ante omnis mea familia

Rasist med sydafrikanska barn, jovisst.

Sådär ja. Äntligen hemma. Borta bra men hemma bäst, mina vänner. Resan hem gick bra och min underbara vän Jenni hämtade mig på Sturup sent igår kväll. När jag kom hem slogs jag av hur fint det var hemma hos mig. Jag har haft den hemliga städ-féen på besök igen. Jag kallar henne mamma. Mamma har åter igen städat hela lägenheten när jag varit i Östersund så att jag slipper tänka på det när jag kommer hem. Mamma är helt underbar. Sådana saker betyder så mycket för mig. Det får bli en bukett till henne igen, och presenter när hon minst anar det. Jag älskar min mamma!!

Katten här hemma uppför sig sinnessjukt. Hon är äckligt tillgiven och uppmärksamhetskrävande nu när hon fått tid för sig själv i några dagar, bortsett från de gånger mamma kommit och tittat till henne. Det är så varje månad, just innan jag åker iväg vill hon vara för sig själv mest jämt ch när jag kommer hem ska hon helst sitta på mig hela tiden. Jag har inte fått en lugn stund sedan jag kom hem. Och hon fäller så otroligt mycket. Katthår överallt, och det syns mest på mitt svarta bomulls lakan i min säng. Jävla vinterpäls. finns det inget man kan göra för att de inte ska fälla så mycket? Vitamin tillskott? Nån som vet?

Nu ska jag snart lägga mig i ett varmt bad och göra mig iordning för dagen. Jag har tagit ledigt från jobb idag för att Phini har en tid till tandläkaren och jag måse passa på att springa in till banken. Sen blir det en mys eftermiddag med mina två söner, det ska pussas, kramas och gosas för hela slanten!

Jag fick en del kommentarer till inlägget jag skrev om att svarta män gör mig rädd, varav en av tjejerna till och med dedikerade ett helt inlägg till mig i sin egen blogg! Tänk vilken uppståndelse! Tack för markandsföringen. Jag har vetat länge att inlägg som det där kommer förr eller senare peka ut mig som rasist,  särskilt om det är en bloggläsare som inte ens tagit tid att läsa någonting annat, bakgrund eller fakta.

Nataly Carrilho skrev:
March 1st, 2009 at 6:50 am
Nää inte alls rasistisk VA?   f_u Vad tror du rasistisk betyder egentligen? Jag tror att du som många andra som bor i typ Staffanstorp o andra småhålor med mest svenskar, automatiskt blir rädda när ni ser folk ni inte känner igen. Och jag blir jävligt förbannad när du skriver att “Vi hör bara skräckhistorier om svarta män” men väx upp för helvete din instängda lant-lolla, lär känna svarta, gula, blåa och gråa personer, män o kvinnor o bilda din egna fucking uppfattning!

Nä fortsätt titta på efterlyst och spring ifrån din egen skugga nästa gång!

Och till Therese A som kommenterade:
“Hundar har svårt att läsa av svarta människor också. Fick lära mig det på en av hundkurserna som jag har gått.”

Då undrar jag bara vem som e dummast, idioten som sa d till dig eller du som tror på det?


sara skrev:
March 1st, 2009 at 6:24 pm 
så fucking patetisk du är !! Gula, vita röda o alla fucking färgat folk kan vara lika hämska som svarta din äckliga fitta ! Som nataly sa, bilda en egen FUCKING uppfattning om folk innan du börjar prata din äckliga tönt :S:S  f_u

 

Till svar vill jag snabbt insjuta att det är skillnad på RÄDSLA och HAT. Om jag hade utalat ett HAT mot svarta hade jag inte kunnat dementera, men jag skrev om en rädsla.  Jag hatar inte svarta, bruna, gula eller röda. Jag hatar inte någon på grund av deras etniska tillhörighet, kultur, religion eller politik, för jag skiter fullständigt i vilket. Dessa fjortisar som kommenterade min blogg med ett mindre imponerande vokabulär gjorde sig inte särskilt väl med hur de la upp deras omogna kommentarer och nånstans har de inte brytt sig om att ta reda på att jag varit gift med en man från sydafrika och mina två egna söner, som är mitt allt, är av utländskt härsprung. De vet inte att jag jobbar ihop med muslimer som jag kommer bra överens med, att jag har vänner från olika delar av världen. För att de fokuserade på ETT inlägg där jag skrev om min rädsla för svarta män. Och det är jävligt patetiskt att man inte kan ta reda på mer fakta innan man börjar kräka av sig. Sen är det jävligt synd hur en människa kan vara så fokuserad på en liten detalj istället för att se helheten. Min POÄNG i det inlägget var media, som jag faktiskt bloggat om många gånger förr (det hade du vetat efter lite efterforskning) och hur media sår frö i våra huvuden. Men det lär ni er, när ni blir vuxna. Det är inte tabu för mig att prata om männsikor med annan färg, kultur, religion eller politik. Men det är tabu för dig. Oavsett VAD jag hade skrivit om svarta män hade du gjort ett påhopp.

Men tack till nataly och sara, för era ogrundade åsikter. Nästa gång rekommenderar jag er att läsa på lite, ungefär som ni gör i skolan inför ett prov. Ni kanske lyckas bättre då. Och om ni vidare ska förolämpa mig, möt mig någonstans lite högre än förskolenivå där man kallar varandra för fula ord. För det är under min värdighet och jag behärskar det svenska språket bättre än så.
Är jag rasist nu igen för att jag nämnde mitt modersmål? Måste jag då även påpeka att jag kan flytande engelska och pratar även lite afrikaans, lite franska och några ord spanska, för att väga upp och försvara mig? Gör det saken lite mer okay?

Lämna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

25 tankar om “Rasist med sydafrikanska barn, jovisst.”