ante omnis mea familia

Pump the pumpkin! Trick or treat på Onsdag?

På onsdag är det sagt att barnen ska gå bus eller godis. Det är ju förhållandevis nytt i Sverige, att barnen klär ut sig, knackar dörr och får godis. Vi gjorde det inte när jag var liten men jag gissar på att jag hade tyckt det var skoj.

Halloween är väl nog något jag gissar att många vuxna också kan uppskatta. Det där med att klä ut sig osv. Eller ja, klä ut sina barn.

Mina barn är taggade! I alla fall några av de minsta. Ja, mest tjejerna. Och Keeron tror jag. Meelo är för liten för att att förstå. Phini och Laaiti för stora för att engagera sig som de gjorde förr. Om de äldste går återstår att se. Eljena och Kaeli har tjatat! De vill vara läskiga och säger de vill vara zombies. Så vi får hitta kläder som vi kan smutsa ner och riva sönder. Smink, fejkblod och latex har jag köpt. Och vampyrtänder och häxnäsa. Givetvis är det jag som blir häxan. En gång om året som jag kan vara mig själv utan att folk tycker att jag är konstigt haha.

Idag gjorde jag pumpan! Jag har aldrig gjort eller haft pumpa innan. Min plan var att göra det med tjejerna. Men de ditchade mig brutalt – de gick hem till grannpojken och gjorde en pumpa hos/med dem. Så jag satt själv och karvade. Laaiti höll mig förvisso sällskap.

Inte världens snyggaste pumpa men helt okej för första försöket.

– Jag lärde mig i veckan, att en tänd pumpa utanför (eller kanske även bara tänt?) betyder att man får knacka på.
– Om det är helt nersläckt så ska man inte störa.

Visste ni detta? Jag hade ingen aning. Jag tycker det är en utomordentlig ”regel”! Det är inte alla som vill vara med och det är ganska trist för barnen att gå runt och knacka på och folk antingen inte öppnar eller blir tjuriga. Bättre att man knackar på hos de som vill och bidrar till barnens skoj.

Jag tänker i alla fall vara med! Jag ska ha en skål med godis att dela ut, jag ska vara utklädd och skrämmas! Och mina barn ska få knacka runt. Jag hoppas att det finns nån i området som kommer öppna!

Jag vet att många svenska tycker att det är rent tiggeri, och inte låter sina barn knacka dörr. Men alltså, vi svenskar måste sluta blanda ihop tiggeri med vad det egentligen är. Barn som har skoj. Inte mycket värre än när de klär ut sig till påskkärringar, knackar dörr och lämnar en teckning och får lite godis då med. Jag är en av de som själv tyckte det var jobbigt att barnen knackade runt sådär. Det är min svenska fostran. Det är så svenskar är.

Så hur gör ni? Ska ni/barnen klä ut er? Ska era barn gå bus eller godis?

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Pump the pumpkin! Trick or treat på Onsdag?”