ante omnis mea familia

Protokollet

Några av er har varit nyfikna på protokollet jag fick av djurkommunikatören. Så (med hennes tillåtelse) tänker jag lägga ut det här, rakt upp och ner.

Djurkommunikatören heter Ulrika. Jag hittade hennes hemsida efter lite googlande, http://www.rowanheights.se/
Vi mailade fram och tillbaka några gånger innan jag blev satt i hennes kö.

I mailet med det bifogade protokollet läste jag följande

Hej, nu har jag pratat med Leo, o det kändes inte som någon direkt glad o sorglös 2-åring… Han kändes äldre än vad han är, o han verkar ha ett mindre trevligt bagage som han visar mig, han verkar ha farit illa… Ja detta är ju känsligt att prata om förstås, men jag har noterat vad jag uppfattade från honom, o jag önskar nog att jag uppfattat honom fel…

Vet du något om hans bakgrund alls? Känns som att han kanske haft flera hem före ert? Vet du något om vad det är för raser i honom? Jag är rädd för att han kan ha blivit provad i hundkamp, eller tänkt till det, men inte passat – men detta är absolut inget jag kan säga säkert… Har han några ärr på kroppen?

Ja det kan vara så att ni behöver någon proffshjälp på plats för att kunna hjälpa honom, t ex en duktig hundpsykolog. Det är tyvärr alltför många blandishanar, ofta stora, som omplaceras som det verkar, o ofta finns det ju någon ”besvärlig” anledning till att de gör det…

Jag bifogar protokollet över vad jag fick + en faktura med extra långt datum, så hoppas jag att det ger något. Jag kan aldrig garantera att jag förstår djuren rätt, men jag har gjort det jag kan som vanligt. Jag tackar för förtroendet, o hoppas Leo kan känna trygghet snart, jag vill gärna veta hur det går om du vill berätta…

Kram Ulrika

Och protokollet i sin helhet lyder som följer;

​Namn:Leo
​​Ålder:2 år
​Datum:8/5-13
​Ägare:Maddis


​Protokoll
Djurkommunikation

Hej Leo, får jag prata med dig? Ja det får du, jag är en intelligent hund som tänker mycket, jag är ganska känslig till min natur o jag har mycket kärlek i mig. Jag behöver kärlek, lugn o ro. Jag vill gärna vara ute, men i lugna miljöer, jag kan ganska lätt hetsa upp mig o bli stressad annars. Jag känner mig osäker på mycket, förstår inte vad som händer, vill veta innan vad som ska ske, känner att jag inte har kontroll. Jag vill gärna bli klappad o kliad av mina människor, snälla människor ska det vara, jag har svårt med tillit, svårt att lita på människor.

Din matte Maddis har några saker hon vill säga till dig, är det ok, Leo? Ja det får hon, hon är snäll. Jag känner mig äldre än vad jag är, inte så sorglös o glad precis, jag har för mycket tungt att bära. (Han känns dämpad.) Jag trivs i familjen, de är glada här, men jag måste få utrymme, jag vill inte behöva trängas o jag måste kunna få gå undan o vara ifred lite. Ibland är det lite för hög ljudnivå här, det är lite jobbigt tycker jag.

Matte Maddis undrar hur du mår? Förut var jag en ganska stark hund, men jag har blivit knäckt, hunsad, jag blev så liten o ynklig då, drog mig undan i ett hörn. Jag mår inte så bra psykiskt, det tar tid att hämta sig, vet inte om jag någonsin kommer bli den hund som jag föddes till. Jag föddes stolt o stark. Jag har farit illa. Men kroppen känns stark. Jag behöver lugn o ro.

Matte undrar vad du varit med om? Jag kände mig oälskad, ingen hade tid med mig, ingen älskade mig, jag blev ivägschasad. Jag låg mest i ett hörn, jag var bara liten då. (Blir så ledsen med honom…) De andra hundarna var inte snälla heller. (Undrar om han haft flera hem före ert…) Jag är rädd om min kropp, kan darra om någon vill ta i mig.

Lille vän, har du blivit vanvårdad eller misshandlad på något sätt? Ja, jag blev inte älskad o behandlad som en hund ska bli. Ofta för lite mat, ofta hårda ord o någon spark. Ibland blev jag utan mat, de andra hundarna tog den.

Varför är du så rädd o osäker på andra djur o människor? Ja, för det jag har varit med om, jag har haft ett hårt liv, känner mig sorgsen, trasig inuti, trasig i själen.

Lille vän, vill du berätta mer om vad du varit med om? Jag tror inte jag orkar nu, men det var i stora drag. (Känns som han kan ha stått i hundgård e dyl också.)

Matte Maddis vill säga att familjen älskar dig jättemycket o att du är trygg hos dem, förstår du, Leo? Jag känner mig älskad här, men jag har svårt att riktigt släppa in dem på djupet, svårt med tillit. Har svårt att lita på någon alls riktigt. Svårt att känna mig trygg.

Jag förstår, vännen, vill du berätta om något som du tycker är roligt då? Jag gillar att få vara med familjen, känna mig som en del av den. Gillar att vara ute, men vill gå där jag känner mig trygg, där det är lugnt omkring mig, vill inte få mer stress.

Har du några fler önskemål i livet, Leo? De sade att jag var för feg, ingen tuff hund, jag var oönskad. Jag är en snäll o mjuk hund, jag skulle varit stabil om de tagit hand om mig förut. Jag är ledsen.

Det låter så jobbigt, vännen, jag hoppas du får känna dig trygg o älskad under resten av ditt liv nu, försök att lita på matte Maddis o känn trygghet där, förstår du? Ja jag försöker, men det är en ständig kamp. Jag är beredd hela tiden på att något ska hända. (Men känns mer som inre stress än yttre, att han för en stor kamp inom sig för att klara livet.)

Jag förstår, har du några önskemål? Bara vara älskad o trygg, hoppas jag verkligen kan känna det en dag o känna mig glad, jag har glädje i mig också. Nu är jag bara försiktigt glad. Jag tänker mycket.

Kan matte Maddis hjälpa dig på något sätt? Bara vara trygg o älska mig, ha tålamod, ge mig utrymme när jag behöver, inte tvinga mig att hälsa på främmande människor, känner mig rädd då. Vet inte vad de vill. Låta mig gå undan om jag behöver.

Matte ska få läsa allt vi pratat om. Vill du berätta något mer nu? Nej, jag känner att jag blev trött, det var jobbigt att berätta, men samtidigt skönt.

Så du känner dig nöjd nu? Ja jag är nöjd, tack för att du lyssnade.

Åh Leo, klart att jag lyssnar… Jag tackar dig, skickar kärlek o önskar dig allt det bästa o att du får känna dig trygg o harmonisk snart!

55.64759813.202337

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.