Reality shows

Sverige brukar ju vara duktiga på att dra hit tv program från USA och andra delar av världen. Vi skulle kunna kalla det inspiration men det är inget mindre än RIP OFF.
Vi ska ju göra likadana shower. Vi har ju The bachelorette, kniven mot strupen, idol, talang, big brother, fear factor, biggest loser etc
Ett tag hade Sverige en mildare version av personal makeover (med plastikop, minns ni?)
Men allt vi gör i Sverige blir just det; mildare. Och jag tycker det är synd. Varför ska man begränsa sig.. Eller är det så att vi faktiskt inte är lika duktiga? Eller är vi försiktiga och typiskt svenskar med vårt jävla ”lagom”..? Det blir en mesig kopia av originalen, om du frågar mig..

I alla fall, det finns en del program som jag gärna vill se i Sverige. Jag vill faktiskt inte glo på folk i skulder och arbetslösa. Arbetslöshet och skulder genererar negativa vibbar, även om de ska ”vända” människors liv till det bättre.
Jag vill se när de bygger helt nya hem till folk som behöver det (Extreme Home Makeover) och pimpar människors bilar som behöver det (Pimp my ride). Och de får väldigt gärna börja med MIG !

Vilka program föredrar ni i denna genre?

Du gillar kanske också...

8 svar

 1. B skriver:

  Jag kan pimpa din bil! ;)

 2. anniz skriver:

  Kniven mot strupen, men det är bara för den där kocken (minns inte ens vad han heter) är en misslyckad kopia på Gordon Ramsey :p Han misslyckas ju katastrofalt med sitt wannabe-projekt ;)

 3. Biggest Loser skriver:

  Själv är jag otroligt förtjust i Biggest Loser och har t.o.m. döpt min blogg efter den serien. Angående att Sverige alltid är mer ”lagom” så handlar det tyvärr ofta om pengar. I Sverige har vi bara några hundra tusen tittare på ett program som lockar miljonär tittare i USA. Därför får programmet mindre pengar att röra sig med och kan inte vara lika extrema.

 4. Jonna skriver:

  Kan ju också vara så att USA är så överdrivna med allt, tillexempel Extreme Homemakeover. Bara för att ungen vill bli brandman så betyder det inte att han vill att rummet ska vara som en eldsvåda eller brandbil. Det är liksom lite till överdrift med det mesta, känner jag.
  Sen kan jag hålla med om att det är lite B, lite wannabee känsla över det hela, och det når inte riktigt till samma nivå.

 5. Andie skriver:

  Jag gillar extrem home makeover, och jag tycker att det borde finnas ett liknande program i sverige och inte något sådant där ”lagom” skit! Nog för att jag tyckter att Sofies änglar är inne på rätt spår.

Har du nån tanke? En åsikt? Lämna en kommentar så blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com