dyrare blir klapparna så jag får börja spara..! Man har ju barnens önskelistor och man har ett hum om vad sina egna barn vill ha, de brukar vara duktiga på att påpeka det, inte sant..

Tillhör ni kategorin som vill julpyssla?
Jag tycker om att pyssla lite, egentligen främst bakning. Varje år brukar jag baka lussekatter och pepparkakor med mina barn och jag hoppas att de vill göra det med mig i år igen.
Det är inte alltid det lättaste att hitta pyssel, julklappar och inspiration till hur man ska julmysa där hemma. Ibland kan det till och med vara torka på vad man ska ge någon i julklapp. Mina föräldrar till exempel är svåra att handla till. De önskar sig ju aldrig nått! De har redan det mesta! Jag har en önskan om vad jag vill ge pappa men efter många timmars & dagars letande så hittar jag inte det jag är ute efter. Och jag kan inte blogga om det heller för pappa läser min blogg. Satan också!

image

Och åter igen, som förra inlägget, det finns massor av sidor med inspiration och motivation om just julen. Vill man ha lite julklappstips kan denna sidan vara bra. Där hittar man både julklappstips, tips om pyssel, julgranen, pynt, Lucia och det mesta.

Du gillar kanske också...

7 svar

 1. ulen är mysig och jag längtar erfer allt julstök..alla blir så glada då också=)

 2. Wousch skriver:

  Jag brukar nog börja planera julhandlingen så smått i sep-okt och försöka börja handla i oktober för att komma undan julstressen. Det är något jag inte tål, när det är så mycket folk i stan, och så knökfullt i affärerna. Egentligen är det inte mängden folk det är fel på, men de flesta brukar vara så sura och stressade så de tar bort min julkänsla :-P Det är kul att ha allting färdigt i tid så man bara kan lulla omkring i stan nära juletid och verkligen njuta av dekorationerna och tycka det är mysigt ;-)
  och denna julen blir det nog till att planera ännu tidigare…beräknad födsel är 3 januari, så det kan smälla när som helst under julen egentligen :present: ett rött äpple i min mun på julafton så har man julegrisen tihi :party:

 3. frida skriver:

  Julen är för mig den bästa tiden på året. Att få sätta fram advents ljusstakar i fönstret och julpynta huset lite granna är så mysigt. Jag som älskar att baka, älskar såklart att baka julgodis,pepparkakor,pepparkakshus, lusse katter osv… underbar tid på året. Jag brukar börja efter oktober lönen. Men många runt omkring mig/oss har inte börjat tänka på önskelistor så tidigt som oktober, så då blir det lite svårt. Men till Sonen kan man börja köpa tex…

 4. namn skriver:

  Nej tänker inte ens jul, jag njuter fortfarande av sensommaren och ser framemot hösten som är på ingång. Sedan vintern med snögubbar… julen är en parentes för mig bara, där man åter gott… pyntar lite… ingen stress, ingen hets… Julhandlar inte så mycket, dagarna innan jul blir det oftast. Men mina barn har alltid varit nöjda med vad de får, stämmer inte in här med att det blir dyrare för varje år tycker jag (16 års erfarenhet) Man får fostra dem till att se julen som en tid i lugn och njutfullhet och att tomten kommer är ju det bara spännande i sig, vad säcken innehåller är det mindre viktiga. Gåvor kan man ge hela året. Jag målade en tavla till min mamma ett år, ett annat år skrev jag den dikt, sådant gillar mina vänner och familj och även jag som mamma älskar få saker som mina barn gjort. Är ju tanken som räknas man så klyschigt säger. Tillhör kategorin som gillar julpyssla! Bakar peppar kakor, godis och liknande när man känner för det. Bara sitta i ljussken och äta gott är underbart och uppskattat av alla åldrar.

  Ja bara mina svar på de frågor du ställde.

 5. Malin skriver:

  Hejsan!

  Jag brukar börja i oktober,, först blir det Ullared. Där kan man alltid hitta något!
  Ibland kan jag springa på saker under året som jag köper och lägger undan, men ytterst sällan!
  Julpynt, ja du. Jag är inte så himlans förtjust i alla tomtar etc,, jag gillar tomtar som är tygiga, roliga med huvor över hela ansikten eller bara ett par små ögon som försöker titta ut genom skägget. Samtidigt kan jag inte slänga alla gamla porslinstomtar jag fått genom åren eller dom jag ärvt,, jag samlar alla tomtar på et skåp/skänk. Jag sätter upp gardiner (tomtfria), rött och vitt panellängder. MASSOR av ljus, älskar ljus!! Levande och mysig julbelysning. Försöker få in lite rött här och där,, vips så blir det juligt. plus att granen åker in strax före jul.

  Jotex hade fått in julsaker såg jag igår om du jagar runt efter nåt speciellt.

 6. Carro skriver:

  Var i ullared i förrgår, alla julklappar är färdiga :-D Superskönt!

 7. Karro skriver:

  Brukar dra upp det här med julen efter midsommar när vi är samlade till mammas eller syrrans födelsedag, var vi ska fira och hur vi ska göra i år. Får alltid en massa kommentarer ifrån min sambo att det är för tidigt att tänka på sånt. Men eftersom min släkt bor i sthlm och sambons i skåne så är det läge att planera tidigt. Speciellt som vi i år får fira med vår lilla prinsessa för första gången.

  Julklapparna handlas alltid i sista sekund, men i år är det nog bäst att planera inköpen eftersom det inte är så lätt att springa på stan med en bebis och pengainflödet inte är det bästa när man är föräldraledig. Men hellre föräldraledig och se alla små och stora saker som händer med vår lilla prinsessa än ett fett inflöde av pengar varje månad.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.