Positiv VS Negativ Energi

Negativ energi sprider negativ energi och drar till sig negativ energi. Så är det, punkt slut och det finns ingenting du eller någon annan kan säga som kommer få mig att tro annorlunda.  So shut up!
Allting börjar här, inom mig, med mina egna tankar och energier.
Tänker jag negativt så drar jag till mig mer negativt.

Exempel: Låt oss säga att du mår riktigt jävla dåligt och är ledsen för någonting som har hänt och kommer hem till mig för att prata om det och älta det. Låt oss ponera att jag också är negativ och börjar älta det med dig och själv blir ledsen. Vad händer med din sinnesstämning då? Vi kan nog komma överens om att du i varje fall inte mår bättre, tvärt om. Du kommer bli mer ledsen och negativ.
Om jag istället hade varit positiv och glad och styrt in samtalet på glada och roliga saker och fått dig att skratta, då hade du börjat må bättre – eller hur? Positiv energi föder positiv energi.

I morse vaknade jag negativ. Jag vaknade arg som ett bi och försökte ändra min inställning men det var tufft. Inom kort blev jag irriterad på Phini och innan jag visste ordet av var jag arg som fan och det var jag hela vägen till dagis och Phini i sin tur var också sur och arg. Allt kändes mest skit, inget gick rätt. När jag skulle ta av Laaiti skorna knyckte jag till nacken på ett konstigt sätt och fick ont utav helvete i nacken och har det fortfarande. Ni känner säkert igen det, när det ena negativa avlöser det andra. Ju mer negativt jag tänker, desto mer negativt drar jag till mig, så är det.. Och det är just det sin är kruxet, att lära sig att ändra sin egen inställning och sinnesstämning till det bättre. För jag vill ju inte vara arg och irriterad. Så jag försöker tänka på saker som gör mig glad, lyssna på musik som får mig att må bra etc.. För mina tankar kan ingen styra förutom jag. Jag väljer själv vad jag ska tänka och väljer således själv hur jag ska må och kan inte skylla på omständigheter. Jag kan inte skylla på att kidzen är jobbiga för jag bestämmer själv hur jag ska hantera det och tackla det. Om jag väljer att bemöta negativa människor med mer negativt så blir det bara skit av det hela. Varför? FÖR ATT MAN ÄR NEGATIV och bara fokuserar på det negativa såklart. Om man istället väljer att se det POSITIVA så är det det du ser och blir positiv..! Eller hur? Låter väl ganska jävla logiskt.  

Love you! Jag har levt “the secret” i halva mitt liv utan att veta om det. Hur tror du jag lyckades få igenom min viktminskning, bukplastik, bröst.. you name it. Jag har fått allt jag velat ha – för att jag bestämt mig för att jag ska ha det, det är rättmätigt mitt och jag förtjänar det. Gör ett val – och håll fast vid det!

 

I grund och botten handlar det om hur vi MÅR.
Och det är upp till var och en hur vi väljer att må.

I går var det motsatsen på dagen. Jag hade redan bestämt mig på morgonen att det skulle bli en bra dag. Och en bra dag blev det! Jag var sprudlande glad och försökte smitta av mig min glädje till alla andra och alla jag träffade var glada och igår blev en bra dag, för att jag hade bestämt det! Och jag kan ändra min nuvarande sinnestämning själv och leva resten av denna underbara dagen – positiv!

För varför ska jag inte vara positiv? Vad har jag egentligen att gnälla om..? Vad har DU att gnälla på? Jag tycker att människor borde fokusera mer på vad de faktiskt HAR istället för det som de INTE har. Var tacksam för det som du redan har…! Jag är tacksam för att jag har ett hem. Mitt eget bo! Mina saker..! Jag har en dator, en TV, ett fullt möblerat hem! Jag har två barn som är friska och ljuvligt vackra och bara mina! Jag har föräldrar värd mer guld än vad det finns att väga som alltid finns här för mig och mina närmsta vänner som älskar mig och visar det och ställer upp för mig. Jag har mitt drömjobb och en underbar kollega som är ljuset i min vardag och gör det lätt för mig att tjäna pengar. Jag har gjort om hela mtt liv, har en platt mage, bröst och höga kindben med vacka gröna ögon. Jag har det bra. Min lista är jävligt lång. Jag är tacksam för det jag har och gnäller inte över allt det som jag INTE har. För ju mer man riktar all sin energi på allt man INTE har och allt man är rädd för – ju mer drar du det till dig. Och ju mer ser du bara det för att det är det du tänker på. Jag minns när jag blev gravid med Phini. Jag fokuserade all min tankekraft på bebisar och graviditet och det enda jag såg var gravida kvinnor och bebisar fantamig överallt. På stan, på TV, i tidningar. Jag tyckte det var sjukt, att helt plötsligt så var alla gravida och barn fanns i överflöd. Jag minns när jag var fastande efter in operation. Jag fick inte äta på 4 veckor och det enda jag tänkte på var mat. Och plötsligt såg jag mat överallt. Reklamerna på TV var bara McD och BK. I alla filmer åt de, min dåvarande man bara åt, åt och åt. Vart jag mig än vände var det det enda jag såg. Varför? För att det var det enda jag tänkte på – alltså såg jag mer av det! Låter det löjligt? Fuck you. Så ÄR det. Om du har följt min blogg i mer än 2 år har du sett förändringarna. Du har sett hur bloggen blivit mer positiv och delgett  er mer positiva saker och hur den hemliga bloggen där jag bara skrev om allt det jävliga inte ens uppdaterats sedan den 4 APRIL 2008. Småskit har det ju varit men inga sådana extrema saker.

KRAMAS!! Ju mer positiva saker jag riktar min energi åt, desto mer positiva saker drar jag till mig. Så är  det. Och jag vill ha mer positivt i ditt liv, vill inte du det? Jag tycker du ska testa i alla fall. Ägna tid åt att göra saker som gör dig glad och tänka glada, goda tankar, fokusera på allt det positiva i ditt liv (alla har vi nått) och rikta din energi dit. Vi kan förändra världen men framför allt – vårt eget liv.

VÄLKOMMEN 2009 – ETT UNDERBART ÅR !!
Det blir vad vi gör det till, och visst ska vi göra det bra!

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 tankar om “Positiv VS Negativ Energi”

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: