ante omnis mea familia

Påskpyssel med barnen

Det verkar vara den nya vädertrenden att vakna till vita morgnar för att sen se vintervädret smälta bort under dagen och ersättas med fågelkvitter och vårkänslor. Hur i helvete ska man klä sig? Overall på morgon/förmiddag och vårjackan mot eftermiddagen?

I morse var det alldeles vackert vitt när vi vaknade. Pojkarnas ansikten sken upp när de såg det vita täcket på marken utanför. Vi tog vår vanliga omväg till dagis och gick på de vita kullarna för att barnen ska få åtminstone LITE nöje av den snön vi får, för om jag inte har helt fel för mig kommer det smälta bort under dagen.
När vi nästan var framme vid dagis försvann solen en stund och på himlen kom några dystra moln och det var vackert att beskåda. Bilden ovanför är taget just utanför dagis.

Jag  börjar faktiskt, på riktigt, längta efter sommar och sol. Jag längtar tills värmen kommer och man kan dra på pojkarna sandaler och keps sen ut. Inget tjafs om mössor, vantar, overaller och grejor. Jag längtar tills jag kan lägga mig på en filt och glassa i solen, jag längtar till grillkvällar med vänner där barnen leker förnöjt i en pool medan vi, de vuxna, dukar bord och serverar mat. Jag längtar till sommarkvällar med fågelkvitter och doften av nyklippt gräs. Jag längtar.

Fram tills dess får jag nöja mig med att göra det bästa av situationen som den ser ut nu. Och jag har redan börjat slå slag i saken att jag ska bli bättre på att bjuda hit mina nära och kära på M & M (Middag & Mys). Mina föräldrar var först ut på listan och jag bjöd de på potatisgtratäng med grillad kyckling förra söndagen. Näst härtill planerar jag att få hit Madde och hennes son, när voi alla har tid & möjlighet. Nästa söndag kommer Emma och sambo. Trixet med Emma är att hon är diabetiker. Maten är sin grej, det fixar jag men efterrätt..? Jag vill gärna bjuda på nån kaka, bullar, dessert eller något annat men vad bjuder man en diabetiker på, undrar jag vars pappa är diabetiker. Min pappa är en helt annan femma för han skiter fullständigt i vad han stoppar i sig, han sköter inte sin diabetes. Pappa blir glad om han får en tallrik socker, typ.
Men om någon av er har någon idé, recept eller dylikt på sockerfritt, så dela gärna med er.

I morgon har jag barnen hemma från dagis. Tack för alla tips och idéer om påsken och pyssel man kan göra, jag har fått massa nya idéer om vad vi kan göra. När jag kommer hem från jobb ska jag sätta igång och koka ägg och förbereda inför en pysseldag med barnen imorgon. Jag tog rådet att googla lite om påsk pyssel och hittade några sidor som jag gärna vill dela med mig till er:
Påskpyssel.
Skapligt Enkelt.
Unga Faktas påskpyssel.
Nu har jag skrivit ut några påskbilder som de kan få färglägga. Jag hittade recept på påskbak och målas ägg ska det med barnen i morgon. Jag får ta och hitta nått påskägg till pojkarna och se om jag hittar påskris och fjädrar, för det kan vara kul ju att dekorera för barnen. Påsken, here we come!

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 tankar om “Påskpyssel med barnen”