ante omnis mea familia

PMDS = pms på anabola.

Jag kunde se den skräckblandade paniken växa i hans ögon. Som om det jag nyss hade berättat för honom hotade hela hans existens, en fara för hans trygghet, säkerhet och för hans liv. Hans utrop av ”Neej!” bekräftade hans rädsla. Tusen tankar med tusen bilder för hans näthinnor med hans erfarenheter från förr målade upp en vivid bild av hans – vår, kommande framtid tillsammans, som man och hustru – som familj.

Jag hade nyss berättat att min medicin jag får för att dämpa mina PMDS-symptom, (spironolakton) snart är slut. Jag har bara någon enstaka tablett kvar, knappt för en hel dos. Men det avgörande för hans fall till total uppgivenhet var när han förstod att jag inte skulle få mer utskrivet.

Han säger att dessa tabletter hjälper enormt mycket. Jag själv har väl inte varit så uppmärksam eller funderat på det. Men jag antar att det främst är de närmsta som märker skillnad. Offren, dvs.

Dessa tabletter ska man ta när man känner av ens symptom. Enligt föreskrift, en tablett på kvällen med utrymme för doshöjning. Men som jag nämner, jag vet knappt själv om jag behöver de eller inte. Det är svårt att förklara men kvinnor som lever med pmds kan säkert förstå. För när jag blir förbannad eller ledsen så är det knappast min första tanke, huruvida jag är befogad denna känsla eller om det är en symptom. Skulle Magnus få bestämma så är mina utbrott alltid orimliga. Den fuckern kan man inte lita på att bedöma detta, det ska ni veta.

Så jag ska träffa min barnmorska Marie inom kort för att diskutera Yaz. Det är ett kombinerat p-piller som visat sig ha bäst effekt att behandla pmds. Jag har, pga tidigare erfarenheter, valt bort all form av hormoner. Men kroppen Är föränderlig. Det finns inget som säger att det inte skulle fungera bättre nu.

Fördelen med ett p-piller jämfört med spironolakton är att man tar medicin dagligen och behöver såldes inte tänka efter eller lämna av om man behöver det eller inte. På detta sättet fungerar de förebyggande och kan med det förhindra diverse missöden som misshandel, tortyr eller mord, som kommer med pmds-symptom.

Att ett p-piller förhindrar graviditet är ännu en fördel då mannen jag är gift med inte riktigt vågar ta det stora steg att kastrera sig. Sterilisering heter det, men maken jämför det uppenbarligen med ett stilla liv som enuck utan någon form av manlighet kvar. Han säger/sa att han ska/skulle göra det, först för över 2,5 år sen när vår yngste och sista son föddes. Men han tycks alldeles för fäst vid sin fertilitet för att nånsin ta det steget. Fegis. Jag brukar vid liknande diskussioner avsluta samtliga samtal genom att påpeka att ”Jag har fött barn. 5 gånger”. End of discussion.

Vill även nämna att ja, det är min pmds- vecka nu. Förhoppningsvis snart till ända. Så människor som tror att de behöver ha kontakt med mig nu, gör bäst i att överväga en fördröjning av sitt ärende låt säg, några dagar eller så. Just sayin.

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.