ante omnis mea familia

Profanity is fucking beautiful!

Men Maddis, varför SVÄR du så mycket och använder fula ord?!

Älskade du. Ord är till för att användas. Alla ord. Alla ord har sin charm när/om det används rätt.
Man behöver inte alltid använda fina, långa och komplicerade ord för att uttrycka sig. Det går nog så bra ändå.

Oftast använder jag svordomar för att understryka. För att ge kraft åt det jag vill ha sagt. Det handlar inte om att man är okunnig för att man svär, tvärtom (om man svär på rätt sätt), då man insett vilken effekt det kan göra.

– Det gjorde JÄTTE ont!
VS
– Det gjorde så SATANS JÄVLA KUKONT!!

Ni ser skillnaden? Vilken av de två meningarna gav mer effekt?

Barnen då? Får de svära?
Ja. I viss mån. Om de svär rätt. Varför ska jag begränsa deras ordförråd? Är det inte bättre att de får lära sig alla ord och HUR man använder de och när?
– Mamma, maten var SKITGOD!
Självklart är det okej.
– Mamma, det gjorde JÄVLA ont!!
Det är också okej.
Phini kom hem från skolan en dag och undrade ju vad ordet ”knulla” betyder. Och istället för att köra samma skitignoranta sak som de flesta föräldrar med en lam jävla ”det är ett fult ord” utan att faktiskt FÖRKLARA, så berättade jag exakt vad det är. Och nu när han kan innebörden kan han använda det rätt. Och det är sällan han har tillfälle att föra in det ordet i ett samtal. Såklart med nya ord vill man använda sig trött av det men den spänningen lägger sig.

Ord är okej. Om de används rätt.
Jag älskar ord, alla ord och tar mig rätten att nyttja de ord jag satt på min vokabulärhylla.
Jag älskar korta ord, långa ord, lätta ord, svåra ord, komplicerade och svårstavade ord och allt däremellan och kan roa mig med ordkukeri i flera timmar och leta synonymer för att variera mig lite. Och jag inspirerar andra att använda några uttryck och använder ord jag inspirerats av vänner att använda som ex Lottas ”dumpanna” och Emmas ”rövgök”. Hahahaha! Jag kan skratta i timmar åt sånt..!

Varför ska man begränsa sig? Varför sitta med kunskap som man aldrig nyttjar? För att alla andra säger att man inte får?
Så inte ens när man är vuxen ska man få bestämma själv?
Fuck that shit :)

Låt dig inte luras – bara för att jag svär mycket och låter som en sjöman emellanåt innebär det för all del inte att jag är okunnig, obildad eller blåst. För jag kan uttrycka mig på alla möjliga sätt, med eller utan svordomar. Det är bara en fråga om smak och tycke.

Jag skulle kunna skriva mer om detta. Men jag orkar fan inte nu.
Dottern sover och jag ska passa på att sminka mig innan jobb idag!

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 tankar om “Profanity is fucking beautiful!”