Plötsligt händer det!

Jag satt i vardagsrummet och sydde för hand. Magnus spelade lite tv-spel på projektorn. Ja, han lever gott, min man.

Vår 12-åriga kille – ni vet den hyperaktiva och supersmarta diagnoskillen? Ja han. Han skuttade ner för trappan och hoppade över grinden (som vanligt) och gick ut i köket. Jag hörde kastruller och bestick väsnas.
Tänkte att han kanske fixade nått att äta. Antingen det eller så fick han nått bokstavsutbrott och kastade allt vi äger och har (inte alltför långsökt, sånt kan hända!).

En stund senare märker vi att han faktiskt städade köket. Tömde diskmaskinen.

Torkade av bordet. Fyllde diskmaskinen. Torkade av vasken. Sen gick han upp och bädda sin säng. Satte sig vid datorn en stund. Nån timme senare kom han ner igen. Började plocka upp leksaker och grejor från golvet. Ja det finns alltid grejor på golven här med alla våra kids. Så Laaiti gick omkring och plockade och donade. Helt utan att vi sagt något eller bett honom.

Vi tappade nästan hakan. Vi blev så förvånade. JORDEN MÅSTE HÅLLA PÅ ATT GÅ UNDER?!

Han har gjort det enstaka gånger förr. Det är så fantastiskt! Jag blir så stolt och glad! Så en puss och en kram och "Tack! Så glad jag blev nu. Du är fantastisk. Jag älskar dig!" Och sen fick han en glass. En finglass. Från min låda – inte barnens låda där det bara ligger tråkiga pinnglassar (Nej Hemglass har inte svarat mitt mail än).

Helt otroligt. Vid såna tillfällen tänker jag "Jag måste ha gjort nått rätt."
Men den tanken är ofta flyktig tills nån annan unge kommer och driver mig till vanvett. Är det inte ungen som spottar på golv och bord och människor (jag fattar inte varför!! Ungen fattar tydligen inte "SLUTA SPOTTA, DITT ÄCKEL!!") och springer in i väggen med näsan först så är det ungen som rynkar på näsan och ögonbryn med armarna i kors och ljuder tydligt ett "NEJ!!!" så högt att Anna-Lisa i Motala kan höra ungen.

Men det är väl det som är föräldraskap. Flyktiga sekunder av värme och stolthet som ska kompensera för den övriga tiden av pest & pina. Tack Laaiti. För den ljusglimten. Det behövdes!

Du gillar kanske också...

3 svar

  1. Cim skriver:

    Jag vill ha en gilla-knapp här inne! :struggle:

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.