PMS, PTSD & klimakteriet. 

Varje månad blir det värre och värre. Det verkar stämma bra överens med min mens-app. 

Jag har aldrig haft sådana här bekymmer förr. Aldrig känt av min ägglossning – eller är det så att jag aldrig uppmärksammat det? Jag vet inte. Men jag har i alla fall blivit regelbunden. Mensen, alltså. Och de senaste månaderna runt ägglossningen, dagen innan, på dagen och dagarna efter så känner jag mig som en mordlysten häxa ute efter nästa offer. 

Nåde den som tittar fel på mig eller säger något som jag just då inte gillar. Saker som jag annars skiter i. Jag är så lättirritabel och sur. Trött, öm och arg. Jag har utan tvekan utvecklat en hemsk PMS med inslag av PTSD. Förmodligen en lista av bokstavsförkortningar av diverse syndrom och störningar. 

Eller är det klimakteriet?

God have mercy, säg att jag inte är så gammal… 

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. Marie skriver:

  Nej, nej klimakteriet är det inte!!!

  Jag fyller 48 år till sommaren. För något år sedan var jag övertygad om att jag kommit i klimakteriet eftersom jag svettades så kopiöst, dag som natt. Och jag börjar ju hamna i den åldern också liksom, tänkte jag. Många hamnar i klimakteriet tidigt, redan vid 40 – 44 års åldern medan andra får vänta till 55 års åldern eller längre. Jag tänkte att jag säkert var en av de tidiga.

  Så var jag och tog cellprov i höstas, som man ju blir kallad till vart tredje år. Jag berättade då för barnmorskan att jag svettades i massor, att min normalt snälla mens numera varade längre än 3 dagar och att det numer rann av mig som en kran (jag har alltid ätit p-piller). Då skrattade barnmorskan och sa att jag fått allt om bakfoten. Först EFTER att man varit utan mens i ett år hamnar man i klimakteriet. What? Snacka om att jag blev snopen! Kände mig så jävla okunnig och dum!

  Att mensen blivit kraftigare, varar längre, känslorna blir mer upp och ned än innan, kraftigare PMS osv har med hormonerna att göra när man blir äldre. Flera år i förväg innan man hamnar i menopaus kan det ibland bli så att man får kraftigare mens, kraftigare PMS osv Detta påverkas också om man fått många barn, sa barnmorskan. Så lilla jag gick snopen därifrån med insikten om att jag fortfarande var fertil och inte alls visade några tecken på klimakteriet (jag har mens regelbundet). Ingen menopaus i sikte här inte. Och svettningarna då? Jo, de kom som biverkningar av reuma medicinen jag åt.

  Du är för ung än för att vara där jag är. Men hormonerna är lustiga små jäklar. Jag hade som värst mens innan jag började med p-piller. Min PMS försvann efter att jag fött mina två pågar. Och nu då, när det börja bli dags inom några år att få menopaus, ska jag liksom få lida lite extra, verkar kroppen tycka. På dig tror jag det handla om hormoner efter att ha fött 4 barn. Din kropp är liksom inställd på att föda fler barn. Det kommer förmodligen lägga sig rejält när kroppen fattar att det inte blir fler barn. Du är ju högfertil fortfarande, fertiliteten börjar inte gå ner förrän efter 35 år. Så än hinner du och Magnus producera några vackra barn till, mo ha ha ha….

  Gud som jag svamlar ut i det blå, och så mycket jag skriver. Jag hoppas att du får ut nåt av mitt kärringsvammel! Puss gumman :heart:

 2. Cattastroph skriver:

  Monster pms skulle jag säga dvs PMDD. Fy fan!

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com