Är det troll vid Trollsjön eller magiker?

Ja, huuuh vad hemskt, min blogg har har blivit försummad och alldeles åsidosatt. Ångest för en del, abstinens för mig men fan vad några måste ha levt i fullständig lycka när de försökt uppdatera bloggen men framsidan ser exakt likadan ut för varje refresh man tryckt på. Om ni trodde jag tappat intresse så hade ni fel – jag har bara haft fullt upp med att – LEVA.

Denna veckan har jag och Emma varit i Eslöv, närmare bestämt vid Trollsjön och myst. Vi träffade en gemensam bloggläsare/skrivare som semestrar i vårt Skåneland och Emma föreslog att jag hängde på och det ville jag helst inte missa. Vi mötte upp blondinen “Selenea” som författar bloggen Vägen till ett barn och hennes dotter och gick runt vid Trollsjön och matade ankor och satte oss för att fika och småsnacka så gott det går med småbarn. Jag hade Phini och Kaeli med mig eftersom Laaiti var på dagis. Phini var en riktigt duktig kille och är väldigt mån som sin syster och körde vagn och la en tunn filt över henne där hon somnade i vagnen och pysslade kärleksfullt om henne och det är som ljuv musik för mitt mammahjärta.
Det var enormt kul att få ett ansikte till orden – till bloggarna. När man följt deras liv och hon har följt mitt och lämnat sina tankar och åsikter hos varandra (mest hon hos mig kan erkännas), var det kul att kunna sitta ner och prata face-to-face och upptäcka att hon faktiskt är precis som man upplevt henne över internet. Härligt smart och fin humor och lugn och avslappnad. Jag tror nog att vi alla tre trivdes den stunden vi fick umgås och jag gör gladeligen om det igen.

Och apropå Phini’s omtanke om lillasyster måste jag få dela med mig av en händelse. Häromdagen när vi satt till bords och åt middag (Kyckling/Pasta sallad som för övrigt var väldigt uppskattad) fick Kaeli för sig att vara busig. Hon tog en näve full med mat, tittade på mig och småflinade och sträckte ut armen på sidan och med en stadig blick på mig släpper hon taget och slänger maten på golvet – med vilje! Så jag sträckte mig fram och snuddade vid hennes hand och sa ett bestämt “Nej Kaeli!” vilket Phini helt och hållet missuppfattade. Ja, jag höjde rösten en aning (jag skulle ju vara bestämd) men jag skrek absolut inte. Kaeli (som är mitt inne i en period just nu) började gråta hysteriskt som hon gör när hon får en tillsägelse (även om man pratar lugnt och fint – hon tycks vara allergisk mot ordet “nej”) -  Varpå Phini fick värsta frispel. Han knöt sina nävar, på varsin sida om tallriken, rynkade ögonbrynen och bet ihop käkarna hårt och tog i så hårt att han blev alldeles röd i hela ansiktet. Sen så.. sen så tyckte jag nog att det lät som om han morrade åt mig! Och sen tjuter han högt “MAMMA"!!! HON ÄR BARA EN BEBIS! HON FÖRSTÅR INTE!!!!” och blev riktigt vansinnig för att jag hade “skällt på henne”. Sen började även han att gråta hysteriskt. Sen hade vi värsta kalabaliken nånstans mellan pasta och kyckling och Thousand Island dressingen. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Men jag tar definitivt inte miste på Phini’s ofantliga kärlek till sin lillasyster och jag tycker nästan lite synd om framtida människor som sårar henne eller gör henne illa på nått vis alls.

Idag slutade Laaiti på dagis. Japp. Helt & hållet – ganska väldigt mycket. Han är nu officiellt inte ett dagisbarn längre och jag hade gråtit om jag hade behövt ta adjö för evigt till vårt dagis men jag har ju Kaeli kvar. Så ikväll har jag och Laaiti bakat 4 kladdkakor som vi ska pryda med skivade jordgubbar i morgon förmiddag och gå ner till dagis med och bjuda på, som ett tack & adjö. De sedvanliga Piggelin han bjudit på vid alla sina födelsedagar kändes aningen fattigt att komma med. Och vem gillar INTE kladdkaka.. med grädde. Och jordgubbar. Och sen tar vi nog med strössel också om jag inte glömmer det.

Idag åkte Phini iväg på fritidshemsläger och ni anar inte vilken jävla ångest jag sitter med. Min förstfödda sover borta – nånstans, med – för mig, främmande människor. Åh jag undrar vad han gjort idag, hur han mår, om han längtar hem. Jag hade hoppats att han skulle säga att han inte ville sova över utan bara åka med över dagen som vissa av de andra barnen gjorde men nej, han ville tvunget sova över. Jag har såklart inte hjärta att neka (varför skulle jag?), detta är en del av barndomen som kommer (förhoppningsvis) ge honom fina minnen. Men JAG är inte redo.. Jag är inte alls redo, att släppa min förstfödda.

Och veckans största händelse – Nu är det dags, nu kan jag inte komma undan.
”Mamma, jag vill ha en egen blogg” – har Phini sagt. Första gången han drog upp det så pratade vi lite om det. Sen lät jag ämnet kallna för att se om han faktiskt verkligen VILL, för då kommer han dra upp ämnet igen och då kommer jag skrida till verket. Annars vet jag ju hur barn kan vara förhastade med vad de vill och vad de tycker om. Men ja. Vill ha testa det så kan han väl få lov att göra det. Sen om intresset kallnar och han inte kommer bli en aktiv skribent som sin mor, återstår att se. Så de senaste dagarna har jag suttit med hans blogg och trixat lite.
http://phinijay.blogg.se/

Och jag hade nästan glömt hur jobbig blogg.se är. Hur det inte alltid går som man vill när man ska ändra något, uppdatera en stilmall och/eller kodmall, hur man egentligen inte har samma fullständiga kontroll och ansvar som man har med en egenhostad blogg. Så om det är något som är galet som jag har missat, och nån av er skulle upptäcka det, snälla hör av er.
Och var schyssta om/när ni kommenterar.. Annars är risken överhängande att jag slår ihjäl er.

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Emma skriver:

  Jaaaaaa! MissMaddis har återuppstått från livet! ;)

  :-*

 2. nalle333 skriver:

  Åh vad roligt för Phini med en egen blogg :)
  ”Välkommen i gänget” liksom ;)

 3. Selenea skriver:

  Hade kanontrevligt vid Trollsjön! Jag/vi gör också gärna om det när vi kommer ner igen. Freja tyckte mycket om Phini, det märktes :-). Det är alltid kul när man träffas lite på vinst och förlust och märker att personligheterna klickar. Tack för de fina orden, jag kan bara säga detsamma!

  Phinis blogg ser för övrigt jättefin ut!

 4. Andie skriver:

  Lägger till Phinis blogg på bloglovin’.

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.